LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 18 Ιανουαρίου 2022 10:42 | Ανανέωση: 18 Ιανουαρίου 2022 10:50

Κορονοϊός – Τζανάκης: Πλασματικός ο μειωμένος αριθμός κρουσμάτων τις τελευταίες μέρες

«Οι εισαγωγές έχουν παγιωθεί πάνω από 550 και αυτά δε γίνονται χωρίς να υπάρχουν κρούσματα στην κοινότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΤΕΣΤ - COVID-19 - RAPID TEST - ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Πλασματικό χαρακτήρισε τον αριθμό των κρουσμάτων που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο πανεπιστήμιο της Κρήτης, Νίκος Τζανάκης.

Όπως είπε «η ποιοτική και ποσοτική διαχείριση των διαγνωστικών ελέγχων την εβδομάδα των εορτών ήταν κοντά στην πραγματικότητα, ενώ τώρα έχουμε μια πραγματικότητα που λέει ότι δεν ανακαλύπτουμε τουλάχιστον τα μισά ή εν πάσει περιπτώσει έναν μεγάλο αριθμό μολυσμένων ατόμων. Αυτό συμβαίνει γιατί αν κολλήσουν Όμικρον ιδιαίτερα άτομα που έχουν εμβολιαστεί επειδή έχουν πολύ ήπια ή έως καθόλου συμπτώματα, δεν κάνουν τεστ»

Και πρόσθεσε ότι παρά τη μείωση που καταγράφεται στα κρούσματα, η πίεση στο ΕΣΥ δεν πέφτει, αλλά αντιθέτως ανεβαίνει. «Οι εισαγωγές έχουν παγιωθεί πάνω από 550 και αυτά δε γίνονται χωρίς να υπάρχουν κρούσματα στην κοινότητα», ανέφερε. 

«Η εκτίμησή μας είναι ότι αυτή τη στιγμή καταγράφονται γύρω στα 40.000-45.000 κρούσματα, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα ήταν στα 22.800. Υπολογίζω ότι γύρω στο 50%-60% των κρουσμάτων ανευρίσκουμε με τους ελέγχους», τόνισε. Ειδικά δε για τη σημερινή μέρα, προέβλεψε ότι τα κρούσματα θα κυμανθούν μεταξύ 28.000-35.000. 

Μάλιστα πρότεινε τη διάθεση self test σε όλο τον πληθυσμό, προκειμένου να ανιχνεύονται οι πολίτες που έχουν μολυνθεί με τον ιό. «Δεν μπαίνουμε στη διαδικασία να κάνουμε τεστ. Την εβδομάδα των γιορτών που δίνονταν δωρεάν self test, το 80% το έκανε και γι’ αυτό ανιχνεύσαμε τόσα κρούσματα και κόψαμε μαχαίρι τις συρροές». 

Πάντως, ο καθηγητής εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι γύρω στις 20 Ιανουαρίου θα έρθει η «επιπέδωση» της πανδημίας και  στο τέλος του μήνα θα αρχίσει και η κάμψη των σκληρών δεικτών, των διασωληνωμένων και των θανάτων. 

Ωστόσο, υπογράμμισε ότι η Όμικρον δεν είναι μια απλή γρίπη, καθώς στην πανεπιστημιακή κλινική της Κρήτης, σε 65 νοσηλείες σε απλές κλίνες το 78% αφορά στη μετάλλαξη Όμικρον, όπως και το 95% των παιδιατρικών εισαγωγών. 

Πηγή: skai.gr


Ειδήσεις σήμερα: 

Κορονοϊός - Κώστας Καραμανλής: Θετικός ο πρώην πρωθυπουργός

Βίντεο με το κρουστικό κύμα πάνω από την Ελλάδα από το ηφαίστειο της Τόνγκα

“The 2Night Show” - Αμούτζας: Οι “Άγριες Μέλισσες” και ο ρόλος που έχασε, ο “Σασμός” και η δυσλεξία


Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Επιστρέφουν στο Ισραήλ δύο φέρετρα με λείψανα ομήρων της Χαμάς23:59Βιρτζίνια Τζιούφρε: Κυκλοφόρησαν τα απομνημονεύματα της23:44Φον ντερ Λάιεν: Επιστολή στους Ευρωπαίους ηγέτες για αυστηρότερα μέτρα στο μεταναστευτικό23:30Παναθηναϊκός: Ο Ρισόν Χολμς τρέχει για να προλάβει το ματς με την Βίρτους Μπολόνια23:16ΗΠΑ: Συνελήφθη ύποπτος που φέρεται να σχεδίαζε ένοπλη επίθεση στο διεθνές αεροδρόμιο της Ατλάντα23:02Άρης – Μανρέσα: Ακόμη μια ήττα για τους “κιτρινόμαυρους”22:48Ηράκλειο: 60χρονος πέθανε δουλεύοντας σε εργοτάξιο22:34ΙΕΛΚΑ: Φθηνότερο το ελληνικό καλάθι στο σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα σε σχέση με άλλες χώρες22:20Στουρνάρας: “Έκρηξη” επενδύσεων το 202722:06Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός: Διαιτητικό έγκλημα…και συντριβή21:53Πέθανε ο Διονύσης Σαββόπουλος21:39Σαντορίνη: 25χρονη κατάπιε κουτάλι γλυκού και μεταφέρθηκε στο ΠΑΓΝΗ21:26Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε 27χρονη που προκάλεσε τροχαίο οδηγώντας μεθυσμένη21:12Κακλαμάνης για Βρετανικό Μουσείο: Η Ελλάδα αξιώνει σεβασμό στην ιερότητα του πολιτισμού της20:59Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Μεγάλη εκστρατεία πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού στην Γλυφάδα20:45Φλωρίδης για Άγνωστο Στρατιώτη: Η πρωτοβουλία της κυβέρνησης, με σεβασμό στην εθνική μνήμη, απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες20:32Τσιτσιπάς: Αποσύρθηκε από το τουρνουά της Βιέννης20:18Τι καιρό θα κάνει την Τετάρτη20:05Γεωργιάδης: Φέρνουμε ρυθμίσεις αυτονόητες, λύνουμε προβλήματα19:51Άγνωστος στρατιώτης - Ανδρουλάκης : Η κυβέρνηση επιλέγει να ανοίξει ένα αχρείαστο εσωτερικό μέτωπο διχασμού, πόλωσης και τοξικότητας19:41
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο