LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 18 Ιανουαρίου 2022 19:43

Ευρωκοινοβούλιο: Η Εύα Καϊλή εκλέχθηκε αντιπρόεδρος

Από τον πρώτο γύρο εξασφάλισε τη θέση της ως αντιπρόεδρος στο Ευρωκοινοβούλιο η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Εύα Καϊλή

Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εξελέγη η ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Εύα Καϊλή, με το χρίσμα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών που αποτελεί την δεύτερη ισχυρότερη πολιτική ομάδα στην Ευρωβουλή

Η Εύα Καϊλή αναδείχθηκε μία εκ των 14 αντιπροέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, από τον πρώτο γύρο της ψηφοφορίας, συγκεντρώνοντας 454 ψήφους από τους 690 συνολικούς ψήφους. Έρχεται πέμπτη στην κατάταξη σε αριθμό ψήφων.

Η Εύα Καϊλή δήλωσε σχετικά: "Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τους συναδέλφους μου από όλες τις χώρες της ΕΕ και από τις περισσότερες παρατάξεις για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν να τους εκπροσωπήσω από τη θέση της Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Είναι μεγάλη τιμή για μένα και για τη χώρα μου την Ελλάδα, και θα εργαστώ ακόμα περισσότερο για να αντεπεξέλθω"

Τους περισσότερους ψήφους μεταξύ των εκλεγμένων αντιπροέδρων συγκέντρωσε ο Όθμαρ Κάρας (ΕΛΚ, Αυστρία) με 536 ψήφους. Ακολουθούν η Πίνα Πιτσιέρνο (Σοσιαλιστές, Ιταλία) με 527 ψήφους, o Πέδρο Σίλβα Περέιρα (Σοσιαλιστές, Πορτογαλία ) με 517 ψήφους και η Έβα Κόπας (ΕΛΚ, Πολωνία) με 467 ψήφους.

Συνολικά από τον πρώτο γύρο της ψηφοφορίας αναδείχθηκαν 9 αντιπρόεδροι. Θα ακολουθήσει ο δεύτερος γύρος της ψηφοφορίας που θα αναδείξει και τους υπόλοιπους αντιπροέδρους.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης δεν κατάφερε να επανεκλεγεί στο β’ γύρο.

Ειδήσεις σήμερα: 

ΟΔΔΗΧ: Έκδοση 10ετούς ομολόγου για το Ελληνικό Δημόσιο

Ζακ Κωστόπουλος: εντάσεις και απειλές στη δίκη

Ηράκλειο: Ανατροπή για δυστύχημα που ήταν δολοφονία

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΑφρικανική σκόνη: Πότε υποχωρεί το φαινόμενο - Επιπτώσεις στην υγεία και οδηγίες προστασίας (εικόνες)Σήμερα 07:40 | Ειδήσεις

Τι πρέπει να προσέχουν οι πολίτες και ποιες είναι οι επιπτώσεις στην υγεία από το φαινόμενο της αφρικανικής σκόνης.

Δολοφονία Λυγγερίδη – Καπερνάρος: Περιμένω πιέσεις για να κλείσουν στόματα…Σήμερα 07:51 | Ειδήσεις

«Η Αστυνομία δέχεται συνεχώς επιθέσεις από οπαδικούς στρατούς», υπογράμμισε ο Πάκος.

Γκιουλέρ για Στάινμαγερ: Ο άνθρωπος κόβει ντονέρ…Σήμερα 06:31 | Ειδήσεις

Το άκρως ειρωνικό σχόλιο του Τούρκου Υπουργού Άμυνας για τον Πρόεδρο της Γερμανίας που θα συναντηθεί σήμερα με τον Ερντογάν στην Άγκυρα.

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός: Μπλόκο της Αστυνομίας στη συγκέντρωση οπαδώνΣήμερα 06:08 | Ειδήσεις

Οι οπαδοί των δύο ομάδων είχαν κάνει κάλεσμα για συγκέντρωση όμως τελικά απαγορεύτηκαν από την αστυνομία.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Αφρικανική σκόνη: Πότε υποχωρεί το φαινόμενο - Επιπτώσεις στην υγεία και οδηγίες προστασίας (εικόνες)08:09Δολοφονία Λυγγερίδη – Καπερνάρος: Περιμένω πιέσεις για να κλείσουν στόματα…07:55Ιράν: Απαγόρευσε ξανά στις γυναίκες την είσοδο σε γήπεδο ποδοσφαίρου07:42Rapid test δωρεάν την Τετάρτη σε 177 σημεία07:28Ρωσία: Από έλεγχο θα περνούν τα βιβλία για “απαγορευμένες πληροφορίες”07:15ΗΠΑ: Συντριβή αεροσκάφους στην Αλάσκα07:01Εορτολόγιο - 23 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 06:48Γκιουλέρ για Στάινμαγερ: Ο άνθρωπος κόβει ντονέρ…06:34ΑΕΚ - Παναθηναϊκός: Μπλόκο της Αστυνομίας στη συγκέντρωση οπαδών06:21Καιρός - Τετάρτη: Σκόνη, λασποβροχές και άνεμοι έως 8 μποφόρ06:07Γενοκτονία Αρμενίων: η κτηνωδία που δεν παραδέχθηκε ποτέ η Τουρκία06:01Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός αθωώθηκε επειδή... “το σώμα του παράγει αλκοόλ”23:59Youth League - Ολυμπιακός: Η επιστροφή των πρωταθλητών, τα ρεκόρ και οι αλλαγές στον θεσμό (εικόνες)23:48Τροχαίο: Σκοτώθηκε οδηγός αυτοκινήτου που έπεσε σε φανάρι23:39Παρά-Κολύμβηση: “Χάλκινος” ο Λεργιός στην Μαδέιρα23:27Αττική: “Μπλακ άουτ” σε πολλές περιοχές στα νότια23:05Δίκη Τραμπ – Εκδότης “National Enquirer”: Συμφωνήσαμε να “θάβω” ρεπορτάζ εναντίον του22:52Euroleague: Ο Παναθηναϊκός έχασε από την Μακάμπι στο ΟΑΚΑ22:38Αφρικανική σκόνη: η “επέλαση”, η πρόβλεψη για την Τετάρτη και οι οδηγίες των ειδικών22:24Ολυμπιακή φλόγα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας22:11
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο