LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 19 Ιανουαρίου 2022 06:12

Rafale: Στην Ελλάδα τα πρώτα μαχητικά της Πολεμικής Αεροπορίας

Αναχωρούν από την Ιστρ της Γαλλίας με προορισμό την 114 Πτέρυγα Μάχης. Θα πετάξουν και πάνω από την Ακρόπολη. Η ανάρτηση Μητσοτάκη. 

Rafale
Στην Τανάγρα προσγειώνονται σήμερα, Τετάρτη 19 Ιανουαρίου, τα πρώτα έξι μαχητικά αεροσκάφη Rafale της Πολεμικής Αεροπορίας.

Τα γαλλικά μαχητικά αναχωρούν από την Ιστρ της Γαλλίας με προορισμό την 114 Πτέρυγα Μάχης. Πριν την προσγείωσή τους στην Τανάγρα, όπου θα ενταχθούν στην 332 Μοίρα, θα πετάξουν πάνω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης μεταξύ 12:00 και 12:30.

Μετά την είσοδό τους στο FIR Αθηνών, τα Rafale θα συνοδεύσει, σύμφωνα με πληροφορίες, ζεύγος μαχητικών αεροσκαφών Mirage 2000-5 της Πολεμικής Αεροπορίας.

Στην Τανάγρα, το «παρών» στην άφιξη των γαλλικών μαχητικών αεροσκαφών θα δώσουν, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος και θα μιλήσει, ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής 'Αμυνας (ΓΕΕΘΑ) στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ) αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης και ο Γάλλος πρέσβης στην Αθήνα Πατρίκ Μεζονάβ.

Μάλιστα, ανάρτηση για τον ερχομό των έξι Rafale στην χώρα μας, έκανε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Όπως δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα υπερσύγχρονα μαχητικά που θα παραλάβει η χώρα μας εμφανίζονται με επική μουσική υπόκρουση να προετοιμάζονται για πτήση, ενώ χαρακτηριστικό είναι το στιγμιότυπο αποκάλυψης του αυτοκόλλητου της ελληνικής σημαίας πάνω τους.

Υπενθυμίζεται ότι η σύμβαση για την αγορά 18 μαχητικών αεροσκαφών Rafale (εκ των οποίων έξι καινούργια και 12 μεταχειρισμένα) υπογράφτηκε πριν από περίπου ένα χρόνο - συγκεκριμένα στις 25 Ιανουαρίου 2021 - από τον υπουργό Εθνικής 'Αμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλου και τη Γαλλίδα ομόλογό του Φλοράνς Παρλί. Η πρόκτησή τους θα στοιχίσει 2,32 δισ. ευρώ μαζί με τα όπλα που φέρουν.

Συνολικά, η Ελλάδα θα προμηθευτεί 24 μαχητικά αεροσκάφη Rafale. Τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να υπογραφεί η πρόσθετη σύμβαση για την αγορά επιπλέον έξι καινούργιων μαχητικών αεροσκαφών Rafale.

Τα δύο από τα έξι Rafale που έρχονται σήμερα στην Ελλάδα θα είναι διθέσια ώστε να χρησιμοποιούνται και για την εκπαίδευση των νέων πιλότων ενώ τα υπόλοιπα τέσσερα θα είναι μονοθέσια.

Rafale - Φλώρος - πτήση

Ήδη, έχει ολοκληρωθεί η εκπαίδευση οκτώ Ελλήνων πιλότων και 50 τεχνικών των αεροσκαφών, η οποία πραγματοποιήθηκε στη βάση Μερινιάκ επί γαλλικού εδάφους από προσωπικό της κατασκευάστριας εταιρείας Dassault.

Τα μαχητικά Rafale έχουν ακτίνα δράσης 2.800 μίλια και μεγάλη χωρητικότητα σε καύσιμα, δύο κινητήρες, είναι εξοπλισμένα με σύγχρονο και ισχυρό ραντάρ ηλεκτρονικής σάρωσης ενώ έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν δύο πυραύλους Exocet.

Ειδήσεις σήμερα: 

Κορονοϊός: Rapid test δωρεάν την Τετάρτη σε 157 σημεία

Μπόρις Τζόνσον - Κορονοπάρτι: Δεν με ενημέρωσαν ότι απαγορεύονται

Καιρός: βοριάδες και πτώση θερμοκρασίας την Τετάρτη

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης: Η ΝΔ αγωνίζεται ώστε η Ελλάδα να γίνει Ευρώπη σε όλα τα επίπεδα (βίντεο)Σήμερα 11:07 | Ειδήσεις

Τι είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στα εγκαίνια του τμήματος Λαμία - Καλαμπάκα του αυτοκινητόδρομου Ε65.


 

Δολοφονία Γιώργου Λυγγερίδη: Στον εισαγγελέα οι 67 συλληφθέντες (εικόνες)Σήμερα 08:49 | Ειδήσεις

Οι 67 συλληφθέντες οι οποίοι σχετίζονται με την δολοφονία του άτυχου αστυνομικού στου Ρέντη πήραν το δρόμο προς τον Εισαγγελέα. 

Μαρινάκης: Με συμβολισμούς η υποψηφιότητα ΜπελέρηΣήμερα 09:09 | Ειδήσεις

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε στον ΑΝΤ1 για τις ευρωεκλογές, την υποψηφιότητα Μπελέρη, τις συλλήψεις για τη δολοφονία Λυγγερίδη και την ακρίβεια.

Φωτιά στη Σούδα κοντά στον Ναύσταθμο - Μήνυμα 112 στους κατοίκους (εικόνες)Σήμερα 09:23 | Τοπικά Νέα

Δόθηκε εντολή να εκκενωθεί πλήρως ο οικισμός, ενώ ασθενοφόρα μεταφέρουν ασθενείς στο Ναυτικό Νοσοκομείο Κρήτης.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τροχαίο – Σέρρες: Νεκρός σε μετωπική σύγκρουση (εικόνες)11:34Μητσοτάκης: Η ΝΔ αγωνίζεται ώστε η Ελλάδα να γίνει Ευρώπη σε όλα τα επίπεδα (βίντεο)11:22ΕΛΑΣ: δεκάδες συλλήψεις σε στοχευμένες δράσεις για την εξάλειψη της παραβατικότητας11:09“Το Πρωινό” - Κασσελάκης: Καλά έκανα και διέγραψα τον Παπανώτα (βίντεο)10:56Ονδούρα: Τεράστια ποσότητα κοκαΐνης βρέθηκε σε...βάρκες10:43Θεσσαλονίκη: Ληστές ATM αφέθηκαν ελεύθεροι λόγω αναρμοδιότητας δικαστηρίου10:29Σωφρονιστικός συμμετείχε σε κύκλωμα που διακινούσε κινητά και ναρκωτικά σε φυλακή (εικόνες)10:16Χριστοφιλοπούλου για Μπελέρη: όσα λένε τα ακούω βερεσέ (βίντεο)10:02Γάζα: Μωρό γεννήθηκε με καισαρική από νεκρή μητέρα (εικόνες)09:49Φωτιά στη Σούδα κοντά στον Ναύσταθμο - Μήνυμα 112 στους κατοίκους (εικόνες)09:35Μαρινάκης: Με συμβολισμούς η υποψηφιότητα Μπελέρη09:24Δολοφονία Γιώργου Λυγγερίδη: Στον εισαγγελέα οι 67 συλληφθέντες (εικόνες)09:11ΗΠΑ για επίσκεψη Ερντογάν: Ρωτήστε την Άγκυρα αν υπάρχει αλλαγή σχεδίων08:58Χαλκιδική: Καρέ - καρέ η επίθεση με φτυάρι στον δημοτικό υπάλληλο (βίντεο) 08:44Μαλαισία: φονική σύγκρουση στρατιωτικών ελικοπτέρων (βίντεο)08:30“The 2Night Show” - Χάρης Βεραμόν: οι εξαφανίσεις που συγκλόνισαν το πανελλήνιο (βίντεο)08:17Θεσσαλονίκη - Καραμπόλα: Στρατιωτικό λεωφορείο και απορριμματοφόρο συγκρούστηκαν με 3 ΙΧ08:04Δολοφόνοι Λυγγερίδη: Τα καταφέραμε, έχουμε νεκρό αστυνομικό07:51Οι “illuminati” των ευρωψηφοδελτίων07:39“The 2Night Show” - Γιαννουδάκη: η “Αρχοντούλα” από τις “Ψυχοκόρες” και η βεντέτα (βίντεο)07:26
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο