LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 23 Ιανουαρίου 2022 17:29

Βασίλισσα Ελισάβετ: Πρώτη φορά στο Σάντριγχαμ χωρίς τον πρίγκιπα Φίλιππο

Θα μείνει για πρώτη φορά στο εξοχικό Wood Farm στο Σάντρινγχαμ, χωρίς τον πρίγκιπα Φίλιππο στο πλευρό της.

AP - Βασίλισσα Ελισσάβετ

Η βασίλισσα Ελισάβετ έφτασε στο Νόρφολκ για το προσκύνημα στον τάφο του πατέρα της, για την επέτειο 70 ετών από τον θάνατό του, και θα μείνει για πρώτη φορά στο εξοχικό Wood Farm στο Σάντρινγχαμ, χωρίς τον πρίγκιπα Φίλιππο στο πλευρό της.

Αν και συνήθιζε να περνάει την περίοδο των Χριστουγέννων στο εξοχικό του Σάντρινγχαμ, η βασίλισσα Ελισάβετ φέτος παρέμεινε στο Κάστρο του Ουίνσδορ ώστε να προφυλαχθεί από τον κορονοϊό και έκανε ήσυχες γιορτές μαζί με στενά μέλη της οικογένειάς της.

Όμως τώρα, λόγω και της επετείου του θανάτου του πατέρα της, του Γεωργίου του 6ου, η 95χρονη μονάρχης της Βρετανίας πραγματοποίησε ένα ειδικό ταξίδι με ελικόπτερο και στη συνέχεια με αυτοκίνητο προς το Νόρφολκ και το εξοχικό της.

Μια πηγή από το Παλάτι, αποκάλυψε στη DailyMail ότι «τα πάντα είναι έτοιμα για την επίσκεψη της βασίλισσας. Η ίδια θα μείνει στο εξοχικό Wood Farm, αντί στην κεντρική κατοικία της, κάτι που είναι όμορφο καθώς το μέρος αυτό είχε πάντα μια ιδιαίτερη θέση στην καρδιά της».

AP - Βασίλισσα Ελισσάβετ

Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που η βασίλισσα Ελισάβετ θα μείνει στο εξοχικό χωρίς τον πρίγκιπα Φίλιππο, ο οποίος πέθανε τον Απρίλιο του 2021 και αποκαλούσε το συγκεκριμένο μέρος ως «το σπίτι» του. Μάλιστα, το 2017, όταν αποσύρθηκε από τα δημόσια καθήκοντά του, είχε ξεκινήσει μια σειρά εργασιών ώστε να μένει στο εξοχικό πιο συχνά και να μπορεί να διαβάζει, να γράφει και να ζωγραφίζει με την ησυχία του.

Άλλωστε, το συγκεκριμένο εξοχικό ήταν το μέρος που το βασιλικό ζεύγος μπορούσε να ζήσει ως πραγματικό ζευγάρι, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Η βασίλισσα επισκεπτόταν τον Φίλιππο εκεί, όταν τέλειωνε τις υποχρεώσεις της στο Λονδίνο και το χρησιμοποιούσε ως μια μίνι απόδραση από τα καθήκοντά της.

Η απόσταση του Σάντριγχαμ από το Ουίνσδορ είναι 225 χιλιόμετρα και το ταξίδι θεωρείται αρκετά κουραστικό για έναν άνθρωπο 95 ετών είτε γίνει με ελικόπτερο είτε με αυτοκίνητο. Η επιθυμία της βασίλισσας, όμως, να ταξιδέψει μέχρι εκεί είναι, σύμφωνα με τη DailyMail, σημάδι ότι χαίρει άκρας υγείας.


Ειδήσεις σήμερα:

Κορονοϊός: 12108 νέα κρούσματα την Κυριακή

Κορονοϊός: Ο “χάρτης” με τα κρούσματα της Κυριακής

“Ελπίδα” - Σχολεία : Που θα είναι κλειστά την Δευτέρα (βίντεο)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης: Το “Ψηφιακό Σχολείο” είναι μια επανάσταση στον τρόπο μάθησης (εικόνες)Σήμερα 14:15 | Ειδήσεις

Ποιες λειτουργίες θα επιτελεί η νέα πλατφόρμα. Τι δήλωσαν ο Πρωθυπουργός, ο Υπουργός Παιδείας, εκπαιδευτικοί και γονείς.

Γυναικοκτονία – Μενίδι: Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε ο 50χρονοςΣήμερα 13:35 | Ειδήσεις

Πότε θα ξαναπεράσει τις πύλες τις Εισαγγελίας ο 50χρονος, για να δώσει εξηγήσεις για τις κατηγορίες τις οποίες αντιμετωπίζει.

Παρβοϊός - Ωνάσειο: Ένα παιδί με μυοκαρδίτιδα νοσηλεύεται στο νοσοκομείοΣήμερα 13:57 | Ειδήσεις

Ποια είναι η κατάσταση της υγείας του παιδιού, το οποίο νοσηλεύεται στο Ωνάσειο από τις 26 Απριλίου. 

Διδυμότειχο: Βρέφος μεταφέρθηκε νεκρό στο νοσοκομείοΣήμερα 09:45 | Ειδήσεις

Τραγωδία στον Έβρο με τον θάνατο ενός μωρού λίγων μηνών. Τι υποστηρίζει η μητέρα του για τις συνθήκες υπό τις οποίες το παιδί έχασε την ζωή του.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Υγεία πάνω απ’ όλα”: Υπέρ-επεξεργασμένα τρόφιμα, καρκίνος των ωοθηκών και διατάσεις15:07Λυγγερίδης: Παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας από τους γονείς του 14:53Μητσοτάκης: Το “Ψηφιακό Σχολείο” είναι μια επανάσταση στον τρόπο μάθησης (εικόνες)14:40“Αρένα” - Ακρίτες Ελλάδας και Τουρκίας: οι διαφορές και η κοινή μοίρα14:26Παρβοϊός - Ωνάσειο: Ένα παιδί με μυοκαρδίτιδα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο 14:12Αλλάζουν τα φανάρια στους δρόμους; Πρόταση για φανάρι με λευκό χρώμα13:58Γυναικοκτονία – Μενίδι: Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε ο 50χρονος13:47Τουρκία - Τροχαίο: Θρήνος για την Ελληνίδα που έχασε την ζωή της (εικόνες)13:34“Έρωτας φυγάς” - Sneak preview: Ο Στέφανος δεν πιστεύει τα ψέματα του Φάνη (βίντεο)13:20Τουρκία - ΥΠΕΞ: Διορίστηκαν τρεις νέοι Υφυπουργοί13:07Ορμπάν: Ο Φίτσο βρίσκεται μεταξύ ζωής και θανάτου12:53Ζώδια – Λίτσα Πατέρα: Οι προβλέψεις για την “μελαγχολική” μας Παρασκευή (βίντεο)12:40Παναθηναϊκός: Ανακοίνωσε το διαζύγιο με Τερίμ12:26Στην Ελλάδα η Μις Υφήλιος 202312:15ΗΠΑ - Χιούστον: Κακοκαιρία σάρωσε σπίτια και μαγαζιά (εικόνες)11:59Λαμία: Δηλητηρίαση σε μαθητές από σχολικά γεύματα11:46Χατζηδάκης σε λογιστές: Δεν παίζουμε με τις φορολογικές δηλώσεις 11:33Σουηδία: Πυροβολισμοί μπροστά στην Ισραηλινή Πρεσβεία (εικόνες)11:20Παγκόσμια Ημέρα Υπέρτασης: “Καμπανάκι” για εκατομμύρια πρόωρους θανάτους11:07Γαλλία: Νεκρός ένοπλος που ετοιμαζόταν να πυρπολήσει συναγωγή (εικόνες)10:53
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο