LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Υγεία - ΠεριβάλλονΔημοσίευση: 18 Ιανουαρίου 2022 07:49 | Ανανέωση: 18 Ιανουαρίου 2022 08:12

Κορονοϊός – Γουργουλιάνης: Η ήπια νόσηση δεν προσφέρει ουσιαστική ανοσία

Αν θέλουμε να δούμε ουσιαστική αποκλιμάκωση στα επιδημιολογικά δεδομένα θα πρέπει να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα και να εμβολιαζόμαστε είπε ο Σαρηγιάννης.

Γουργουλιάνης - Σαρηγιάννης - Καλημέρα Ελλάδα

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας Κ. Γουργουλιάνης, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα»,  υπογράμμισε ότι πηγαίνουμε προς το τέλος της παραλλαγής Όμικρον και η αλήθεια είναι ότι αυτό έγινε πιο γρήγορα από ότι περιμέναμε.

Αυτό σύμφωνα με τον κ. Γουργουλιάνη, έγινε γιατί πήραμε κάποια μέτρα που ήταν σκληρότερα από αυτά που πήραν άλλες χώρες και γι’ αυτό απέδωσαν. Επίσης βοήθησε ότι ο καιρός στη χώρα μας ήταν πολύ καλύτερος από αυτόν σε χώρες στη βόρεια Ευρώπη κι αυτό μας έδωσε τη δυνατότητα να κινούμαστε σε εξωτερικούς χώρους.

Απαντώντας στο ερώτημα γιατί τις τελευταίες μέρες παρατηρείται αύξηση στον αριθμό των θανάτων, είπε ότι οι θάνατοι αυτοί προέρχονται από μολύνσεις που σημειώθηκαν πριν από ένα μήνα περίπου κι ακόμα δεν έχει αποτυπωθεί η μείωση των κρουσμάτων και των εισαγωγών στα νοσοκομεία. Ενώ η αναλογία μεταξύ των κρουσμάτων Όμικρον και Δέλτα στην κοινότητα είναι 70%-80% Όμικρον και τα υπόλοιπα Δέλτα, στις νοσηλείες είναι το ακριβώς αντίθετο.

Ο κ. Γουργουλιάνης τόνισε επίσης ότι διαχρονικά στις πανδημίες παρατηρείται κάθε νέα παραλλαγή να είναι πιο μεταδοτική, αλλά λιγότερο επικίνδυνη κι αυτό συμβαίνει μέχρι τώρα και με τον κορονοϊό.

Στην ίδια εκπομπή μίλησε και ο Δ. Σαρηγιάννης, ο οποίος παρατήρησε ότι εδώ και 10 μέρες παρατηρείται μια πτωτική πορεία στα κρούσματα. Πρόσθεσε όμως ότι τις επόμενες 2-3 μέρες θα δούμε μια επιβράδυνση της πτώσης.

Αν θέλουμε όμως να δούμε τα κρούσματα να πέφτουν πολύ χαμηλά στις αρχές Φεβρουαρίου θα πρέπει να συνεχίσουν να υφίστανται τε μέτρα μέχρι το τέλος του μήνα και βέβαια να τα τηρούμε, αλλά και να διατηρηθούν οι ρυθμοί των εμβολιασμών που καταγράφονται αυτή τη στιγμή.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε και πάλι ο κ. Γουργουλιάνης, λέγοντας πως θα πρέπει να ετοιμαζόμαστε για να περάσουμε στη φάση της ενδημικότητας της νόσου και το μόνο όπλο που έχουμε είναι ο εμβολιασμός. Παράλληλα τόνισε ότι η ήπια νόσηση από τον κορονοϊό δεν προφέρει ικανοποιητικά επίπεδα ανοσίας.

Τέλος και ερωτηθείς σχετικά, είπε ότι μέχρι τώρα δεν μπορούμε να έχουμε ειλικρινείς απαντήσεις για το αν τα εμβόλια κατά του κορονοϊού θα έχουν μακροπρόθεσμες συνέπειες στον ανθρώπινο οργανισμό. Το μόνο που ξέρουμε είναι ότι μέσα σε ένα χρόνο που δοκιμάζονται στην πράξη δεν έχει καταγραφεί κάτι τέτοιο.

Ειδήσεις σήμερα: 

Τέλος η εισφορά αλληλεγγύης - Έρχεται μπόνους για το Δημόσιο

Μεξικό: Δολοφονήθηκαν δυο δημοσιογράφοι

Καιρός: τοπικές βροχές και κρύο την Τρίτη

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕυρωψηφοδέλτιο ΝΔ – Μητσοτάκης: Στις 9 Ιούνη δεν ψηφίζουμε μόνο για την Ευρώπη…Χθες 20:53 | Ειδήσεις

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι το αποτέλεσμα της κάλπης των ευρωεκλογών, μπορεί και πρέπει να σηματοδοτήσει τη σταθερότητα της χώρας μας.

Άγιοι Ανάργυροι: Το βίντεο ντοκουμέντο από την δολοφονία της ΚυριακήςΧθες 18:59 | Ειδήσεις

Ένα νέο βίντεο ντοκουμέντο, φέρνει στο φως ο ΑΝΤ1, για τη στυγερή δολοφονία της Κυριακής, έξω από το αστυνομικό τμήμα στους Αγίους Αναργύρους.

ΗΠΑ: Η επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ ήταν “μια μεγάλη αποτυχία”Χθες 23:21 | Ειδήσεις

Τι απαντάει ο Λευκός Οίκος στους ισχυρισμούς της Τεχεράνης, ότι οι ΗΠΑ γνώριζαν για την επίθεση.

Σίδνεϊ: Τι φώναζε ο άνδρας που μαχαίρωσε τον ιερέα σε ζωντανή σύνδεση (βίντεο)Χθες 22:31 | Ειδήσεις

Ο δράστης που έχει συλληφθεί, τον μαχαίρωσε μπροστά σε έντρομους πιστούς.  Εκτός από τον ιερέα μαχαίρωσε άλλα τρία άτομα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Παγιδευμένοι” - Sneak preview: Ο Δημήτρης, κάνει ό,τι μπορεί για να βρει τη Δάφνη (εικόνες)23:59Missing Alert για την εξαφάνιση 15χρονης23:47ΗΠΑ: Η επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ ήταν “μια μεγάλη αποτυχία” 23:36Χανιά: λουόμενος έχασε τη ζωή του από πνιγμό23:24Ερντογάν για Ισραήλ: Πρέπει να σταματήσουμε τις βάρβαρες επιθέσεις του23:13Σίδνεϊ: Τι φώναζε ο άνδρας που μαχαίρωσε τον ιερέα σε ζωντανή σύνδεση (βίντεο)23:02ΕΣΗΕΑ: 24ωρη απεργία την Τρίτη22:50Δραματική διάσωση 6χρονης από τη θάλασσα – Κόπηκε το σχοινί που την τραβούσαν22:37Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στα πράσινα… το θρίλερ του ΟΑΚΑ22:26Χανιά - τροχαίο: Φονική σύγκρουση αυτοκινήτων (εικόνες)22:14Επίθεση Ιράν στο Ισραήλ: Το υπέρογκο κόστος της αναχαίτισης των drones22:02Βρετανία: Αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας αναχαίτισαν ιρανικά drone21:51Χαρδαλιάς: 101 εκατομμύρια ευρώ για 40 έργα στην Αθήνα21:39Χατζηδάκης: “Δικαίωμα στη Λήθη”, μια κίνηση ανθρωπιάς για τους επιζώντες από καρκίνο21:28Ζωγράφου: “Πιάστηκαν” οι νεαροί που έκαναν δεκάδες ένοπλες ληστείες (βίντεο)21:15Ευρωψηφοδέλτιο ΝΔ – Μητσοτάκης: Στις 9 Ιούνη δεν ψηφίζουμε μόνο για την Ευρώπη…21:01Γιάννης Φέρτης: Το συγκινητικό αντίο της Φίνος Φιλμ (βίντεο)20:48Άγιοι Ανάργυροι: Το βίντεο ντοκουμέντο από την δολοφονία της Κυριακής20:34Σημεία για rapid test δωρεάν την Τρίτη20:21Καλλιθέα: Ανήλικος πωλούσε παράνομα φωτοβολίδες και πυροτεχνήματα20:07
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο