LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠαράξεναΔημοσίευση: 22 Ιανουαρίου 2022 17:24

Γαλλία: Επιχείρησε να διαπλεύσει τον Ατλαντικό με.. κανό!

Το ταξίδι του ξεκίνησε όταν απέπλευσε την Πρωτοχρονιά από το Σάγκρες, στη νότια Πορτογαλία.

Ιαπωνία - Τυφώνας - Κύματα

Χάθηκε η επικοινωνία με έναν 75χρονο Γάλλο, ο οποίος προσπαθεί από την 1η Ιανουαρίου να διαπλεύσει μόνος του τον Ατλαντικό κωπηλατώντας με κανό.

Ο Ζαν-Ζακ Σαβέν ενεργοποίησε την Παρασκευή (21.1.2022) τον σωστικό πομπό εντοπισμού του και έκτοτε η ομάδα υποστήριξης δεν έχει καμία επαφή μαζί του, όπως έγινε γνωστό σήμερα.

Ο ηλικιωμένος Γάλλος έκλεισε τα 75 του στις 14 Ιανουαρίου και θέλησε να ταξιδέψει με το κανό Audacieux, μήκους οκτώ μέτρων και πλάτους 1,70, ώστε να γίνει «ο πρεσβύτερος του Ατλαντικού» για «να ξεγελάσει τα γεράματα».

Το ταξίδι του ξεκίνησε όταν απέπλευσε την Πρωτοχρονιά από το Σάγκρες, στη νότια Πορτογαλία.

«Δυστυχώς, από τις 00.34 χθες το πρωί δεν έχουμε καμία επαφή μαζί του» ανέφερε η ομάδα του. «Ανησυχούμε πολύ, όπως μπορείτε να φανταστείτε» αφού ο Σαβέν ενεργοποίησε τους δύο πομπούς που διέθετε και αυτό δείχνει ότι «αντιμετώπιζε σοβαρές δυσκολίες».

Μήνυμα για τον εντοπισμό του έστειλε και η κόρη του, η Μανόν, η οποία εξέφρασε την έντονη ανησυχία της στους φίλους του και στο Γαλλικό Πρακτορείο και επισήμανε ότι έχουν σπεύσει για τον εντοπισμό του τόσο γαλλικές όσο και πορτογαλικές και αμερικανικές υπηρεσίες διάσωσης.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους επικοινωνίας της ομάδας των εθελοντών βοηθών του, την τελευταία φορά που επικοινώνησε ο Σαβέν βρισκόταν στα βόρεια της Μαδέρας και κατευθυνόταν στο νησάκι Πόντα Ντελγκάντα, στο αρχιπέλαγος των Αζορών, για επισκευές.

Αφού άλλαξε την πορεία του λόγω των ισχυρών ανέμων, ο Σαβέν αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα καθώς εμφάνισαν βλάβη οι μπαταρίες και οι ηλιακοί συλλέκτες που χρησιμοποιούσε.

Το 2019 ο πρώην στρατιωτικός χρειάστηκε πάνω από τέσσερις μήνες, στριμωγμένος μέσα σε ένα σκάφος σε σχήμα βαρελιού, διαμέτρου 2,10 μέτρων, για να διαπλεύσει μόνος του τον Ατλαντικό, παρασυρμένος από τους ανέμους και τα ρεύματα.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΓυναικοκτονία - Μενίδι: Ο δράστης έμεινε για ώρες στον τόπο του εγκλήματος, “δίπλα” στους αστυνομικούςΣήμερα 07:49 | Ειδήσεις

Ανατριχίλα από την περιγραφή για την στιγμή που η κόρη του θύματος έμαθε για την δολοφονία. Που βρισκόταν “κρυμμένος” ο 50χρονος, μέχρι που απομακρύνθηκε η σορός της 40χρονης.

Διδυμότειχο: Βρέφος μεταφέρθηκε νεκρό στο νοσοκομείοΣήμερα 09:45 | Ειδήσεις

Τραγωδία στον Έβρο με τον θάνατο ενός μωρού λίγων μηνών. Τι υποστηρίζει η μητέρα του για τις συνθήκες υπό τις οποίες το παιδί έχασε την ζωή του.

Ευρωεκλογές - Δημοσκόπηση ΑΝΤ1: Τα ποσοστά, η αδιευκρίνιστη ψήφος και οι δημοφιλίεςΣήμερα 09:21 | Ειδήσεις

Η πρόθεση ψήφου, η σειρά των κομμάτων, η αξιολόγηση της Κυβέρνησης και οι ψήφοι των Σπαρτιατών, τρεις εβδομάδες πριν από τις ευρωεκλογές.

Χατζηδάκης σε λογιστές: Δεν παίζουμε με τις φορολογικές δηλώσειςΣήμερα 11:23 | Ειδήσεις

Ο υπουργός Οικονομικών απάντησε στην ανακοίνωση της ΠΟΦΕΕ για τα λάθη στις φετινές φορολογικές δηλώσεις. 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ζώδια – Λίτσα Πατέρα: Οι προβλέψεις για την “μελαγχολική” μας Παρασκευή (βίντεο)12:42Ορμπάν για Φίτσο: Βρίσκεται μεταξύ ζωής και θανάτου12:42Παναθηναϊκός: Ανακοίνωσε το διαζύγιο με Τερίμ12:29Στην Ελλάδα η Μις Υφήλιος 202312:15ΗΠΑ - Χιούστον: Κακοκαιρία σάρωσε σπίτια και μαγαζιά (εικόνες)12:01Λαμία: Δηλητηρίαση σε μαθητές από σχολικά γεύματα11:48Χατζηδάκης σε λογιστές: Δεν παίζουμε με τις φορολογικές δηλώσεις 11:34Σουηδία: Πυροβολισμοί μπροστά στην Ισραηλινή Πρεσβεία (εικόνες)11:21Παγκόσμια Ημέρα Υπέρτασης: “Καμπανάκι” για εκατομμύρια πρόωρους θανάτους11:07Γαλλία: Νεκρός ένοπλος που ετοιμαζόταν να πυρπολήσει συναγωγή (εικόνες)10:53Γεραπετρίτης για Μονή της Χώρας: Η Τουρκία πρέπει να πάρει πίσω την απόφασή της10:41Βίκυ Μοσχολιού: Η ζωή και η καριέρα της ξεχωριστής φωνής της Ελλάδας10:28“Έρωτας φυγάς”: Καθηλωτικό το νέο επεισόδιο (εικόνες)10:15Τουρκία – Ντεμιρτάς: 42 χρόνια κάθειρξη στον Κούρδο ηγέτη10:02Διδυμότειχο: Βρέφος μεταφέρθηκε νεκρό στο νοσοκομείο09:48Πειραματικά Σχολεία: Πότε γίνεται η κλήρωση09:35Ευρωεκλογές - Δημοσκόπηση ΑΝΤ1: Τα ποσοστά, η αδιευκρίνιστη ψήφος και οι δημοφιλίες09:21Διαμαρτυρία αστυνομικών: Κατασκήνωσαν στο Σύνταγμα09:07Γυναικοκτονία στο Μενίδι - Δημογλίδου: Οι αστυνομικοί “περίμεναν” ότι θα γίνει το κακό (βίντεο)08:54Φορολογικές δηλώσεις: 10 λάθη στα προσυμπληρωμένα πεδία08:40
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο