LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 18 Ιανουαρίου 2022 10:16 | Ανανέωση: 18 Ιανουαρίου 2022 10:28

Θεοδωρικάκος για την υπόθεση βιασμού: Ανδρισμός είναι να είσαι ευγενικός και να σέβεσαι

Δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη από την Θεσσαλονίκη. Τι είπε για την υπόθεση βιασμού της 24χρονης.

ΤΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ - ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΌ ΤΜΉΜΑ ΛΕΥΚΟΎ ΠΎΡΓΟΥ
«Εμπιστεύομαι την Αστυνομία ότι κάνει με επαγγελματικό και άξιο τρόπο τη δουλειά της. Θέλω να ενημερωθώ πιο συγκεκριμένα, οι νόμοι είναι νόμοι και πρέπει να τηρούνται για όλους, οποίοι και αν είναι αυτοί»,
ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος στο περιθώριο της επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη.

Ερωτηθείς για την έρευνα που έχει ξεκινήσει για κύκλωμα μαστροπείας με αφορμή το πάρτι στο οποίο κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμού η 24χρονη ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι «πέντε μήνες που υπηρετώ ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη έχω δει ότι όταν η αστυνομία είναι ελεύθερη να κάνει την δουλειά της την κάνει αποτελεσματικά και σε αυτά τα περιστατικά και σε αλλά» και πρόσθεσε:

ΤΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ - ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΌ ΤΜΉΜΑ ΛΕΥΚΟΎ ΠΎΡΓΟΥ

«Ας προσέχουμε όλοι πως μεγαλώνουμε ιδίως τα αγόρια μας. Είναι ένα πολύ σημαντικό μήνυμα τα αγόρια μας όπως και τα κορίτσια μας πρέπει να σέβονται ο ένας τον άλλον, να υπάρχει αγάπη και σεβασμός, ανδρισμός είναι να είσαι ευγενικός, να αγαπάς και να σέβεσαι μια κοπέλα και μια γυναίκα».

ΤΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ - ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΌ ΤΜΉΜΑ ΛΕΥΚΟΎ ΠΎΡΓΟΥ

Σε δηλώσεις του προσερχόμενος στο ΑΤ Λευκού Πύργου για να συγχαρεί τους τέσσερις αστυνομικούς που απέτρεψαν γυναικοκτονία πριν από ένα μήνα σημείωσε: «Επέλεξα να έρθω σε αυτό το αστυνομικό τμήμα γιατί εδώ υπάρχει το γραφείο Ενδοοικογενειακής βίας το οποίο δίνει τη δυνατότητα στις γυναίκες που δέχονται ψυχική και σωματική βία, στο πλαίσιο μιας σχέσης ή ενός γάμου, να καταγγείλουν τα περιστατικά. Και έχω έρθει πρώτα από όλα να επιβραβεύσω τους τέσσερις αστυνομικούς οι οποίοι πριν από περίπου ένα μήνα έσωσαν μια γυναίκα, της έσωσαν τη ζωή. Το είχα υποσχεθεί ότι θα το κάνω και ήρθα να το κάνω».

 ΚΚΕ: να δυναμώσει το μέτωπο απέναντι στις σάπιες "αξίες"

«Δίκαια έχει προκαλέσει την οργή και το θυμό το αποτρόπαιο έγκλημα βιασμού της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη, αλλά και η διαφαινόμενη συγκάλυψη κι ατιμωρησία των δραστών. Όσο επιτακτικό είναι να διερευνηθεί το συγκεκριμένο έγκλημα, άλλο τόσο αναγκαίο είναι να δυναμώσει το μέτωπο απέναντι στις σάπιες "αξίες", που δημιουργεί και αναπαράγει η σημερινή κοινωνία, με τα εξίσου αποκρουστικά "ήθη γόνων μεγάλων επιχειρηματικών οικογενειών", στα φαινόμενα υποτίμησης της προσωπικότητας και της αξιοπρέπειας της γυναίκας» τονίζει σε σχόλιό του το ΚΚΕ και επισημαίνει καταλήγοντας:

«Επιβεβαιώνεται ότι η "ασπίδα προστασίας" για κάθε γυναίκα, ώστε να βρει το θάρρος και την αντοχή να σταθεί απέναντι σε τέτοια φαινόμενα, αναπτύσσεται στη βάση της συλλογικότητας και της αλληλεγγύης και όχι στην επιλεκτική και βολική "ευαισθησία" των διαφόρων influencers για περιστατικά κακοποίησης γυναικών».

 ΜέΡΑ25: Δεν αρκεί η «ατομική ευθύνη

«Ο φερόμενος ως υπουργός "Προστασίας" του Πολίτη, βρέθηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη σε μια προσπάθεια επικοινωνιακής διαχείρισης μιας πολύ σοβαρής υπόθεσης βιασμού, με πολλά ερωτηματικά για την στάση της Πολιτείας και τους χειρισμούς των αρχών», υπογραμμίζει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, Μιχάλης Κριθαρίδης.

Επισημαίνει πως «δεν αρκεί "να προσέχουμε πώς μεγαλώνουμε τα αγόρια μας" όπως δήλωσε ο κ. Θεοδωρικάκος, όταν η ίδια η Πολιτεία προσπαθεί να συγκαλύψει τέτοια ειδεχθή εγκλήματα που μόνο χάρη στην αντίδραση της κοινωνίας και στη δράση ακτιβιστών αποκαλύπτονται» και προσθέτει:

«Δεν αρκεί λοιπόν, η "ατομική ευθύνη" όταν η Πολιτεία προάγει διαρκώς μια συστημική πατριαρχία, μια πατριαρχία και έναν σεξισμό που βιάζουν και δολοφονούν και δεν αντιμετωπίζονται με υποκριτικές τυμπανοκρουσίες περί δήθεν "me too" από την ίδια κυβέρνηση που παράλληλα δίνει "ασυλίες" κατ' ουσίαν σε τέτοιες πρακτικές».

Ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25 σχολιάζει πως «έχουμε φτάσει στο σημείο που μόνη διέξοδος για τα θύματα είναι η καταγγελία σε ακτιβιστές που δημοσιοποιούν σχετικά ζητήματα, διότι δεν εμπιστεύονται τους θεσμούς της πολιτείας που σε μεγάλο βαθμό παραμένουν και ανύπαρκτοι για τέτοια ζητήματα» και καταλήγει λέγοντας:

«Αντί λοιπόν για λόγια που δεν πιστεύει καν η Μητσοτάκης Α.Ε., η κοινωνία αποζητά πράξεις. Αποζητά τη διαλεύκανση της υπόθεσης και την τιμωρία κάθε δράστη, ανεξαρτήτως αν έχει ερείσματα στην πολιτική, οικονομική ή ενδεχομένως ακόμα και στη δικαστική εξουσία της χώρας».


Ειδήσεις σήμερα: 

Κορονοϊός - Κώστας Καραμανλής: Θετικός ο πρώην πρωθυπουργός

Αργυρούπολη: Στον ανακριτή ο άνδρας που έστειλε στο νοσοκομείο την σύντροφό του

Βίντεο με το κρουστικό κύμα πάνω από την Ελλάδα από το ηφαίστειο της Τόνγκα

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Βουλή: Βουλευτής έριξε μπουνιά σε συνάδελφό του12:24Γενοκτονία Αρμενίων: η κτηνωδία που δεν παραδέχθηκε ποτέ η Τουρκία12:11Κηφισιά: Θύμα διάρρηξης ο Λούκας Βιλντόζα του Παναθηναϊκού11:58Σκύδρα - Καταγγελία για bullying: Συμμαθητής μου, έσβησε τσιγάρο στο μάγουλό μου11:44Πολεμική Αεροπορία: Επισμηνίας βρέθηκε νεκρός στη μονάδα του11:31Κηφισός: Κινηματογραφική καταδίωξη μετά από απόπειρα ληστείας11:18ΟΔΔΗΧ: Στις αγορές με νέα έκδοση ομολόγου η Ελλάδα11:04Αφρικανική σκόνη: Οδηγίες από το Υπουργείο Υγείας για την προστασία των πολιτών10:51Κορινθία - Τροχαίο δυστύχημα: Νεκρός οδηγός μηχανής που “καρφώθηκε” σε κολώνα10:37Αφρικανική σκόνη: Πώς προέκυψε, πώς αντιμετωπίζεται (βίντεο)10:24Ηράκλειο – Καταγγελία 19χρονου: Νεαροί με έδερναν και η ανήλικη αδερφή τους τραβούσε βίντεο10:10ΝΒΑ – Μπακς: Ήττα από τους Πέισερς απόντος του Αντετοκούνμπο09:57Νατσιός στον ΑΝΤ1: Η δήλωση Παπαδόπουλου, το σύνθημα του Αυτιά και το “θαύμα” των Ευρωεκλογών09:43Αργεντινή: Μαζικές διαδηλώσεις για την λιτότητα (εικόνες)09:30Ηράκλειο: Ήπιε, δεν βρήκε ταξί και πήρε τηλέφωνο την Άμεση Δράση!09:16Σεπόλια: Εμπρησμός σε ΑΤΜ και ζημιές σε σούπερ-μάρκετ (εικόνες)09:02ΗΠΑ - Ουκρανία: Εγκρίθηκε από το Κογκρέσο το πακέτο Μπάιντεν 08:49Ιράν: Απαγόρευσε ξανά στις γυναίκες την είσοδο σε γήπεδο ποδοσφαίρου08:35“The 2Night Show” – Βαλαβάνη: Δεν θέλω να κάνω τα ίδια “λάθη” με τη νέα μου σχέση08:22Αφρικανική σκόνη: Πότε υποχωρεί το φαινόμενο - Επιπτώσεις στην υγεία και οδηγίες προστασίας (εικόνες)08:09
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο