LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτισμόςΔημοσίευση: 21 Ιανουαρίου 2022 23:06

Πλάθιντο Ντομίνγκο: Η απάντησή του στις κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση

Τι υποστήριξε ο Ισπανός σταρ της όπερας σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα El Mundo.

AP - Πλάθιντο Ντομίνγκο
Ο Ισπανός σταρ της όπερας Πλάθιντο Ντομίνγκο απέκρουσε σήμερα, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε μια εφημερίδα, τις κατηγορίες περί σεξουαλικής παρενόχλησης που διατυπώθηκαν σε βάρος του πριν από δύο χρόνια, υποστηρίζοντας ότι δεν έκανε τίποτα κακό και δηλώνοντας ότι μετάνιωσε που δεν μίλησε νωρίτερα. 

Μια έρευνα που διενήργησε το 2020 η Αμερικανική Ένωση Καλλιτεχνών Μουσικών (AGMA) κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο Ντομίνγκο, 81 ετών, επέδειξε ανάρμοστη συμπεριφορά σε γυναίκες καλλιτέχνιδες. Στο πλαίσιο της έρευνας αυτής κατέθεσαν τουλάχιστον 35 τραγουδίστριες, χορεύτριες, μουσικοί, καθηγήτριες φωνητικής και τεχνικοί σκηνής που είπαν ότι ήταν μάρτυρες ή ότι βίωσαν την ανάρμοστη συμπεριφορά του καλλιτέχνη τα τελευταία 30 χρόνια. 

Εκείνη την εποχή ο Ντομίνγκο είχε εκδώσει μια ανακοίνωση στην οποία ανέφερε ότι σεβόταν την απόφαση των γυναικών να μιλήσουν ανοιχτά και ότι «λυπόταν πραγματικά για τον πόνο που τους προκάλεσε». 

Λόγω της έρευνας η Ισπανία ακύρωσε τις προγραμματισμένες εμφανίσεις του Ντομίνγκο σε θέατρα που χρηματοδοτούνται από το κράτος. Η Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης καθώς και η Όπερα του Σαν Φρανσίσκο ματαίωσαν επίσης τις παραστάσεις του ενώ ο ίδιος παραιτήθηκε από τη θέση του γενικού διευθυντή της Όπερας του Λος Άντζελες. 

Η Όπερα του Λος Άντζελες, στη δική της έρευνα, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δέκα κατηγορίες σε βάρος του Ντομίνγκο ήταν «αξιόπιστες». Καμία από τις υποθέσεις δεν έχει οδηγηθεί στα δικαστήρια. 

Ο Πλάθιντο Ντομίνγκο, στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα El Mundo, είπε ότι ποτέ δεν παρενόχλησε κανέναν και ότι αισθάνεται πως τον καταδίκασαν στο δικαστήριο της κοινής γνώμης επειδή δεν μίλησε ανοιχτά. «Το βασικό λάθος που έκανα ήταν ότι παρέμεινα σιωπηλός για τόσο πολύ καιρό», είπε στις γραπτές απαντήσεις του προς την ισπανική εφημερίδα. «Δεν μου αρέσουν οι διενέξεις. Για αυτό έκανα στην άκρη και δεν είπα την άποψή μου, ενώ παρακολουθούσα πώς, σε μια στιγμή, διαγράφηκαν χρόνια δουλειάς και προσπαθειών», πρόσθεσε. 

Σύμφωνα με τον Ντομίνγκο, η έρευνα της AGMA ήταν μεροληπτική και δεν περιλάμβανε συγκεκριμένα γεγονότα. 

Η AGMA δεν ανταποκρίθηκε σε ένα αίτημα του πρακτορείου Reuters να σχολιάσει το θέμα. Η Όπερα του Λος Άντζελες ανέφερε ότι δεν έχει να προσθέσει τίποτα πέραν της αρχικής ανακοίνωσης που είχε εκδώσει μετά τη δική της έρευνα. 

Ο Ντομίνγκο επέστρεψε στην Ισπανία και εμφανίστηκε σε μια συναυλία για φιλανθρωπικούς σκοπούς τον Ιούνιο, έπειτα από απουσία σχεδόν ενάμιση χρόνου από τη σκηνή. Έκτοτε εμφανίστηκε σε διάφορες χώρες και τον Ιούλιο πρόκειται να τραγουδήσει στην όπερα Ναμπούκο του Βέρντι, και πάλι στην Ισπανία.

Ειδήσεις σήμερα:

Κακοκαιρία “Ελπίδα”: Σε πλήρη ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός

Ιταλία: Ομαδικό βιασμό κατήγγειλε κόρη Ισπανού διπλωμάτη

Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο στη Δράμα για ταινία - υπερπαραγωγή

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης – Ζελένσκι: Οι τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία στο επίκεντρο της συνάντησης – Οι κοινές δηλώσεις των δύο ηγετώνΣήμερα 17:02 | Ειδήσεις

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε την ανάγκη για άμεση και άνευ όρων κατάπαυση των εχθροπραξιών, ως το πρώτο βήμα για την έναρξη μιας διαδικασίας που θα οδηγήσει σε μία βιώσιμη και διαρκή ειρήνη.

Δολοφονία Γιάννη Λάλα: Ποινική δίωξη για σωρεία κατηγοριών στους συλληφθέντεςΣήμερα 18:05 | Ειδήσεις

Εκτιμάται ότι η δολοφονία του 42χρονου έγινε σε εκτέλεση «συμβολαίου θανάτου».

Πολυτεχνείο: Δεύτερη ημέρα εκδηλώσεων για την 52η επέτειο – Τη Δευτέρα η μεγάλη πορεία στην αμερικανική πρεσβεία (εικόνες)Σήμερα 17:18 | Ειδήσεις

Πολίτες κάθε ηλικίας έχουν ξεκινήσει ήδη από εχθές να επισκέπτονται το σημείο και να καταθέτουν στεφάνια, προς τιμήν των αγωνιστών της επετείου.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Ελλάδα καθίσταται κόμβος τροφοδοσίας της Κεντρικής και της Ανατολικής Ευρώπης με αμερικανικό LNGΣήμερα 14:39 | Ειδήσεις

Οι κοινές δηλώσεις Μητσοτάκη - Ζελένσκι, μετά τη συνάντησή τους.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Δολοφονία Γιάννη Λάλα: Ποινική δίωξη για σωρεία κατηγοριών στους συλληφθέντες18:38Καταδίωξη οδηγού μηχανής στην Καρδίτσα - Τραυματίστηκε αστυνομικός18:2452η επέτειος του Πολυτεχνείου: Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ18:10Θεσσαλονίκη: Ελεύθερες οι έξι ανήλικες που ξυλοκόπησαν και βιντεοσκόπησαν συνομήλικές τους στον Εύοσμο17:56Πολυτεχνείο: Δεύτερη ημέρα εκδηλώσεων για την 52η επέτειο – Τη Δευτέρα η μεγάλη πορεία στην αμερικανική πρεσβεία (εικόνες)17:42Γιάννης Λάλας: Εξαρθρώθηκε η εγκληματική οργάνωση από την οποία δολοφονήθηκε17:28Μητσοτάκης – Ζελένσκι: Οι τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία στο επίκεντρο της συνάντησης – Οι κοινές δηλώσεις των δύο ηγετών17:14Ροδόπη: Αυτοκίνητο που μετέφερε μετανάστες έπεσε σε χαράδρα - Ένας νεκρός και τραυματίες17:00Χατζηδάκης: Η επίσκεψη Ζελένσκι αναβαθμίζει ακόμη περισσότερο τη γεωστρατηγική θέση της πατρίδας μας16:46ΝΔ για τον θάνατο του Δημήτρη Σταμάτη: Υπηρέτησε την πατρίδα και την παράταξη με αφοσίωση και εντιμότητα16:32Συναγερμός για την εξαφάνιση 55χρονου16:18Γιώργος Μπαντής για Καρέτσα-Τεττέη: Το ποδόσφαιρο είναι το μεγαλύτερο αντιρατσιστικό κίνημα16:04Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Ευχαριστούμε την Ελλάδα για την στήριξη στον αγώνα της Ουκρανίας15:50Υπεγράφη η ενεργειακή συμφωνία Ελλάδας - Ουκρανίας15:36Δεν έχει τέλος η διένεξη ΒΒC με τον Ντόναλντ Τραμπ 15:22Θεσσαλονίκη: Πυρκαγιά σε διαμέρισμα στην οδό Αγίων Πάντων - Δύο άτομα στο νοσοκομείο15:08Βίντεο από τη στιγμή που η αστυνομία συλλαμβάνει την πολυμελή εγκληματική οργάνωση με τις τηλεφωνικές απάτες14:54Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Ελλάδα καθίσταται κόμβος τροφοδοσίας της Κεντρικής και της Ανατολικής Ευρώπης με αμερικανικό LNG14:40Κυριάκος Μητσοτάκης σε Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Η Ουκρανία μπορεί να στηρίζεται στην Ελλάδα14:34Συλλήψεις για παράνομη ανάθεση διοίκησης λάντζας στο Πέραμα14:20
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο