LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 17 Ιανουαρίου 2022 17:04 | Ανανέωση: 17 Ιανουαρίου 2022 20:11

Κορονοϊός – Σχολεία: λιγότερα κρούσματα τη δεύτερη εβδομάδα λειτουργίας

Τα στοιχεία του ΕΟΔΥ για τα κρούσματα στα σχολεία και η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ.

σχολεία - μαθητές - τεστ - κορονοϊός - έναρξη

Αγαπητοί συνάδελφοι, σύμφωνα με σημερινά στοιχεία του ΕΟΔΥ, κατά την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων εντοπίστηκαν 10.414 λιγότεροι μαθητές ηλικίας 4-18 ετών θετικοί στον κορονοϊό, απ’ ό,τι την τελευταία εβδομάδα των διακοπών των Χριστουγέννων (από 43.608 θετικά κρούσματα μαθητών μείωση σε 33.194), και παρά το γεγονός ότι τα τεστ σε αυτή την ηλικιακή ομάδα αυξήθηκαν ραγδαία την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων.

Σήμερα, Δευτέρα 17/1, η Υπουργός Ν. Κεραμέως υπέγραψε απόφαση πρόσληψης 2.500 ακόμη εκπαιδευτικών για κάλυψη αναγκών εξ αιτίας του κορονοϊού (με το σύνολο των προσλήψεων της τελευταίας εβδομάδας να υπερβαίνει τις 4.000)

  • Έχουμε μόλις 2 κλειστά τμήματα εξαιτίας αριθμού κρουσμάτων μαθητών μεταξύ των περισσότερων από 80.000 σε όλη τη χώρα.
  • Τα παιδιά μας επέστρεψαν στο σχολείο με ασφάλεια, τηρώντας τα μέτρα, και πέραν του αυτονόητου μαθησιακού και ψυχοσυναισθηματικού οφέλους, τα στοιχεία δείχνουν και υγειονομικό κέρδος για την εκπαιδευτική κοινότητα και το σύνολο της κοινωνίας.

ΟΛΜΕ: διευθυντές πιέζουν καθηγητές να πάρουν άδεια

Σε ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ διευκρινίζει: «Σύμφωνα με το ισχύον πλαίσιο, οι εκπαιδευτικοί δεν υποχρεούνται να χρησιμοποιούν τον δικό τους εξοπλισμό ή χώρο για την παροχή τηλεκπαίδευσης».

Η διευκρίνιση αυτή δόθηκε «με αφορμή πλήθος καταγγελιών από συναδέλφους, που δέχονται προφορικές -πάντα- πιέσεις, εκβιασμούς ακόμα και απειλές από ορισμένους διευθυντές σχολείων και Διευθυντές Εκπαίδευσης λόγω των μαθητικών καταλήψεων», όπως αναφέρει η ΟΛΜΕ.

Η ΟΛΜΕ προσθέτει, ότι «καμία πρόβλεψη δεν υπάρχει στη νομοθεσία που να υποχρεώνει να γίνεται τηλεκπαίδευση από το σπίτι των εκπαιδευτικών ή από άλλον χώρο, πέραν του σχολείου υπηρέτησής τους».

Ειδικότερα η  ΟΛΜΕ τονίζει ότι:

  • Σύμφωνα με το ισχύον πλαίσιο οι εκπαιδευτικοί δεν υποχρεούνται να χρησιμοποιούν το δικό τους εξοπλισμό ή χώρο για την παροχή τηλεκπαίδευσης.
  • Καμία πρόβλεψη δεν υπάρχει στη νομοθεσία που να υποχρεώνει να γίνεται τηλεκπαίδευση από το σπίτι των εκπαιδευτικών ή από άλλον χώρο, πέραν του σχολείου υπηρέτησής τους.
  • Οι εκπαιδευτικοί δεν οφείλουν να υπακούν σε προφορικές «εντολές», πολύ περισσότερο όταν αυτές είναι πέρα και έξω από κάθε θεσμικό και νομικό πλαίσιο.
  • Οι πιέσεις που δέχονται συνάδελφοι να δηλώσουν «κανονική άδεια» παρά τη θέλησή τους ή ακόμα και να μετακινηθούν σε άλλα σχολεία ώστε να παράσχουν τηλεκπαίδευση είναι μακριά από κάθε λογική, συνιστούν κατάφορη παραβίαση και καταπάτηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων.
  • Ειδικά η «εντολή» να πάνε οι εκπαιδευτικοί σε άλλα σχολεία είναι απαράδεκτη και υγειονομικά, αφού κάτι τέτοιο θα επιβάρυνε ακόμα περισσότερο τα σχολεία αυτά με την προσέλευση δεκάδων επιπλέον συναδέλφων στους χώρους τους.
  • Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς και τους Συλλόγους Διδασκόντων να παρίστανται καθημερινά στα σχολεία τους και να μην υποκύπτουν σε προφορικές πιέσεις.

Παράλληλα κάνει λόγο για "αυταρχικές και αντισυναδελφικές συμπεριφορές και μεθοδεύσεις που δυναμιτίζουν ακόμα περισσότερο το τεταμένο κλίμα στα Δημόσια Σχολεία».

Ειδήσεις σήμερα:

Μαγνησία: Πέθανε 37χρονος ενώ οδηγούσε, με το παιδί του στη νταλίκα

Θεσσαλονίκη - Επεισόδια: Ελεύθεροι οι 20 συλληφθέντες

Τζόκοβιτς: Στο... Ντουμπάι μετά την Αυστραλία

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τραγωδία στην Ελβετία: Έξι Γάλλοι υπήκοοι τραυματίες, οκτώ άλλοι αγνοούνται23:58Μαμντάνι: Θα δώσουμε παράδειγμα στον κόσμο - Η αριστερά μπορεί να κυβερνήσει23:42Γουόκαπ: Tο συναίσθημα σε ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό είναι πάντα το ίδιο - Για αυτό παίζουμε μπάσκετ23:24Τραγωδία στην Ελβετία: Περίπου δεκαπέντε Ιταλοί, μεταξύ των τραυματιών23:10Ιράν: Εντάσεις στις διαδηλώσεις για την ακρίβεια - Αναφορές για έξι νεκρούς22:56Τροχαίο δυστύχημα Άντονι Τζόσουα: Συνελήφθη ο οδηγός του αυτοκινήτου22:42Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή22:28Σαρώνει η γρίπη: Στα όρια τα νοσοκομεία, από την έξαρση ιώσεων σε παιδιά22:14Ανεξέλεγκτη ταχύτητα και social media: Κάνουν ράλι με ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα22:00Τραγωδία στην Ελβετία: Η Γαλλία δέχεται τραυματίες σε γαλλικά νοσοκομεία21:46Ο Τραμπ αναβάλλει κατά ένα έτος την αύξηση των δασμών σε εισαγόμενα έπιπλα21:32O Παναθηναϊκός άρχισε συζητήσεις για τον Αντίνο21:18ANT1 Sports: Οι αστείες στιγμές από τον χώρο του αθλητισμού, το 2025 (βίντεο)21:04Ελβετία - Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες: Άνθρωποι ούρλιαζαν, άλλοι κείτονταν νεκροί στο έδαφος (βίντεο)20:50Μαζικοί έλεγχοι αλκοτέστ στην Αθήνα - 62 οδηγοί πάνω από το όριο20:36Λάρισα: Σύγκρουση δύο αυτοκινήτων - Άνδρας στο νοσοκομείο με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις20:22Ελβετία: Συλλυπητήριο μήνυμα υποστήριξης απέστειλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή20:08Αταμάν: Από τις κορυφαίες ομάδες στην Ευρωλίγκα ο Ολυμπιακός19:54Πυρκαγιά στο Κραν Μοντανά - Παρμελέν: Μια από τις χειρότερες τραγωδίες στην ιστορία της χώρας19:40Πάτρα: Τραυματίστηκε ζευγάρι που επέβαινε σε μηχανή που συγκρούστηκε με αυτοκίνητο19:26
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο