LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 19 Ιανουαρίου 2022 12:21 | Ανανέωση: 19 Ιανουαρίου 2022 12:40

Ομαδικός βιασμός - Θεσσαλονίκη: Σε εργαστήριο της Ελβετίας το δείγμα της 24χρονης

Αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων για την 24χρονη. Τι δείχνουν τα ευρήματα της ιατροδικαστικής έκθεσης.

βιασμός
Μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων στις οποίες υπεβλήθη η 24χρονη από τη Θεσσαλονίκη, η οποία καταγγέλλει ότι έπεσε θύμα βιασμού, σε σουίτα πολυτελούς ξενοδοχείου, κατά τη διάρκεια πρωτοχρονιάτικου πάρτι. Αυτό αναφέρουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πηγές της Ιατροδικαστής Υπηρεσίας του ΑΠΘ, που διενεργούν τις σχετικές εξετάσεις για την ανεύρεση τυχόν ναρκωτικών ή άλλων ουσιών στον οργανισμό της 24χρονης καταγγέλλουσας.

Μάλιστα, κατά τις ίδιες πηγές, δείγματα που ελήφθησαν θα αποσταλούν σε εργαστήριο της Ελβετίας που διαθέτει εξειδικευμένο εξοπλισμό για την ανίχνευση συγκεκριμένων ναρκωτικών ουσιών.

Από τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων θα εξαρτηθεί η περαιτέρω ποινική μεταχείριση των εμπλεκόμενων προσώπων στην υπόθεση και τυχόν αναβάθμιση της κατηγορίας. Μέχρι στιγμής κατέστη για την υπόθεση κατηγορούμενος ένας 27χρονος, ο οποίος διώκεται για γενετήσιες πράξεις χωρίς τη συναίνεση της παθούσας. Μετά την απολογία του - κατά την οποία αρνήθηκε την πράξη ισχυριζόμενος ότι όλα έγιναν με τη συναίνεση της 24χρονης- ο 27χρονος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Η 24χρονη φέρεται να κατήγγειλε άλλα δύο πρόσωπα, πλην του 27χρονου, και στην τελευταία της κατάθεση ενώπιον του ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση φαίνεται να αναγνώρισε τον έναν από τους δύο.

Στο μεταξύ, «εκχυμώσεις στον αριστερό και δεξιό μηρό, στο πρώτο και τρίτο τεταρτημόριο, στη μεσότητα», φαίνεται να δείχνουν τα ευρήματα της ιατροδικαστικής έκθεσης για την 24χρονη, όπως δήλωσε σήμερα ο δικηγόρος της Θανάσης Ζιώγας, σύμφωνα με τον οποίο η εξέταση έγινε στις 2 Ιανουαρίου, το βράδυ, και τα αποτελέσματα περιήλθαν σήμερα στα χέρια του. Σύμφωνα με τον ίδιο, η ιατροδικαστής «δεν αποκλείεται να έγιναν ασελγείς πράξεις κατά τη συνουσία».

Ο κ. Ζιώγας είπε ακόμη ότι υπάρχουν καταγγελίες δύο γυναικών που έφτασαν στο γραφείο του και καταθέτουν ότι βιάστηκαν -η μία το 2016 και η άλλη το 2018- «με τον ίδιο τρόπο, όχι ακριβώς με τα ίδια πρόσωπα».

Απηύθυνε δε έκκληση «σε όλες τις γυναίκες, οι οποίες υπέστησαν βία, να βγουν χωρίς φόβο και πάθος να καταγγείλουν το γεγονός αυτό κι εγώ θέλω να διαβεβαιώσω ότι οι δικαστικές και ανακριτικές αρχές λειτουργούν και ότι θα υπάρχει πλήρης προστασία και πλήρης διερεύνηση του θέματος αυτού εις βάθος».

Σε ανακοίνωση της  Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, που εκδόθηκε στις 15:00 της Τετάρτης 19/1, αναφέρεται πως "αναφορικά με υπόθεση που αφορά σε καταγγελία για βιασμό σε βάρος 24χρονης ημεδαπής, για την οποία ανακοινώθηκε ήδη σύλληψη 27χρονου ημεδαπού σε Ενημερωτικό Δελτίο που εκδόθηκε την (02-01-2022), γνωστοποιείται ότι δεν έχουν παραδοθεί ακόμη στην Υπηρεσία μας τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων που παραγγέλθηκαν από την αρμόδια Υπηρεσία".

Ειδήσεις σήμερα: 

Καβάλα: Θάνατος - μυστήριο νεαρής φωτογράφου

Εγκλωβισμός σε ασανσέρ: Τρόμος για δυο παιδιά (βίντεο)

Κορονοϊός - Σχολεία: Πώς θα δίνονται οι άδειες σε γονείς μαθητών που νοσούν

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα ήχησαν στο Μέγαρο ΜαξίμουΣήμερα 13:08 | Ειδήσεις

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης άκουσε τα Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα μαζί με την κόρη του, Σοφία.

Πάτρα: Άγνωστοι λήστεψαν παιδιά που έλεγαν τα κάλανταΣήμερα 14:53 | Ειδήσεις

Στο σημείο έσπευσε η αστυνομία, η οποία διενεργεί έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα άτομα επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητο, το οποίο καταδιώκεται από τις αρχές.

Άγιος Δημήτριος: Προσποιήθηκε τον αστυνομικό και τον λήστεψε σε στάση λεωφορείουΣήμερα 12:08 | Ειδήσεις

Στιγμές τρόμου έζησε ένας 33χρονος το βράδυ της Δευτέρας, όταν άγνωστος οδηγός τον προσέγγισε σε στάση λεωφορείου, παριστάνοντας τον αστυνομικό, και του άρπαξε το πορτοφόλι.

Τέλος χρόνου για τα τέλη κυκλοφορίας - Ποιες φορολογικές υποχρεώσεις πρέπει να πληρωθούν σήμεραΣήμερα 07:47 | Ειδήσεις

Από την 1η Ιανουαρίου ενεργοποιείται το νέο καθεστώς προσαυξήσεων για εκπρόθεσμη καταβολή.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πούτιν: Πιστεύουμε στους στρατιώτες και στη νίκη μας15:38ΟΠΕΚΕΠΕ: Ενσωματώνεται στην ΑΑΔΕ15:24Πάτρα: Άγνωστοι λήστεψαν παιδιά που έλεγαν τα κάλαντα15:10Θεσσαλονίκη: Μεθυσμένος οδηγός τραυμάτισε 3 άτομα και τα εγκατέλειψε14:56Υπ. Ανάπτυξης: Παράταση ενός μήνα στις επιχειρήσεις για την ολοκλήρωση εκκρεμοτήτων στο ΓΕΜΗ14:42Φινλανδία: Επιθεωρήθηκε πλοίο ύποπτο για πρόκληση βλάβης σε καλώδιο14:28Τσιάρας: Η κυβέρνηση αναλαμβάνει την ευθύνη της, η κοινωνία αναμένει από τους αγρότες να πράξουν το ίδιο14:14Ρομπέρτο Κάρλος: Παρουσίασε επιπλοκές κατά την διάρκεια χειρουργικής επέμβασης στην καρδιά14:00Χάος στα δρομολόγια της Eurostar: Μεγάλες καθυστερήσεις και ακυρώσεις ταξιδιών13:46Τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα ήχησαν στο Μέγαρο Μαξίμου13:32Ηγουμενίτσα: Οι αρχές ερευνούν όπλο και φυσίγγια που βρέθηκαν στο Λιμάνι 13:18Βανδαλισμός στον Δημοτικό Κήπο Ρεθύμνου - Έκοψαν και αφαίρεσαν καλλωπιστικά φυτά13:04Δήμος Πειραιά: Σε λειτουργία θερμαινόμενος χώρος για την προστασία των πολιτών από τις χαμηλές θερμοκρασίες12:50Συνελήφθη 41χρονος αλλοδαπός για κατοχή και διακίνηση κοκαΐνης12:36Νέο Ηράκλειο: Άγρια επίθεση σε 22χρονο - Τον χτύπησαν και τον λήστεψαν12:22Άγιος Δημήτριος: Προσποιήθηκε τον αστυνομικό και τον λήστεψε σε στάση λεωφορείου12:08Ηλιόπουλος: H ΑΕΚ έχει πάρει 230% περισσότερες κάρτες σε σχέση με τον Ολυμπιακό11:54Εγνατία Οδός: Χωρίς αντίτιμο θα λειτουργούν οι σταθμοί διοδίων μέχρι τα μεσάνυχτα11:40Παύλος Μαρινάκης: Το 2025 ήταν μια χρονιά γεμάτη προκλήσεις, αλλά και ουσιαστικές τομές11:26Λάρισα: Καταγγελία 20χρονης για βιασμό από δύο άτομα11:12
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο