LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 20 Ιανουαρίου 2022 13:45 | Ανανέωση: 20 Ιανουαρίου 2022 16:00

Θεσσαλονίκη - Ομαδικός βιασμός: Εισαγγελική έρευνα για διαρροή καταθέσεων

Το αίτημα του διευθύνοντα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών για τη διαρροή των καταθέσεων εμπλεκομένων.

Γεωργία - θύμα βιασμού - 24χρονη - Θεσσαλονίκη

Προκαταρκτική εξέταση παρήγγειλε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για τη διαρροή των προανακριτικών καταθέσεων των εμπλεκόμενων προσώπων στην υπόθεση του καταγγελλόμενου βιασμού της 24χρονης.

Ο διευθύνων την Εισαγγελία Πρωτοδικών ζήτησε από τον εισαγγελέα ποινικής δίωξης να παραγγείλει τη διενέργεια έρευνας, στο επίκεντρο της οποίας θα βρεθεί το αδίκημα της παραβίασης δικαστικού απορρήτου.   

Κατάθεση 27χρονου: όλα έγιναν με απόλυτη συναίνεση

Τις καταθέσεις των τριών εκ των κατηγορουμένων για τον ομαδικό βιασμό της 24χρονης Γεωργίας δημοσιεύει η διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας «Μακεδονία».  

Πρόκειται για την κατάθεση του 27χρονου, δύο φίλων του και του αδελφού του. Καθώς τα ονόματα των κατηγορουμένων δεν μπορούν να δημοσιευτούν, αφού τους προστατεύει ο νόμος αναφέρονται παρακάτω ως 27χρονος, ο αδελφός του και πρώτος και δεύτερος φίλος,  με τη σειρά που ο ίδιος ο 27χρονος τους αναφέρει στην κατάθεσή του. Αναφορά γίνεται και στον άνδρα από τη Θεσσαλονίκη, έξω από την καφετέρια στην οποία μέχρι πρότινος εργαζόταν. Για τους ίδιους λόγους, ο τελευταίος, αναφέρεται ως «εργαζόμενος στην καφετέρια» και όχι ονομαστικά.

Ο 27χρονος, ο οποίος συνελήφθη και αφέθηκε ελεύθερος, λίγες ώρες μετά την καταγγελία, περιγράφει μία εκδοχή αντίθετη με εκείνη της κοπέλας.

«Τη συνόδεψα μέσα στο δωμάτιο όπου είχαν μείνει 6-7 άτομα και ξεκίνησα να μιλάω μαζί της. Την ρώτησα αν ήθελε να πιει κάτι άλλο και μου απάντησε όχι εκτός από νερό. Μιλήσαμε για την προσωπική ζωή του καθενός, για τη δουλειά μου ενώ η ίδια μου ανέφερε ότι εργάζεται σε μια εταιρεία παραγωγής ζάχαρης, δίνοντας μου μάλιστα και συμβουλές για το ποια ζάχαρη είναι πιο υγιεινή. Αφού αναπτύξαμε μια ευχάριστη διάθεση και υπήρχε ερωτική διάθεση μεταξύ μας, μου πρότεινε να πάμε στο δωμάτιο μου να κοιμηθούμε μαζί. Πήγαμε λοιπόν μαζί στο 602, ξαπλώσαμε στο κρεβάτι, αρχίσαμε να φιλιόμαστε και έχοντας την απόλυτη συναίνεση της σε όλα τα στάδια της ερωτικής μας συνεύρεσης, η οποία περιλάμβανε προκαταρκτικές πράξεις, στοματικό έρωτα και διείσδυση με ολοκλήρωση» είπε στις αρχές ο 27χρονος για την συνεύρεση με την 24χρονη, λέγοντας πως όλα έγιναν με την συναίνεσή της.

Το ίδιο επανέλαβε και σε δήλωσή του στον ΑΝΤ1. ισθάνομαι την ανάγκη να δηλώσω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι ουδέποτε διέπραξα “βιασμό” σε βάρος της μηνύτριας, αφού η μεταξύ μας σωματική επαφή έγινε με την απόλυτη γνώση, συναίσθηση και συναίνεση της", αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο 27χρονος.

Ζιώγας: δεν υπάρχει περίπτωση καταστροφής στοιχείων

Για την υπόθεση του ομαδικού βιασμού της 24χρονης Γεωργίας μίλησε στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ο συνήγορός της, Θανάσης Ζιώγας.

Ο νομικός ευχαρίστησε τους συναδέλφους του που μέσω του ίδιου έχουν σταθεί έμπρακτα στο πλευρό του θύματος, παρέχοντάς του τις συμβουλές τους και αναφέρθηκε σε στοιχεία «ανοιχτής δικογραφίας» στην οποία και προστίθενται περαιτέρω, απαντώντας σε μερίδα δημοσιευμάτων που κάνουν λόγο για ελλιπή δικογραφία.

Εξήγησε σχετικά με το θέμα της αναμονής της ιατροδικαστικής εξέτασης της 24χρονης, στην οποία και η ίδια αναφέρθηκε στην πρώτη συνέντευξη που παραχώρησε πως, «η ιατροδικαστής δέχθηκε τη Γεωργία την Κυριακή 2 Ιανουαρίου, δεν είπε ‘θα τη δεχθώ από Δευτέρα’», υπενθυμίζοντας πως «μέχρι τις 12 το βράδυ της Πρωτοχρονιάς, η Γεωργία κατέθετε στην Αστυνομία».

Ειδήσεις σήμερα:

Καιρός – “Ελπίς”: Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για χιόνια και στην Αττική

Κορονοϊός - Άγιο Όρος: “Εμφύλιος” και δεκάδες νεκροί μοναχοί

Ζώδια - Λίτσα Πατέρα: οι προβλέψεις της Πέμπτης (βίντεο)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)Σήμερα 21:33 | Τοπικά Νέα

Αντιμέτωπο με την κακοκαιρία είναι το Πήλιο, όπως είχε προβλέψει η ΕΜΥ σχετικά με τα ισχυρά καιρικά φαινόμενα που ''χτυπούν'' την περιοχή.

Μητσοτάκης από Λέσβο: Η πολιτική της προσέγγισης Ελλάδας και Τουρκίας έχει αποτελέσματαΣήμερα 17:00 | Ειδήσεις

Περιοδεία στη Λέσβο πραγματοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπου συνομίλησε με τούρκους τουρίστες, ενημερώθηκε για τα έργα στο λιμάνι και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου.

ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)Σήμερα 19:52 | Ειδήσεις

Παρών και ο Αλέξης Τσίπρας στην παρουσίαση των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου

Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιώνΣήμερα 23:18 | Ειδήσεις

Η πλημμύρα προκάλεσε πρωτοφανή διατάραξη στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι, ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο και κυκλοφοριακό χάος μέσα σε πλημμυρισμένους δρόμους.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ιταλία: Εστιατόριο κερνάει μπουκάλι κρασί σε πελάτες...χωρίς κινητό!23:59Παγωτό με γεύση...G723:47Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιών23:34“I LOVE Σου Κου”: “Πλούσια” η θεματολογία του Σαββατοκύριακου23:21ΠΑΣΟΚ: Ποιοι είναι οι 8 νέοι ευρωβουλευτές του23:08Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Δια πυρός και σιδήρου… οι γηπεδούχοι22:55Βόλος: Εκδήλωση του Κυμπουρόπουλου “τίναξαν” στον αέρα διαδηλωτές 22:41Πιερία: Απάτη σε βάρος ηλικιωμένης22:28Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε απότακτο αστυνομικό 22:14Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικου από δομή φιλοξενίας22:01Κακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)21:47Βαρκελώνη: Ο Τσιτσιπάς πήρε το θρίλερ και συνεχίζει το σερί του στο χώμα21:34“Times” Λονδίνου: “Πώς η Ελλάδα στάθηκε ξανά στα πόδια της” 21:20Δίκη Τράμπ: Άντρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο (βίντεο)21:07Κλειστός σταθμός του μετρό το Σαββατοκύριακο20:53Ολλανδία - Facebook: Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων καλεί την κυβέρνηση να μην το χρησιμοποιεί20:40Ενδοοικογενειακή βία - Θύμα μαρτυρά στον ΑΝΤ1: “Με χτυπούσε με μανία” (βίντεο)20:26Άγιοι Ανάργυροι: Τι ζητά η μητέρα της Κυριακής από τις Αρχές (βίντεο)20:13ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)19:59Δώρο Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα: Πότε καταβάλλεται, πώς το υπολογίζετε19:45
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο