LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 23 Ιανουαρίου 2022 10:28

“Ελπίδα” - Κεραμέως: κατάργηση και συγχωνεύσεις για Τμήματα ΑΕΙ

Τι είπε η Υπ. Παιδείας για την τηλεκπαίδευση στα σχολεία που θα μείνουν κλειστά, λόγω κακοκαιρίας. Τι ανέφερε για τον κορονοϊό, την ύλη στις Πανελλαδικές και την Γ Λυκείου και τα voucher σε εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Νίκη Κεραμέως - Πρωινοί Τύποι

Για τον κορονοϊό και τα εκατομμύρια τεστ στα οποία έχει υποβληθεί και συνεχίζει να υποβάλλεται η εκπαιδευτική κοινότητα αναφέρθηκε η Νίκη Κεραμέως, που ήταν καλεσμένη την Κυριακή στην εκπομπή «Πρωινοί Τύποι» του ΑΝΤ1.

Όπως είπε η Υπουργός Παιδείας, «τα πολλά τεστ μας προσφέρουν μια πιο ασφαλή κοινωνία», ενώ όπως επεσήμανε τα κρούσματα μειώθηκαν αισθητά προοδευτικά σε σχέση με τον πρώτο υποχρεωτικό έλεγχο μαθητών και εκπαιδευτικών μετά από τις διακοπές των Χριστουγέννων. Μάλιστα, όπως ανέφερε, χάρη στην ομαδική και άμεση ιχνηλάτηση που γίνεται σε περίπτωση εμφάνισης κρούσματος, σε ποσοστό μόλις 0.03% ανέρχονται τα τμήματα που έχουν κλείσει σε όλη την Ελλάδα.

Η κ. Κεραμέως είπε ακόμη πως μετά από τους 560.000 μαθητές και φοιτητές που έλαβαν voucher 200 ευρώ στο πλαίσιο του προγράμματος «Ψηφιακή Μέριμνα», ελήφθη μέριμνα για την χορήγηση voucher και για όλους τους εκπαιδευτικούς, χωρίς κριτήρια, ενώ ήδη έχουν παραγγελθεί διαδραστικοί πίνακες για όλα τα σχολεία από το Ταμείο Ανάκαμψης, καθώς όπως σχολίασε πλέον υπάρχει σημαντικό ψηφιακό κομμάτι στην καθημερινή λειτουργία της εκπαίδευσης και των μαθημάτων.

Ερωτηθείσα εάν θα υπάρξει μείωση της ύλης, κυρίως στα μαθήματα της Γ΄ Λυκείου και των Πανελλαδικών Εξετάσεων, η Υπουργός Παιδείας απάντησε πως «η ύλη μειώθηκε πέρσι όταν τα σχολεία έμειναν κλειστά για μεγάλο χρονικό διάστημα. Φέτος δεν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα. Η μείωση ύλης δεν βοηθάει και τα ίδια τα παιδιά, γιατί οι εξεταστές αναγκάζονται να πηγαίνουν σε “βάθος” και να βάζουν πιο δύσκολα θέματα».

Σχετικά με τις συγχωνεύσεις και τις καταργήσεις Τμημάτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, η Νίκη Κεραμέως είπε πως «η προηγούμενη Κυβέρνηση ίδρυσε πάνω από 150 πανεπιστημιακά τμήματα. Είναι χρόνια το πρόβλημα. Ιδρύονταν τμήματα χωρίς να υπάρχει μελέτη χρησιμότητας. Είμαστε σε διάλογο με τα πανεπιστήμια για τα τμήματα που χρειάζεται η χώρα μας για τα παιδιά μας και για την ανάπτυξη της χώρας. Δεν μπορεί να υπάρχουν Τμήματα μόνο για την ενίσχυση της οικονομίας μιας περιοχής».

Για την λειτουργία των σχολείων, εν μέσω της κακοκαιρίας «Ελπίδα», η Υπ. Παιδείας είπε πως «Θα γίνει η ευρεία σύσκεψη το μεσημέρι, θα ληφθούν οι αποφάσεις και ακολούθως οι περιφερειάρχες και οι δήμοι θα βγάλουν ανακοινώσεις. Προφανώς προσαρμόζεται η ζωή μας όταν έχουμε ακραίες συνθήκες», ωστόσο διευκρινίζοντας πως και να μείνουν κλειστά τα σχολεία, δεν θα χαθούν τα μαθήματα, καθώς θα γίνουν μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης, όπως συχνά συμβαίνει ενδεικτικά στην Φλώρινα, λόγω κακοκαιρίας.

Τέλος, αναφορικά με τους αρνητές γονείς που δεν έστελναν τα παιδιά τους στο σχολείο λόγω κορονοϊού, έκανε λόγο για «μεμονωμένα περιστατικά, της τάξης των 70-80 σε όλη την Ελλάδα. Η Κυβέρνηση έφερε ειδική ρύθμιση για ειδική αξιόποινη πράξη για όποιον δεν επέτρεπε στο παιδί του να πηγαίνει στο σχολείο και έχουν μειωθεί σημαντικά οι περιπτώσεις αυτές, έχουν απομείνει πολύ λίγες».


Ειδήσεις σήμερα:

“Ελπίδα” - Σχολεία : Που θα είναι κλειστά την Δευτέρα (βίντεο)

Γεωργαντάς: αστυνομική ταυτότητα στο κινητό μας για όλες τις χρήσεις

“Άγριες Μέλισσες”: νέα επεισόδια με θανάσιμες αποφάσεις (εικόνες)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΟ Ζελένσκι έλαβε το ειρηνευτικό σχέδιο των ΗΠΑ - Θα συνομιλήσει με τον Τραμπ τις επόμενες ημέρεςΣήμερα 19:37 | Ειδήσεις

Τι αναφέρεται στην ανακοίνωση του Ουκρανού Προέδρου.

Κύκλωμα Ρομά με τηλεφωνικές απάτες: Εκβίασαν 10χρονο παιδί - "Η μαμά σου μου χρωστάει"Σήμερα 19:50 | Ειδήσεις

Ένας από τους κακοποιούς φέρεται να εκβίασε τηλεφωνικά 10χρονο παιδί, προκειμένου να του παραδώσει χρήματα και κοσμήματα που υπήρχαν στο σπίτι.   

Δολοφονία Γιάννη Λάλα: Προσωρινά κρατούμενοι και οι τέσσερις κατηγορούμενοιΣήμερα 19:55 | Ειδήσεις

Σε βάρος των τεσσάρων κατηγορουμένων, έχει ασκηθεί βαρυτατη ποινική δίωξη για σειρά κακουργηματικών και πλημμεληματικών πράξεων.

ΟΠΕΚΕΠΕ - Η Ρίτσα Μπιζόγλη στον ΑΝΤ1 για τον "Φραπέ" και τον "Χασάπη"Σήμερα 18:56 | Ειδήσεις

«Χωρίς να είναι ύποπτος επικαλείται το δικαίωμα σιωπής, αλλά υπάρχει και το δικαίωμα της ντροπής».

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Έκλεβαν ρούχα από καταστήματα στην Αττική και τα μεταπωλούσαν στην Αλβανία - Οκτώ συλλήψεις 22:36Η Ρωσία παρέδωσε 1.000 σορούς Ουκρανών στρατιωτών22:22Παναθηναϊκός: Τραυματίστηκε ο Οσμάν στο πρώτο δεκάλεπτο με την Ντουμπάι22:08Δήμος Αθηναίων: Νέος κανονισμός κυκλοφορίας και στάθμευσης για τα πατίνια – Τι αλλάζει21:54Συνελήφθη ένας άνδρας για κατοχή αρχαίων αντικειμένων και θρησκευτικών εικόνων21:40Πειραιάς: 34χρονος γρονθοκόπησε οδηγό ταξί και προκάλεσε ζημιές στο όχημα21:26Αποκλειστικό ΑΝΤ1: "Σπάει" τη σιωπή του ο υπαρχηγός του κυκλώματος καζίνο21:12Ο Ζελένσκι έλαβε το ειρηνευτικό σχέδιο των ΗΠΑ - Θα συνομιλήσει με τον Τραμπ τις επόμενες ημέρες20:58ΟΠΕΚΕΠΕ - Η Ρίτσα Μπιζόγλη στον ΑΝΤ1 για τον "Φραπέ" και τον "Χασάπη"20:48Δολοφονία Γιάννη Λάλα: Προσωρινά κρατούμενοι και οι τέσσερις κατηγορούμενοι20:38Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή20:24Κύκλωμα Ρομά με τηλεφωνικές απάτες: Εκβίασαν 10χρονο παιδί - "Η μαμά σου μου χρωστάει"20:10Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έγινε από τους πρώτους οδηγούς που δέχονται ψηφιακό πρόστιμο 19:56Βορίζια: Την Παρασκευή η απόφαση για το αν θα προφυλακιστεί ο 23χρονος19:42Θεσσαλονίκη: Μετέφεραν 12 κιλά κάνναβης προσποιούμενοι ταξιτζή και πελάτη19:28ΕΟΔΥ: Τέσσερις θάνατοι από COVID-19 και 162 νέες εισαγωγές 19:14Οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας προς τους πολίτες ενόψει της επιδείνωσης του καιρού18:50Διπλό "χτύπημα" του Λιμενικού στον Πειραιά - Συνελήφθησαν δύο άτομα για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών18:40Κομοτηνή - Διακίνηση μεταναστών: Συνελήφθη αλλοδαπός για το τροχαίο με τους 2 νεκρούς στη Ροδόπη18:30Ισπανία: Ο γενικός εισαγγελέας της χώρας κρίθηκε ένοχος για διαρροή εμπιστευτικών πληροφοριών 18:20
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο