LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 24 Ιανουαρίου 2022 09:31 | Ανανέωση: 24 Ιανουαρίου 2022 09:43

“Ελπίδα” – Αττική: Χιονίζει σε όλο τον νομό (εικόνες)

Στα λευκά…. ντύθηκε και η Αττική. Χιονίζει και σε παραθαλάσσιες περιοχές. Που έχει διακοπεί η κυκλοφορία.

ΧΙΟΝΙΑ - ΑΘΗΝΑ - ΣΥΝΤΑΓΜΑ - ΕΥΖΩΝΑΣ

Η κακοκαιρία «Ελπίδα» έφτασε όπως αναμενόταν και στην Αττική, όπου χιονίζει από το πρωί της Δευτέρας.

Λόγω της χιονόπτωσης απαγορεύτηκε η κυκλοφορία στη λεωφόρο Διονύσου από το ύψος του 414 προς τον Άγιο Πέτρο.

ΧΙΟΝΙΑ - ΑΘΗΝΑ - ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Κλειστή και η Λεωφόρος Πάρνηθας και στα δύο ρεύματα της κυκλοφορίας από το τελεφερίκ και πάνω.

Απαγορεύτηκε λόγω της χιονόπτωσης η κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων στην Εθνική Οδό Αθηνών -Λάμιας στο ρεύμα προς Λάμια από το ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη και από τον κόμβο των Οινοφύτων στο ρεύμα προς Αθήνα. Τα υπόλοιπα οχήματα κινούνται μόνο με χρήση αλυσίδων.

Διακόπηκε, πριν από λίγο, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, η κυκλοφορία των οχημάτων σε διάφορα τμήματα του οδικού δικτύου Παπάγου, λεωφόρου Διονύσου και Καισαριανής, λόγω της πυκνής χιονόπτωσης.

ΧΙΟΝΙΑ - ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ

Ειδικότερα:

  • Στην οδό Αναστάσεως, στην περιοχή Παπάγου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από τα κοιμητήρια προς τον Υμηττό.
  • Στη λεωφόρο Διονύσου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από την περιοχή της Ανατολής (Νέα Μάκρη) προς Πεντέλη.
  •  Στην ανώνυμη οδό (Καισαριανή) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από το ύψος της Καλοπούλας, προς Υμηττό.

Υπενθυμίζεται, ότι έχει διακοπεί από νωρίς το πρωί και η κυκλοφορία στη λεωφόρο Πάρνηθος, από το ύψος του τελεφερίκ και στα δύο ρεύματα.

Με νεότερη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, διακόπηκε, πριν από λίγο, λόγω της χιονόπτωσης, η κυκλοφορία των οχημάτων στα εξής τμήματα της λεωφόρου Φυλής και της Τατοϊου:

  • Στη λεωφ. Φυλής από το ύψος της ταβέρνας "Το νέο φαράγγι" έως τα όρια της Αττικής και στα δύο ρεύματα.
  • Στην Τατοϊου, από το ύψος της οδού Χλόης έως τα βασιλικά κτήματα και στα δύο ρεύματα, καθώς και από το ύψος του οικισμού "Αγιος Μερκούριος" έως το ύψος της Ιπποκρατείου Πολιτείας και στα δύο ρεύματα.

ΧΙΟΝΙΑ - ΑΘΗΝΑ - ΣΥΝΤΑΓΜΑ - ΕΥΖΩΝΑΣ

Κι ενώ στα βόρεια προάστια το χιόνι έχει καλύψει τα πάντα, οι χιονοπτώσεις έχουν επεκταθεί και στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και σε παραθαλάσσιες περιοχές.

Χιόνια - Άγιος Στέφανος

Μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της Αττικής

Μόλις λίγη ώρα από την έναρξη των φαινομένων και η ΓΓΠΠ, υπενθυμίζει στους κατοίκους της Αττικής πως πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί τις επόμενες ώρες που η κακοκαιρία Ελπίδα θα γίνει πιο έντονη.

Χαρακτηριστικά, μέσα από μήνυμα του 112, προτρέπει τους πολίτες να αποφύγουν οποιαδήποτε άσκοπη μετακίνηση για τις επόμενες ώρες.

Χιόνια - μήνυμα 112

Επί ποδός όλοι οι δήμοι της Αττικής

Επί ποδός βρίσκεται ολόκληρος ο μηχανισμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Αττική. Η κακοκαιρία «Ελπίς» επελαύνει, το χιόνι πέφτει και ήδη οι περισσότερες περιοχές του νομού έχουν ντυθεί στα λευκά.

Οι υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας των δήμων της Αττικής είναι σε πλήρη ετοιμότητα και σε συνεχή συνεργασία με την Περιφέρεια, ώστε να σπεύσουν άμεσα όπου παρουσιαστεί ή αναφερθεί πρόβλημα. Τα εκχιονιστικά μηχανήματα έχουν βγει στους δρόμους και εργάζονται για να κρατήσουν ανοιχτό το κεντρικό οδικό δίκτυο, αν και ήδη σε δήμους των βορείων προαστίων η χιονόπτωση είναι ισχυρή καθώς το έχει στρώσει και γι' αυτό γίνονται διαρκώς συστάσεις για προσεκτική και όχι άσκοπη μετακίνηση.

ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗ - ΧΙΟΝΙΑ - ΑΘΗΝΑ

Παράλληλα, σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται και η Κοινωνική Υπηρεσία των δήμων, ώστε να προσφέρει κάθε βοήθεια στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Οι δήμοι έχουν ανακοινώσει τα σημεία που λειτουργούν ως θερμαινόμενοι χώροι, για όποιον πολίτη το χρειαστεί, αλλά και για άστεγους. Έχουν αναρτήσει τα τηλέφωνα, όπου μπορεί κάποιος να απευθυνθεί για παροχή βοήθειας σε περίπτωση ανάγκης ή για να αναφέρει κάποιο συμβάν.

Όλοι οι δήμοι της Αττικής έχουν προμηθευτεί τόνους αλάτι, με το οποίο προμήθευσαν τους κατοίκους και είναι και σήμερα στη διάθεσή τους.

Τέλος, οι δήμοι καλούν τους κατοίκους να ενημερωθούν για τις συστάσεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και ανά περίπτωση να ακολουθήσουν πιστά τις οδηγίες της.

Οδηγία προς τους πολίτες της Αττικής και κυρίως των βορείων προαστίων, να αποφεύγουν τις μετακινήσεις και να ενημερώνονται συνεχώς για τους κλειστούς δρόμους από την χιονόπτωση, εξέδωσε πριν από λίγο το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ αναφέρει:

Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας συνιστά στους πολίτες, οι οποίοι διαμένουν στην Αττική και ιδιαίτερα στα βόρεια προάστια, που επικρατεί έντονη χιονόπτωση, καθώς και σε περιοχές σε όλη την επικράτεια, όπου εκδηλώνονται ακραία καιρικά φαινόμενα, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Σε κάθε περίπτωση υπενθυμίζεται ότι, ενημέρωση σχετικά με διακοπές κυκλοφορίας καθώς και χρήσιμες συμβουλές για την οδική ασφάλεια, λόγω κακοκαιρίας και έντονων καιρικών φαινομένων, είναι διαθέσιμες σε ειδικό banner στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.hellenicpolice.gr).

Ειδήσεις σήμερα:

Καιρός - “Ελπίδα”: πυκνό χιόνι, παγωνιά και ισχυροί άνεμοι την Δευτέρα

ΕΟΔΥ: Rapid test δωρεάν την Δευτέρα σε 155 σημεία

Γουλβς - “Μολινό”: Μεγάλη φωτιά στο γήπεδο (βίντεο)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα - Σε ποιες περιοχές χιόνισε (βίντεο)Σήμερα 07:19 | Ειδήσεις

Οι ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν την χώρα, οδήγησαν σε πλημμυρικά φαινόμενα σε περιοχές της Θεσσαλίας. Πως αναμένεται να κινηθεί η κακοκαιρία.

Αναβάθμιση S&P - Χατζηδάκης: Οι προσπάθειες της Ελλάδας πιάνουν τόποΣήμερα 00:03 | Ειδήσεις

Σε περαιτέρω αναβάθμιση του αξιόχρεου της ελληνικής οικονομίας προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης, κάνοντας λόγο για θετικές προσδοκίες.

Ολυμπιακή Φλόγα: Κλειστοί δρόμοι το Σάββατο για την λαμπαδηδρομίαΣήμερα 06:44 | Ειδήσεις

Αναλυτικά οι ώρες και οι δρόμοι που θα μείνουν κλειστοί το Σάββατο, λόγω της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας.

Μετρό: Κλειστός σταθμός το ΣαββατοκύριακοΧθες 20:50 | Ειδήσεις

Πώς θα εξυπηρετούνται οι επιβάτες κατά τη διάρκεια της προσωρινής διακοπής λειτουργίας του σταθμού το Σαββατοκύριακο.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μετρό: Κλειστός σταθμός το Σαββατοκύριακο07:44“I LOVE Σου Κου”: Οι καλεσμένοι και οι αποκλειστικές συνεντεύξεις του Σαββατοκύριακου07:30Εορτολόγιο - 20 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα07:17Γιατί ανησυχεί τις αγορές η ένταση στη Μέση Ανατολή07:03Ολυμπιακή Φλόγα: Κλειστοί δρόμοι το Σάββατο για την λαμπαδηδρομία06:50Δώρο Πάσχα: Πότε καταβάλλεται, πώς υπολογίζεται06:45Amber Alert για εξαφάνιση 17χρονου - Φόβοι για την ζωή του06:36Αναβάθμιση S&P - Χατζηδάκης: Οι προσπάθειες της Ελλάδας πιάνουν τόπο06:23“Υγεία πάνω απ’ όλα”: υπέρταση στις γυναίκες, κατάψυξη ωαρίων και δυσορθογραφία06:15Κακοκαιρία - Σάββατο: Ισχυρές καταιγίδες, χιόνια και δυνατοί άνεμοι06:09Ιταλία: Εστιατόριο κερνάει μπουκάλι κρασί σε πελάτες...χωρίς κινητό!23:59Παγωτό με γεύση...G723:47Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιών23:34ΠΑΣΟΚ: Ποιοι είναι οι 8 νέοι ευρωβουλευτές του23:08Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Δια πυρός και σιδήρου… οι γηπεδούχοι22:55Ολυμπιακή Φλόγα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το Σάββατο22:42Βόλος: Εκδήλωση του Κυμπουρόπουλου “τίναξαν” στον αέρα διαδηλωτές 22:41Πιερία: Απάτη σε βάρος ηλικιωμένης22:28Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε απότακτο αστυνομικό 22:14Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικου από δομή φιλοξενίας22:01
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο