LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 22 Ιανουαρίου 2022 17:16

“Ελπίδα” - Υπουργείο Εργασίας: Μέτρα για τους εργαζόμενους σε εξωτερικούς χώρους

Ειδικές οδηγίες για τους διανομείς. Με τι οφείλουν να τους εφοδιάσουν οι εργοδότες τους. Τι θα γίνει με τυχόν καταγγελίες.

DELIVERY - ΧΙΟΝΙΑ

Την υποχρέωση των εργοδοτών να λαμβάνουν μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων τους υπενθυμίζει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, με αφορμή τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για την επικράτηση αντίξοων καιρικών συνθηκών σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, «οι εργοδότες οφείλουν να μεριμνούν, ώστε, με βάση την εργατική νομοθεσία, να μην θέτουν σε κίνδυνο τους εργαζομένους τους κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους και στην προκειμένη περίπτωση οφείλουν λάβουν ιδιαίτερη μέριμνα για όσους εργαζόμενους απασχολούνται σε εξωτερικούς χώρους.

Επιπλέον, για τους εργαζόμενους διανομείς, οι εργοδότες οφείλουν, εάν δεν το έχουν κάνει, να εφοδιάσουν τους διανομείς άμεσα με τον κατάλληλο εξοπλισμό προστασίας (κράνος, γάντια, αδιάβροχη στολή προστασίας, κ.λπ.). Προέχει η προστασία των εργαζόμενων διανομέων, κυρίως δε κατά τις βραδινές ώρες, που οι συνθήκες θα γίνουν ακόμη πιο δύσκολες».

«Σε κάθε περίπτωση, οι όποιες καταγγελίες γίνουν στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) για την παραβίαση των μέτρων ασφάλειας και υγείας των εργαζομένων θα εξεταστούν όλες με την απαιτούμενη προσοχή και αυστηρότητα» επισημαίνει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων στην ανακοίνωσή του.

Σε δήλωση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνου Σκουρλέτη, αναφέρεται, μεταξύ άλλων, «είναι εξαιρετικά σημαντικό η Πολιτεία να σταματήσει να κλείνει τα μάτια απέναντι στα προβλήματα αυτών των εργαζομένων. Οι τροπολογίες που κατέθεσε τον Ιανουάριο του 2021 στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, για ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά courier και delivery, αλλά και των συσκευαστών, ανέδειξαν αυτά τα ζητήματα. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να πει ότι δεν γνωρίζει και οφείλει να επανεξετάσει τη θέση της. Να ενταχθούν αυτοί οι εργαζόμενοι στα Βαρέα και Ανθυγιεινά, να αναγνωρίζεται η μισθωτή σχέση εργασίας, η οποία αντικαθίσταται εκβιαστικά από υποτιθέμενες εργολαβικές σχέσεις, να καθορίζεται με ακρίβεια η ειδικότητά τους, πρόβλημα που εντοπίζεται κυρίως στους διαλογείς / συσκευαστές, με ασφαλιστικές και οικονομικές επιπτώσεις εις βάρος τους (…) Η υγειονομική κρίση άλλαξε πολλά και επέσπευσε αλλαγές. Ο ρόλος των ταχυμεταφορών με δίκυκλο, μαζί με τον μηχανισμό υποστήριξής τους, έχει αναβαθμιστεί και δεν μπορεί να συνεχίσουν να αποτελούν πρότυπο αυθαιρεσίας και εκμετάλλευσης. Χρειάζεται άμεση παρέμβαση και να εισακουστούν οι συνδικαλιστικοί φορείς των εργαζομένων».

Ειδήσεις σήμερα:

“Ελπίδα” - Σχολεία : Που θα είναι κλειστά την Δευτέρα (βίντεο)

Γεωργαντάς: αστυνομική ταυτότητα στο κινητό μας για όλες τις χρήσεις

“Άγριες Μέλισσες”: νέα επεισόδια με θανάσιμες αποφάσεις (εικόνες)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΟΠΕΚΕΠΕ: Την ενοχή των επτά κατηγορουμένων για παράνομες επιδοτήσεις προτείνει η ΕισαγγελέαςΣήμερα 13:01 | Ειδήσεις

Η υπόθεση αφορά απάτη με ευρωπαϊκές επιδοτήσεις σε νέους ή νεοεισερχόμενους αγρότες το χρονικό διάστημα 2019-2020.

Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Συστήνεται ειδική ομάδα ελέγχου με οικονομική αστυνομία και ΑΑΔΕΣήμερα 12:53 | Ειδήσεις

Τι ανέφερε κατά την εισήγησή του ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μυτιλήνη: Με αίμα βάφτηκε πανηγύρι - 35χρονος δέχτηκε 18 μαχαιριέςΣήμερα 07:10 | Ειδήσεις

Τι αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας. 

Εύβοια - Αστυνομικός που έσωσε μητέρα και κόρη: Λέω πάει θα πνιγώ και εγώ εδώ… (βίντεο)Σήμερα 10:08 | Ειδήσεις

Τι είπε αποκλειστικά στον ΑΝΤ1, ο ήρωας αστυνομικός που βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή του έσωσε μία μητέρα και την κόρη της που τις είχαν παρασύρει τα ρεύματα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κρήτη: Επιχείρηση διάσωσης τραυματισμένου περιπατητή13:32Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Συστήνεται ειδική ομάδα ελέγχου με οικονομική αστυνομία και ΑΑΔΕ13:17ΟΠΕΚΕΠΕ: Την ενοχή των επτά κατηγορουμένων για παράνομες επιδοτήσεις προτείνει η Εισαγγελέας13:03Θεσσαλονίκη - Κυκλώματα αρχαιοκαπηλίας: Ελεύθεροι με όρους οι 39 συλληφθέντες12:49Επίδομα παιδιού: Κλείνει η πλατφόρμα για το Α2112:34Εύβοια: Ηλικιωμένη πνίγηκε στη θάλασσα12:20Κώστας Μοναχός - Η σύζυγός του στον ΑΝΤ1: Στο τελευταίο “αντίο” θα είμαστε οι δυο μας... (βίντεο)12:06Τραγωδία στη Λάρισα: ΙΧ έπεσε σε κολόνα - Νεκρή η οδηγός11:52Τι είναι το μικροβίωμα ενδομήτριου;11:38Δολοφονία Κυριακής Γρίβα: Διακόπηκε για τις 2 Ιουλίου η δίκη11:24Μεγάλη φωτιά ξέσπασε στην Κρήτη - Ισχυροί άνεμοι πνέουν στην περιοχή 11:10Τραμπ: Δεν συνομιλούμε με την Τεχεράνη10:56Εύβοια - Αστυνομικός που έσωσε μητέρα και κόρη: Λέω πάει θα πνιγώ και εγώ εδώ… (βίντεο)10:42 Λιάνα Κανέλλη στον ΑΝΤ1: Δεν ξέρω σε τι βαθμό αγανάκτησης συνεπάγεται ο ΟΠΕΚΕΠΕ (βίντεο)10:28Προεδρικό Μέγαρο: Ορκίστηκαν ο νέος υπουργός Μετανάστευσης, Θάνος Πλεύρης και τρεις υφυπουργοί 10:14Επίθεση μέσα σε λεωφορείο: Λίγα χιλιοστά από την μηριαία αρτηρία το τραύμα του ανήλικου (βίντεο)09:57Εύβοια: Αυτός είναι ο ήρωας αστυνομικός που έσωσε μητέρα και κόρη στη θάλασσα - "Χωρίς δεύτερη σκέψη βούτηξα"09:50Μπουκώρος στον ΑΝΤ1: Αν έχεις λίγη ευθιξία τότε είναι αυτονόητος ο δρόμος της παραίτησης (βίντεο)09:33Δευτέρα 30 Ιουνίου: Το πρώτο web δελτίο με τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας09:18Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη άνδρας που οδηγούσε μεθυσμένος09:03
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο