LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 21 Ιανουαρίου 2022 10:55 | Ανανέωση: 21 Ιανουαρίου 2022 10:58

Ομαδικός βιασμός - Γεωργία: θέλω να βρω το δίκιο μου (εικόνες)

Στο Τμήμα Ασφαλείας μετέβη η καταγγέλλουσα, λίγο πριν μεταβεί στο Δικαστικό Μέγαρο για να δώσει συμπληρωματική κατάθεση.

24ΧΡΟΝΗ - ΟΜΑΔΙΚΟΣ ΒΙΑΣΜΟΣ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στο Τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου στην οδό Δωδεκανήσου μετέβη πριν από λίγο η 24χρονη Γεωργία, που κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμού σε σουίτα πολυτελούς ξενοδοχείου, στη Θεσσαλονίκη.

«Ευχαριστώ πολύ για την αγάπη σας. Η αγάπη που έχω λάβει είναι απίστευτη. Με έχει συγκινήσει πάρα πολύ. Θέλω να βρω το δίκιο μου», ανέφερε η 24χρονη προσερχόμενη στο Τμήμα Ασφαλείας.

Η 24χρονη αναμένεται να καταθέσει με αφορμή την φραστική επίθεση που κατήγγειλε ότι δέχτηκε από τον δικηγόρο Θεόφιλο Αλεξόπουλο που συνόδευε τον 27χρονο, ο οποίος είχε συλληφθεί για την υπόθεση και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος.

Αμέσως μετά η 24χρονη θα μεταβεί στα Δικαστήρια προκειμένου να καταθέσει εκ νέου στις ανακριτικές αρχές.

«Κάνω μια έκκληση σε όλες τις γυναίκες που μπορεί να έχουν έρθει αντιμέτωπες με τέτοιο περιστατικό για να μπορέσουμε να σταματήσουμε το φαινόμενο», δήλωσε η Γεωργία, εξερχόμενη του Αστυνομικού Τμήματος, μετά από περίπου 90 λεπτά παραμονής σε αυτό.

Οι πιθανές ποινές 

Εν τω μεταξύ, έναν δρόμο με βαριές κατηγορίες που ανοίγουν το φάσμα της προσωρινής κράτησης και απειλούμενες ποινές που φτάνουν έως και τα ισόβια  «στρώνει» για την παρέα των νεαρών γόνων γνωστών οικογενειών της Αθήνας, η 24χρονη κοπέλα που τους κατήγγειλε στην αστυνομία ότι την βίασαν ανήμερα Πρωτοχρονιά σε σουίτα ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη.

Η δίωξη που έχει ασκηθεί για την υπόθεση καλύπτει το κομμάτι της έρευνας που αφορούσε μόνο ένα πρόσωπο το οποίο καταγγέλθηκε από την 24χρονη. Εφόσον καταγγέλλονται κι άλλα άτομα ή υπάρχει υπόνοια να της έριξαν κάτι στο ποτό της ή να την νάρκωσαν η κατηγορία θα αλλάξει. Οι τοξικολογικές εξετάσεις λοιπόν και κυρίως η δήλωση της 24χρονης πως θυμάται στο δωμάτιο που βιάστηκε δύο άτομα , αλλάζουν την ποινική πορεία της υπόθεσης.

Τι αλλάζει

Με βάση τις αρχικές καταθέσεις της 24χρονης την πρωτοχρονιά ασκήθηκε ποινική δίωξη στον 27χρονο που συνελήφθη για:

  • Βιασμό 336 ΠΚ παρ. 4_ : “ Όποιος τελεί γενετήσια πράξη χωρίς τη συναίνεση του παθόντος, τιμωρείται με κάθειρξη έως δέκα (10) έτη”.

Ουσιαστικά δηλαδή ο νεαρός δεν προφυλακίστηκε γιατί  το πλαίσιο ποινής έως 10χρόνια, προβλέπει επιβολή προσωρινής κράτησης, απολύτως κατ΄εξαίρεση.

Αν όμως αποδειχτεί πως ήταν ομαδικός βιασμός τότε θα διωχθούν για:

  • Βιασμό 336 ΠΚ παρ. 3 : “…Αν η πράξη  έγινε από δύο ή περισσότερους δράστες που ενεργούσαν από κοινού.. επιβάλλεται ισόβια κάθειρξη”.

Αν ανιχνευθούν ουσίες, που όπως λέει τις χορήγησαν, τότε θα εφαρμοστεί η διάταξη του άρθρου 338 (Κατάχρηση ανικάνου προς αντίσταση σε γενετήσια πράξη) που αναφέρει πως: "Όποιος με κατάχρηση της διανοητικής ή σωματικής αναπηρίας άλλου ή της από οποιαδήποτε αιτία ανικανότητάς του να αντισταθεί ενεργεί με αυτόν γενετήσια πράξη τιμωρείται με κάθειρξη".

24ΧΡΟΝΗ - ΟΜΑΔΙΚΟΣ ΒΙΑΣΜΟΣ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Αν η πράξη της προηγούμενης παραγράφου έγινε από δύο ή περισσότερους που ενεργούσαν από κοινού, επιβάλλεται κάθειρξη τουλάχιστον δέκα (10) ετών.

Συνεπώς, σύμφωνα με το dikastiko.grσε αυτή την περίπτωση οι εμπλεκόμενοι βρίσκονται ακόμα και προ του φάσματος της προσωρινής κράτησης. Μάλιστα αυτό μπορεί να αφορά και τον νεαρό που ήδη έχει απολογηθεί και αφεθεί ελεύθερος, καθώς με διάταξη του ανακριτή που έχει αναλάβει τη δικογραφία, μπορεί να αντικατασταθούν οι περιοριστικοί όροι (λόγω τυχόν ύπαρξης  επιπλέον επιβαρυντικών στοιχείων που συγκροτούν προϋποθέσεις του νόμου)  με προσωρινή κράτηση.

Τι απαντά ο 27χρονος που κατηγορείται

Είκοσι ημέρες μετά τις καταγγελίες για βιασμό, ο νεαρός που συνελήφθη από την αστυνομία απέστειλε δήλωση στον ΑΝΤ1, την οποία ο σταθμός πρόβαλε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων.

Μέσω της δήλωσής του ο 27χρονος ζητά να έχει ίση αντιμετώπιση με την 24χρονη που προχώρησε στην καταγγελία, καθώς όπως λέει «το να προβάλλεται η μια μόνο εκδοχή, δεν εξυπηρετεί το δικαίωμα ενημέρωσης, ούτε το κοινωνικό συμφέρον».

Ο ίδιος σημειώνει ότι «στη δικογραφία υπάρχουν συντριπτικά στοιχεία ,που καταρρίπτουν όσα ανυπόστατα ισχυρίζεται η μηνύτρια», ενώ σε άλλο σημείο της δήλωσης που παρουσίασε ο ΑΝΤ1, αναφέρει ότι δεν υπήρξε βιασμός και ότι η μεταξύ τους σωματική επαφή έγινε με «την απόλυτη γνώση, συναίσθηση και συναίνεση της».


Ειδήσεις σήμερα:

Γλυφάδα - Τροχαίο: Σκοτώθηκε 21χρονο παλικάρι

“Ελπίδα” – Διπλό το κύμα κακοκαιρίας: Οι περιοχές που θα βρεθούν στο επίκεντρο

Ξυλοκόπησε και λήστεψε τον πατέρα του!

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τέμπη: Εισαγγελική έρευνα για την απομάκρυνση υλικών από το σημείο της τραγωδίας13:18Φωτιά στη Μονεμβασιά13:05Λίτσα Πατέρα - Ζώδια: Οι προβλέψεις της Πέμπτης και οι ζήλιες (βίντεο)12:51Ακίνητα: Η τροπολογία για το ύψος των κτηρίων12:38Βασίλης Κασσελάκης: Οι Σπαρτιάτες, οι “ευπρόσδεκτες ψήφοι” και η αναδίπλωση12:24Ομόνοια: Επεισοδιακή καταδίωξη από ταράτσα σε ταράτσα (εικόνες)12:11Μεξικό: Πρωταθλήτρια χώρα στην παραγωγή συνθετικών ναρκωτικών11:57Τέμπη: Δεκτή η προσφυγή γονέα κατά εισαγγελικής απόφασης11:44Η Τουρκία φτιάχνει Sky Dome για να καλυφθεί όλη η χώρα11:31Γιάννης Καλλιάνος: Πέθανε ο πατέρας του11:17Τροχαίο: Οδηγός εγκλωβίστηκε σε φλεγόμενο όχημα (εικόνες)11:04Στάθης Φλώρος για Βελόπουλο: Αν δεν του χτύπαγα την πόρτα, θα πούλαγε ακόμα κηραλοιφές10:50Η Ελεονώρα Μελέτη... “Ενώπιος Ενωπίω” με τον Νίκο Χατζηνικολάου10:37Ολυμπιακή φλόγα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας10:23Φορολογικές δηλώσεις: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα10:10Σίφνος: Η “μάχη” πλοίου για να δέσει στο λιμάνι (βίντεο)09:57Ομόφυλα ζευγάρια - Βελόπουλος: Να μην πάνε στις εκκλησίες το Πάσχα όσοι βουλευτές υπερψήφισαν τον νόμο, γιατί...09:43Σουηδία: Επίθεση μασκοφόρων σε αντιφασιστική εκδήλωση09:30Κως – Θάνατος βρέφους: Ελεύθεροι με όρους οι γονείς09:16Ευρωεκλογές - Κόκκαλης: Η Ελλάδα πρέπει να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης κλιματικής ανάγκης09:03
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο