LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 23 Ιανουαρίου 2022 10:28

“Ελπίδα” - Κεραμέως: κατάργηση και συγχωνεύσεις για Τμήματα ΑΕΙ

Τι είπε η Υπ. Παιδείας για την τηλεκπαίδευση στα σχολεία που θα μείνουν κλειστά, λόγω κακοκαιρίας. Τι ανέφερε για τον κορονοϊό, την ύλη στις Πανελλαδικές και την Γ Λυκείου και τα voucher σε εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Νίκη Κεραμέως - Πρωινοί Τύποι

Για τον κορονοϊό και τα εκατομμύρια τεστ στα οποία έχει υποβληθεί και συνεχίζει να υποβάλλεται η εκπαιδευτική κοινότητα αναφέρθηκε η Νίκη Κεραμέως, που ήταν καλεσμένη την Κυριακή στην εκπομπή «Πρωινοί Τύποι» του ΑΝΤ1.

Όπως είπε η Υπουργός Παιδείας, «τα πολλά τεστ μας προσφέρουν μια πιο ασφαλή κοινωνία», ενώ όπως επεσήμανε τα κρούσματα μειώθηκαν αισθητά προοδευτικά σε σχέση με τον πρώτο υποχρεωτικό έλεγχο μαθητών και εκπαιδευτικών μετά από τις διακοπές των Χριστουγέννων. Μάλιστα, όπως ανέφερε, χάρη στην ομαδική και άμεση ιχνηλάτηση που γίνεται σε περίπτωση εμφάνισης κρούσματος, σε ποσοστό μόλις 0.03% ανέρχονται τα τμήματα που έχουν κλείσει σε όλη την Ελλάδα.

Η κ. Κεραμέως είπε ακόμη πως μετά από τους 560.000 μαθητές και φοιτητές που έλαβαν voucher 200 ευρώ στο πλαίσιο του προγράμματος «Ψηφιακή Μέριμνα», ελήφθη μέριμνα για την χορήγηση voucher και για όλους τους εκπαιδευτικούς, χωρίς κριτήρια, ενώ ήδη έχουν παραγγελθεί διαδραστικοί πίνακες για όλα τα σχολεία από το Ταμείο Ανάκαμψης, καθώς όπως σχολίασε πλέον υπάρχει σημαντικό ψηφιακό κομμάτι στην καθημερινή λειτουργία της εκπαίδευσης και των μαθημάτων.

Ερωτηθείσα εάν θα υπάρξει μείωση της ύλης, κυρίως στα μαθήματα της Γ΄ Λυκείου και των Πανελλαδικών Εξετάσεων, η Υπουργός Παιδείας απάντησε πως «η ύλη μειώθηκε πέρσι όταν τα σχολεία έμειναν κλειστά για μεγάλο χρονικό διάστημα. Φέτος δεν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα. Η μείωση ύλης δεν βοηθάει και τα ίδια τα παιδιά, γιατί οι εξεταστές αναγκάζονται να πηγαίνουν σε “βάθος” και να βάζουν πιο δύσκολα θέματα».

Σχετικά με τις συγχωνεύσεις και τις καταργήσεις Τμημάτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, η Νίκη Κεραμέως είπε πως «η προηγούμενη Κυβέρνηση ίδρυσε πάνω από 150 πανεπιστημιακά τμήματα. Είναι χρόνια το πρόβλημα. Ιδρύονταν τμήματα χωρίς να υπάρχει μελέτη χρησιμότητας. Είμαστε σε διάλογο με τα πανεπιστήμια για τα τμήματα που χρειάζεται η χώρα μας για τα παιδιά μας και για την ανάπτυξη της χώρας. Δεν μπορεί να υπάρχουν Τμήματα μόνο για την ενίσχυση της οικονομίας μιας περιοχής».

Για την λειτουργία των σχολείων, εν μέσω της κακοκαιρίας «Ελπίδα», η Υπ. Παιδείας είπε πως «Θα γίνει η ευρεία σύσκεψη το μεσημέρι, θα ληφθούν οι αποφάσεις και ακολούθως οι περιφερειάρχες και οι δήμοι θα βγάλουν ανακοινώσεις. Προφανώς προσαρμόζεται η ζωή μας όταν έχουμε ακραίες συνθήκες», ωστόσο διευκρινίζοντας πως και να μείνουν κλειστά τα σχολεία, δεν θα χαθούν τα μαθήματα, καθώς θα γίνουν μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης, όπως συχνά συμβαίνει ενδεικτικά στην Φλώρινα, λόγω κακοκαιρίας.

Τέλος, αναφορικά με τους αρνητές γονείς που δεν έστελναν τα παιδιά τους στο σχολείο λόγω κορονοϊού, έκανε λόγο για «μεμονωμένα περιστατικά, της τάξης των 70-80 σε όλη την Ελλάδα. Η Κυβέρνηση έφερε ειδική ρύθμιση για ειδική αξιόποινη πράξη για όποιον δεν επέτρεπε στο παιδί του να πηγαίνει στο σχολείο και έχουν μειωθεί σημαντικά οι περιπτώσεις αυτές, έχουν απομείνει πολύ λίγες».


Ειδήσεις σήμερα:

“Ελπίδα” - Σχολεία : Που θα είναι κλειστά την Δευτέρα (βίντεο)

Γεωργαντάς: αστυνομική ταυτότητα στο κινητό μας για όλες τις χρήσεις

“Άγριες Μέλισσες”: νέα επεισόδια με θανάσιμες αποφάσεις (εικόνες)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΑποκάλυψη ΑΝΤ1: Τι αναφέρει το πόρισμα για τη φονική φωτιά που ξεκίνησε από την Πεντέλη κι έφτασε στο ΧαλάνδριΔευτέρα 12 Ιανουαρίου 2026 17:56 | Ειδήσεις

Αν και έχουν περάσει 17 μήνες η υπόθεση βρίσκεται σε στάδιο προκαταρκτικής έρευνας, για μια πυρκαγιά που διένυσε δεκάδες χιλιόμετρα έκαψε σε δύο ημέρες δεκάδες σπίτια.

Θρίλερ με την εξαφάνιση της 16χρονης Λόρας: Δύο σενάρια και πολλά ερωτήματαΣήμερα 18:39 | Ειδήσεις

Η τελευταία επιβεβαιωμένη τοποθεσία της, ήταν σε κατάστημα στου Ζωγράφου στις 10  Ιανουαρίου.

Γρίπη σε έξαρση: Αύξηση νοσηλειών, πίεση στα νοσοκομεία και έκκληση για εμβολιασμόΣήμερα 18:26 | Ειδήσεις

Ανησυχητική έξαρση, παρουσιάζουν τα περιστατικά γρίπης, τις τελευταίες εβδομάδες, με εκτόξευση των εισαγωγών στα Νοσοκομεία και στις Παιδιατρικές Κλινικές.

Η Ελίζαμπεθ Πίπκο στον ΑΝΤ1 για το ενδεχόμενο στρατιωτικής επιχείρησης των ΗΠΑ στο ΙράνΣήμερα 19:33 | Ειδήσεις

Η στενή συνεργάτιδα του Προέδρου Τραμπ, έδωσε το στίγμα των προθέσεων του, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Καρδίτσα – ΑΕΚ: Πέμπτη συνεχόμενη νίκη για την “Ένωση”21:40Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος Αλληλεγγύης του ΑΝΤ1 χάρισε ελπίδα σε Παιδικά Χωριά SOS και Φλόγα21:26Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα21:12Αποκάλυψη ΑΝΤ1: Τι αναφέρει το πόρισμα για τη φονική φωτιά που ξεκίνησε από την Πεντέλη κι έφτασε στο Χαλάνδρι20:58Ant1 Sports: Την Κυριακή έρχεται στην Ελλάδα για τον Παναθηναϊκό ο Σαντίνο Αντίνο20:44Θρίλερ με την εξαφάνιση της 16χρονης Λόρας: Δύο σενάρια και πολλά ερωτήματα20:30Συμφωνία ελεύθερου εμπορίου ΕΕ - Λατινικής Αμερικής: Ανησυχία καταναλωτών για την ποιότητα των κρεάτων στην Ελλάδα20:16Η Ελίζαμπεθ Πίπκο στον ΑΝΤ1 για το ενδεχόμενο στρατιωτικής επιχείρησης των ΗΠΑ στο Ιράν20:02Προμηθέας Πάτρας – Πανιώνιος: Πήραν… το θρίλερ οι φιλοξενούμενοι19:48Γρίπη σε έξαρση: Αύξηση νοσηλειών, πίεση στα νοσοκομεία και έκκληση για εμβολιασμό19:34Σκληραίνει το μέτωπο Κυβέρνησης – αγροτών19:20Ολυμπιακός – Μαρούσι: Νίκη με “κατοστάρα” για τους Πειραιώτες19:06Μαρινάκης: H κυβέρνηση και οι αγρότες δεν είναι αντίπαλοι αλλά σύμμαχοι18:52Κύπελλο Ελλάδας μπάσκετ: Άνετη πρόκριση του Άρη στο Final 8 κόντρα στο Περιστέρι18:38Ηράκλειο: Στην εντατική γυναίκα που έπεσε από μπαλκόνι18:24Πανσερραϊκός – Κηφισιά: Νίκη – οξυγόνο για τα “λιοντάρια”18:10Χαλκίδα: Φωτιά σε σπίτι στην Αγία Μαρίνα - Πληροφορίες για εγκλωβισμένο άτομο17:56Τσίπρας: Ο προοδευτικός κόσμος αναζητά μια ισχυρή κυβερνώσα προοδευτική δύναμη, κι όχι μικρά και ανίσχυρα να κυβερνήσουν κόμματα17:42Φάμελλος: Ο Μητσοτάκης ενδιαφέρεται μόνο για τα υπερκέρδη της ΔΕΗ, των τραπεζών και των γαλάζιων ακρίδων17:28Πυροβολισμοί, απειλές και εκβιασμοί στο Κορωπί: Δύο συλλήψεις 17:14
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο