LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 24 Ιανουαρίου 2022 12:25

Δένδιας: Η Ουκρανία μας απασχολεί ιδιαίτερα λόγω των ομογενών

Ο ΥΠΕΞ προσερχόμενος στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα της Ουκρανίας λόγω των ομογενών στη  Μαριούπολη.

ΝΙΚΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣ - ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

Η Συρία, η Λιβύη και τα θέματα της Ουκρανίας «για τα οποία η Ελλάδα έχει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον λόγω του σημαντικού πληθυσμού Ελλήνων ομογενών που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της Μαριούπολης» είναι μεταξύ των θεμάτων που θα συζητήσουν οι Ευρωπαίοι Υπουργοί Εξωτερικών στο σημερινό Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων, ανέφερε ο Νίκος Δένδιας προσερχόμενος στη συνεδρίαση.

Ο υπουργός Εξωτερικών προσέθεσε ότι το ζήτημα της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης "έχει πάλι μια μεγάλη σημασία για εμάς".

ΝΙΚΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣ - ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

Ειδικότερα, ο κ. Δένδιας ανέφερε:

Μία πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση σήμερα στο Συμβούλιο των Υπουργών. Καταρχήν, για θέματα που αφορούν τη Συρία, τη Λιβύη, αλλά και τα ζητήματα που αφορούν την Ουκρανία, για τα οποία η Ελλάδα έχει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον λόγω του σημαντικού πληθυσμού Ελλήνων ομογενών που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της Μαριούπολης.

Επίσης, η συζήτηση για τη Βοσνία και Ερζεγοβίνη είναι κάτι το οποίο έχει πάλι μια μεγάλη σημασία για εμάς. Μια χώρα που μας ενδιαφέρει για τη σταθερότητα και την ειρήνη στα Βαλκάνια. Η Βοσνία και Ερζεγοβίνη είναι μία μαύρη τρύπα μέσα στην καρδιά της Ευρώπης που πρέπει να αντιμετωπιστεί με μία εκλογική μεταρρύθμιση, η οποία θα επιτρέψει στις εκλογές να γίνουν τον Οκτώβρη και να μετατραπεί η Βοσνία και Ερζεγοβίνη σε μια χώρα η οποία να λειτουργεί κανονικά και να έχει αποκτήσει μια καινούργια δυνατότητα ευρωπαϊκής πορείας.

Ειδήσεις σήμερα:

Λεωφόρος Συγγρού: Ένοπλη ληστεία σε τράπεζα

“Καλημέρα Ελλάδα”: έξαλλος ο Παπαδάκης για την αήθη επίθεση από δικηγόρο (βίντεο)

Πέθανε ο Γιώργος Τρομάρας

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης - Ερντογάν: Η “χημεία”, η Μονή της Χώρας και οι δηλώσειςΣήμερα 07:29 | Ειδήσεις

Οι προσδοκίες από το ραντεβού των δύο ηγετών στην Άγκυρα. Που και πως αναμένεται να τεθεί επί τάπητος. Ποιοι είναι οι στόχοι της ελληνικής αποστολής.

Βόρεια Μακεδονία - Σιλιάνοφσκα: Η πρόκληση, οι “συστάσεις” της ΕΕ και η ελληνική αντίδρασηΣήμερα 08:01 | Ειδήσεις

Η παραβίαση της Συμφωνίας των Πρεσπών ήδη από την ορκωμοσία της νέας Προέδρου της χώρας, τα “καμπάνάκια” από τις Βρυξέλλες και η στάση της Αθήνας.

Γλυκά Νερά: Λεωφορείο έπεσε σε στάση λεωφορείου και στύλο ηλεκτροδότησης (εικόνες)Σήμερα 07:02 | Ειδήσεις

Το λεωφορείο διέγραψε μια "τρελή πορεία" και κινούμενο εκτός ελέγχου κατέληξε πάνω στην κολώνα φωτισμού, στην Λεωφόρο Λαυρίου.

Πούτιν: Ο Σοϊγκού, η αποπομπή και το νέο πόστοΣήμερα 06:22 | Ειδήσεις

Ο επί σειρά ετών ΥΕΘΑ και στενός συνεργάτης του Πούτιν, δύο χρόνια μετά από την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία, αποπέμφθηκε από τον Ρώσο Πρόεδρο.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Ψυχοκόρες”: Νέα επεισόδια με καταιγιστικές εξελίξεις (εικόνες)08:11Βόρεια Μακεδονία - Σιλιάνοφσκα: Η πρόκληση, οι “συστάσεις” της ΕΕ και η ελληνική αντίδραση07:58Μάτι: Η δικαίωση δεν ήρθε ποτέ για τους συγγενείς των θυμάτων07:44Μητσοτάκης - Ερντογάν: Η “χημεία”, η Μονή της Χώρας και οι δηλώσεις07:31Ρώμη - Σάκκαρη: Η αντίπαλος στις “16”07:17Γλυκά Νερά: Λεωφορείο έπεσε σε στάση λεωφορείου και στύλο ηλεκτροδότησης (εικόνες)07:04Κορονοϊός: Σημεία για rapid test δωρεάν την Δευτέρα06:50ΠΣΖ - Μπαπέ: “Αντίο” στο Παρίσι με... ήττα για την πρωταθλήτρια Γαλλίας (εικόνες)06:36Πούτιν: Ο Σοϊγκού, η αποπομπή και το νέο πόστο06:23Καιρός: τοπικές βροχές και καταιγίδες την Δευτέρα06:09Χιού Τζάκμαν: Θα υποδυθεί τον Ρομπέν των Δασών σε μια “σκοτεινή” ιστορία00:00Αχαΐα – καταγγελία: 23χρονος βίασε 62χρονη σε χωράφι23:46“Παγιδευμένοι”: Τι θα δούμε την Δευτέρα και την Τρίτη (εικόνες)23:32Περιστέρι – Προμηθέας Πάτρας: Χιτσκοκικό… διπλό για τους Αχαιούς23:18Συντάξεις Ιουνίου: Πότε καταβάλλονται στους δικαιούχους23:05Ακράτα: Σύλληψη άντρα για σωρεία εμπρησμών22:52Η Κέιτ Χάντσον αποκάλυψε ότι παντρεύεται σύντομα22:38ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός: Αναπτέρωσε τις ελπίδες του για τον τίτλο ο “Δικέφαλος”22:25Βόρεια Μακεδονία - Σιλιάνοφσκα: Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για την πρόκληση21:58Λαμία: Σοβαρός τραυματισμός 14χρονης σε ποδοσφαιρικό αγώνα21:30
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο