LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 23 Ιανουαρίου 2022 11:20

Κορονοϊός - Κούβελας: “επικίνδυνος” ο εμβολιασμός εγκύων και νέων (βίντεο)

Τι ανέφερε ο Καθ. Κλινικής Φαρμακολογίας, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1, “Πρωινοί Τύποι”. Σφοδρή αντιπαράθεση με την Ματίνα Παγώνη. Τι είπε για τα μονοκλωνικά αντισώματα.

Παγώνη - Κούβελας - Πρωινοί Τύποι

«Τα κρούσματα έχουν μειωθεί, μέχρι 25-26 Ιανουαρίου θα μείνουν υψηλοί οι δείκτες που μας ενδιαφέρουν: οι νοσηλείες στην ΜΕΘ, που είναι ασθενείς με μετάλλαξη Δέλτα και τις επιπλοκές τους και εξ αυτών υπάρχουν και οι πολλοί θάνατοι, που είναι ο άλλος δείκτης που μας ενδιαφέρει. Οι θάνατοι αφορούν κυρίως ασθενείς με υποκείμενα νοσήματα ή/και ανεμβολίαστους», είπε η Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, μιλώντας την Κυριακή στην εκπομπή «Πρωινοί Τύποι» του ΑΝΤ1

Αφού ανέφερε ότι πολλοί ασθενείς καθυστερούν πολύ μέχρι να πάνε στον γιατρό τους ή στο νοσοκομείο, είπε πως στην Ελλάδα «είμαστε πιο πίσω σε ότι αφορά τα περιστατικά από χώρες του εξωτερικού, όπως η Πορτογαλία. Πρώτα δηλαδή είχαν έξαρση στην Δέλτα εκεί και μετά ήρθε εδώ, πρώτα υπήρχε έξαρση με την Όμικρον εκεί και μετά ήρθε εδώ. Δεν μπορεί να συγκρίνουμε το τώρα και στις δύο χώρες.  Τώρα, μετά από καιρό, είμαστε καλά στην Ελλάδα σε ότι αφορά τους εμβολιασμούς».

Στην συζήτηση συμμετείχε και ο Δημήτρης Κούβελας, Καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας, ο οποίος είπε πως τα εμβόλια για τον κορονοϊό έπρεπε να γίνουν «μόνο στους ειδικούς πληθυσμούς που χρειάζονται προστασία, όπως οι άνθρωποι άνω των 60 ετών με υποκείμενα νοσήματα, οι υπέρβαροι - παχύσαρκοι και άλλοι». 

Ο κ. Κούβελας είπε πως δεν θα πρέπει να εμβολιάζονται οι εγκυμονούσες έναντι του κορονοϊού, «επειδή δεν έχουμε μακροπρόθεσμες μελέτες για τις επιπτώσεις στα έμβρυα». 

«Στηριχθήκαμε πολύ στα εμβόλια για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Όταν ο ΕΜΑ δίνει μια άδεια υπό συνθήκες, οφείλει το Κράτος να φροντίσει και όλοι οι γιατροί να στέλνουν κίτρινη κάρτα για οτιδήποτε συμβαίνει. Δεν έχω πρόβλημα με τα εμβόλια, αλλά με την διαχείριση τους», είπε ο κ. Κούβελας, εν μέσω έντονης συζήτησης με την Ματίνα Παγώνη, η οποία του απαντούσε πως δεν μπορεί ένας μη κλινικός ιατρός όπως εκείνος να λέει πως η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα έχει κάνει λάθος. 

Ο κ. Κούβελας είπε «οι ενστάσεις οι δικές μου αφορούν την πολιτική διαχείριση σχετικά με τα εμβόλια. Από όταν ακόμη γινόταν έρευνα και δεν ξέραμε αν θα είχαμε τα εμβόλια, η Κυβέρνηση θα έπρεπε να είχε ρίξει βάρος στην πρωτοβάθμια περίθαλψη. Έχουμε κάποια προϊόντα χωρίς τελική έγκριση, που φαίνεται πως προστατεύουν τους ηλικιωμένους, αλλά όχι τους άλλους. Πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι στους νεότερους, είναι μεγαλύτερο το ρίσκο του εμβολιασμού σε σχέση με τον μη εμβολιασμό». 

Ακόμη, είπε πως «τα μονοκλωνικά αντισώματα μείωσαν τους θανάτους κατά 30 την ημέρα στην Ελλάδα. Όσοι τα πήραν, σώθηκαν. Η ερώτηση μου είναι γιατί σταματήσαμε τα μονοκλωνικά αντισώματα;», με την δημοσιογράφο Μαριάννα Πυργιώτη, που συμμετείχε στην συζήτηση να αναφέρει πως, μετά από επικοινωνία που είχε εκείνη την ώρα με την πολιτική ηγεσία του Υπ. Υγείας, της ανέφεραν πως δεν σταμάτησαν τα μονοκλωνικά αντισώματα, αλλά αντιθέτως χορηγήθηκαν όλες οι δόσεις που ήταν διαθέσιμες για την Ελλάδα, στο πλαίσιο της ενιαίας παραγγελίας για τις χώρες της ΕΕ.

Ειδήσεις σήμερα:

Γεωργαντάς: αστυνομική ταυτότητα στο κινητό μας για όλες τις χρήσεις

“Άγριες Μέλισσες”: νέα επεισόδια με θανάσιμες αποφάσεις (εικόνες)

“Ελπίδα” - Σχολεία : Που θα είναι κλειστά την Δευτέρα (βίντεο)

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ο χάρτης των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ έως 16 Ιανουαρίου23:26Πάτρα: Παρουσιάστηκε και έκτος κατηγορούμενος για την υπόθεση του θανάτου 30χρονου23:12Χωρίς ταξί η Θεσσαλονίκη για 48 ώρες22:58Ιράν: Μακρόν, Στάρμερ και Μερτς καταδικάζουν τη βία κατά διαδηλωτών22:44Ηλεία: Ανεμοστρόβιλος σήκωσε στον αέρα αυτοκίνητο22:30Ουκρανία: Ρωσικές επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην περιοχή της Οδησσού22:16ΕΕ-Mercosur: Η Φον ντερ Λάιεν χαιρέτισε την έγκριση της "ιστορικής" συμφωνίας22:02Σε ποια σημεία των οδικών δικτύων της Δυτικής Ελλάδας παραμένουν μπλόκα21:48Έρευνα ΑΝΤ1 - Τι κρύβεται πίσω από το προφίλ  "EMILY" που διέρρευσε το βίντεο το οποίο πυροδότησε τη "βόμβα" στην Κυπριακή Προεδρία21:34Hellenic Train: Ακινητοποίηση αμαξοστοιχίας και καθυστερήσεις στα δρομολόγια του Προαστιακού Πατρών21:20ANT1 Sports: Την Μπάγερν Μονάχου υποδέχεται στο ΣΕΦ, ο Ολυμπιακός, για την Ευρωλίγκα21:06Χιόνια και παγετός σε Γιάννενα και Άρτα20:52Σάλος στην Κύπρο: Εκτυλίσσεται πολιτικό και κατασκοπευτικό θρίλερ με τη διαρροή βίντεο από "αινιγματικό" λογαριασμό 20:38Συμφωνία ΕΕ-Mercosur: Τι σημαίνει για τους Έλληνες αγρότες και τα ελληνικά προϊόντα;20:24Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο20:10Σαράφογλου για τις γεωπολιτικές εξελίξεις - Μετά τη Βενεζουέλα, το Ιράν19:56Λαμία: Άνοιξαν οι αγρότες την παλιά εθνική οδό στη Θήβα 19:42Τέλλογλου για το πολιτικό σκάνδαλο στην Κύπρο: Ο μυστηριώδης επιχειρηματίας που γύρισε το βίντεο19:28Θεσσαλονίκη: Ανοιχτά τα διόδια Νέων Μαλγάρων και στα δύο ρεύματα19:14Μητσοτάκης: Το 2025 ήταν μια καλή χρονιά για τα δημόσια πανεπιστήμια, το 2026 θα είναι ακόμα καλύτερη19:00
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο