LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 18 Ιανουαρίου 2022 07:49 | Ανανέωση: 18 Ιανουαρίου 2022 08:12

Κορονοϊός – Γουργουλιάνης: Η ήπια νόσηση δεν προσφέρει ουσιαστική ανοσία

Αν θέλουμε να δούμε ουσιαστική αποκλιμάκωση στα επιδημιολογικά δεδομένα θα πρέπει να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα και να εμβολιαζόμαστε είπε ο Σαρηγιάννης.

Γουργουλιάνης - Σαρηγιάννης - Καλημέρα Ελλάδα

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας Κ. Γουργουλιάνης, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα»,  υπογράμμισε ότι πηγαίνουμε προς το τέλος της παραλλαγής Όμικρον και η αλήθεια είναι ότι αυτό έγινε πιο γρήγορα από ότι περιμέναμε.

Αυτό σύμφωνα με τον κ. Γουργουλιάνη, έγινε γιατί πήραμε κάποια μέτρα που ήταν σκληρότερα από αυτά που πήραν άλλες χώρες και γι’ αυτό απέδωσαν. Επίσης βοήθησε ότι ο καιρός στη χώρα μας ήταν πολύ καλύτερος από αυτόν σε χώρες στη βόρεια Ευρώπη κι αυτό μας έδωσε τη δυνατότητα να κινούμαστε σε εξωτερικούς χώρους.

Απαντώντας στο ερώτημα γιατί τις τελευταίες μέρες παρατηρείται αύξηση στον αριθμό των θανάτων, είπε ότι οι θάνατοι αυτοί προέρχονται από μολύνσεις που σημειώθηκαν πριν από ένα μήνα περίπου κι ακόμα δεν έχει αποτυπωθεί η μείωση των κρουσμάτων και των εισαγωγών στα νοσοκομεία. Ενώ η αναλογία μεταξύ των κρουσμάτων Όμικρον και Δέλτα στην κοινότητα είναι 70%-80% Όμικρον και τα υπόλοιπα Δέλτα, στις νοσηλείες είναι το ακριβώς αντίθετο.

Ο κ. Γουργουλιάνης τόνισε επίσης ότι διαχρονικά στις πανδημίες παρατηρείται κάθε νέα παραλλαγή να είναι πιο μεταδοτική, αλλά λιγότερο επικίνδυνη κι αυτό συμβαίνει μέχρι τώρα και με τον κορονοϊό.

Στην ίδια εκπομπή μίλησε και ο Δ. Σαρηγιάννης, ο οποίος παρατήρησε ότι εδώ και 10 μέρες παρατηρείται μια πτωτική πορεία στα κρούσματα. Πρόσθεσε όμως ότι τις επόμενες 2-3 μέρες θα δούμε μια επιβράδυνση της πτώσης.

Αν θέλουμε όμως να δούμε τα κρούσματα να πέφτουν πολύ χαμηλά στις αρχές Φεβρουαρίου θα πρέπει να συνεχίσουν να υφίστανται τε μέτρα μέχρι το τέλος του μήνα και βέβαια να τα τηρούμε, αλλά και να διατηρηθούν οι ρυθμοί των εμβολιασμών που καταγράφονται αυτή τη στιγμή.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε και πάλι ο κ. Γουργουλιάνης, λέγοντας πως θα πρέπει να ετοιμαζόμαστε για να περάσουμε στη φάση της ενδημικότητας της νόσου και το μόνο όπλο που έχουμε είναι ο εμβολιασμός. Παράλληλα τόνισε ότι η ήπια νόσηση από τον κορονοϊό δεν προφέρει ικανοποιητικά επίπεδα ανοσίας.

Τέλος και ερωτηθείς σχετικά, είπε ότι μέχρι τώρα δεν μπορούμε να έχουμε ειλικρινείς απαντήσεις για το αν τα εμβόλια κατά του κορονοϊού θα έχουν μακροπρόθεσμες συνέπειες στον ανθρώπινο οργανισμό. Το μόνο που ξέρουμε είναι ότι μέσα σε ένα χρόνο που δοκιμάζονται στην πράξη δεν έχει καταγραφεί κάτι τέτοιο.

Ειδήσεις σήμερα: 

Τέλος η εισφορά αλληλεγγύης - Έρχεται μπόνους για το Δημόσιο

Μεξικό: Δολοφονήθηκαν δυο δημοσιογράφοι

Καιρός: τοπικές βροχές και κρύο την Τρίτη

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΑντώνης Σαμαράς: "Ο Μητσοτάκης με διέγραψε άρον άρον" - Απόσπασμα από τη συνέντευξη που θα προβληθεί την Κυριακή, στον ΑΝΤ1Σήμερα 19:42 | Ειδήσεις

Εφ' όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στην δημοσιογράφο Ιρένα Αργύρη. Η συνέντευξη θα μεταδοθεί αύριο στις 3 το μεσημέρι από τον ΑΝΤ1.

Σε ισχύ οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω του Μαραθωνίου - Η κίνηση στους δρόμουςΣήμερα 17:47 | Ειδήσεις

Αυξημένη είναι η κίνηση και στον Κηφισό, τόσο προς Πειραιά όσο και προς Μεταμόρφωση.

Βορίζια: Αρνήθηκε κάθε εμπλοκή ο γαμπρός του 39χρονου - Συνεχίζονται οι έρευνεςΣήμερα 17:40 | Ειδήσεις

Δύο από τους επτά συλληφθέντες για τη βεντέτα φέρονται να εμπλέκονται και στην υπόθεση της έκρηξης.

Αγρίνιο: Προβλήματα από την σφοδρή βρόχοπτωση - Ποτάμια λάσπης οι δρόμοιΣήμερα 18:14 | Ειδήσεις

Υπερχείλισαν ρέματα, νερά σε σπίτια, πλημμύρες σε χωράφια.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Αντώνης Σαμαράς: "Ο Μητσοτάκης με διέγραψε άρον άρον" - Απόσπασμα από τη συνέντευξη που θα προβληθεί την Κυριακή, στον ΑΝΤ119:46Πούτιν: Αυτό που επιτύχατε έχει ιστορική σημασία για τον λαό μας σε ό,τι αφορά τη διαφύλαξη της ασφάλειας για τις προσεχείς δεκαετίες19:31Πάτρα: Φωτιά στο Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Θηλέων19:16Ολυμπιακός: Χωρίς τους τραυματίες Έσε και Ντάνι Γκαρθία στον αγώνα με την Κηφισιά19:02Γαλλία: Τρεις νεαρές γυναίκες που συνελήφθησαν κατηγορούνται για οργάνωση τζιχαντιστικής επίθεσης18:48Περιστέρι - Παναθηναϊκός: Επέστρεψαν στις νίκες οι "πράσινοι"18:34Αγρίνιο: Προβλήματα από την σφοδρή βρόχοπτωση - Ποτάμια λάσπης οι δρόμοι18:20Σε ισχύ οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω του Μαραθωνίου - Η κίνηση στους δρόμους18:06Βορίζια: Αρνήθηκε κάθε εμπλοκή ο γαμπρός του 39χρονου - Συνεχίζονται οι έρευνες17:52ΗΠΑ: Ύποπτο πακέτο με λευκή σκόνη σε στρατιωτική βάση - Ασθένησαν άνθρωποι17:38Formula 1: Νικητής ο Λάντο Νόρις στο σπριντ της Βραζιλίας17:24Τροχαίο στην Εύβοια: Τζιπ τούμπαρε σε κεντρικό δρόμο17:10Λωρίδα της Γάζας: Νεκρός ένας παλαιστίνιος από ισραηλινά πυρά16:55Θλάση ο Τολιόπουλος, χάνει τα ματς με Περιστέρι, Παρί και Ρεάλ16:41Η “καταιγίδα” αμερικανικών κυρώσεων κατά τουρκικών εταιρειών μετά τη συνάντηση Τραμπ-Ερντογάν16:27Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο: Οι θησαυροί του Τουταγχαμών παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο κοινό16:13Θεσσαλονίκη: 57χρονη παρέδωσε 100.000 ευρώ σε υποτιθέμενη αστυνομικό για να τα “φυλάξει”15:59ΗΠΑ: “Παγώνει” το επίδομα για αγορά τροφίμων σε δεκάδες εκατομμύρια πολίτες15:45Πιερία: Συνελήφθη άνδρας για εξαπάτηση ηλικιωμένης – Προσποιήθηκε τον γιατρό15:32Κλοπή στο Λούβρο – Μακρόν: Τα κοσμήματα θα βρεθούν και οι ένοχοι θα συλληφθούν15:18
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο