LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 17 Ιανουαρίου 2022 14:34 | Ανανέωση: 17 Ιανουαρίου 2022 15:55

Αρτέμιδα: βρέθηκε showroom με προϊόντα - "μαϊμού" (εικόνες)

Τι εντόπισαν οι Αρχές μετά από ελέγχο που πραγματοποιήθηκε.

Αρτέμιδα - μαϊμού προϊόντα

Μεζονέτα, στην Αρτέμιδα Αττικής, που λειτουργούσε ως εκθετήριος χώρος απομιμητικών προϊόντων με παραγγελίες δεκάδων χιλιάδων ευρώ από πελάτες που εδρεύουν σε διάφορους τουριστικούς προορισμούς της χώρας, εντοπίστηκε μετά από έρευνα της ΔΙΜΕΑ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ τις πρωινές ώρες της Κυριακής 16/1/2022, σε ιδιωτικό χώρο (μεζονέτα) μισθωμένο από ημεδαπό στην Αρτέμιδα Αττικής, έλαβε χώρα επιχείρηση της Διυπηρεςσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων με τη συνδρομή της Οικονομικής Αστυνομίας και παρουσία εισαγγελικού λειτουργού.

Αρτέμιδα - μαϊμού προϊόντα

Στο σημείο εντοπίστηκε, κατόπιν καταγγελιών και πληροφοριών που περιήλθαν στην ΔΙΜΕΑ, να λειτουργεί στο ισόγειο, εκθετήριο "Showroom" απομιμητικών προϊόντων ένδυσης, υπόδησης και αξεσουάρ μεγάλων και γνωστών οίκων μόδας. Στον πρώτο όροφο διέμενε ο ημεδαπός με τους συνεργάτες του, ο οποίος σε καθημερινή βάση μετέβαινε σε Έκθεση τουριστικών ειδών που λάμβανε χώρα τις προηγούμενες ημέρες στη Metropolitan Expo, πλησίον στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, μοίραζε φυλλάδια με απομιμητικά προϊόντα, ενώ τους ενδιαφερόμενους πελάτες τους μετέφερε με δικό του όχημα στον ενοικιαζόμενο χώρο στην Αρτέμιδα, προκειμένου να δουν από κοντά τα απομιμητικά προϊόντα και να θέσουν τις παραγγελίες τους.

Από την έρευνα στην προαναφερθείσα μεζονέτα, η ΔΙΜΕΑ προέβη στην κατάσχεση εκατοντάδων απομιμητικών προϊόντων, τα οποία μεταφέρθηκαν σε χώρο της υπηρεσίας για τη σχετική πραγματογνωμοσύνη περί μη αυθεντικότητάς τους από τους εκπροσώπους των εμπορικών σημάτων, τα δικαιώματα των οποίων παραβιάζονται και εν συνεχεία για την καταστροφή τους σε μονάδα ανακύκλωσης.

Στον οργανωτή της "έκθεσης" επιβλήθηκε το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο, ενώ συνελήφθη από την Οικονομική Αστυνομία και σχηματίστηκε εις βάρος του ποινική δικογραφία για παράβαση των άρθρων 7 και 45 του ν.4679/2020 "Εμπορικά σήματα κτλ." και του άρθρου 216 του Π.Κ. περί πλαστογραφίας.

Αρτέμιδα - μαϊμού προϊόντα

Από βιβλία παραγγελιών που βρέθηκαν κατά την έρευνα στη μεζονέτα προκύπτει μεγάλος αριθμός παραγγελιών απομιμητικών προϊόντων από πελάτες που εδρεύουν σε διάφορους τουριστικούς προορισμούς της χώρας, αξίας πολλών χιλιάδων ευρώ.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Όπως ανακοινώθηκε από την Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, «Κατά την έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 258 τσάντες,
  • 62 φουλάρια,
  • 40 πορτοφόλια,
  • 13 ζευγάρια υποδημάτων,
  • 17 σαγιονάρες,
  • 36 καπέλα,
  • 117 μπλούζες,
  • 51 μπουφάν,
  • 22 μαγιό,
  • 2.300 ευρώ,
  • 3 μπλοκ με παραγγελίες πελατών και
  • ατζέντες με χειρόγραφες σημειώσεις και διαφημιστικά φυλλάδια. 

Επιπλέον, στον ανωτέρω χώρο κατασχέθηκαν μπλοκ παραγγελιών για 3.478 προϊόντα διαφόρων ειδών και επωνυμιών συνολικής αξίας 49.325,90 ευρώ, από ιδιοκτήτες καταστημάτων σε διάφορες τουριστικές περιοχές της χώρας. Τα απομιμητικά προϊόντα θα καταστραφούν και το κατασχεθέν χρηματικό ποσό θα αποδοθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων».


Ειδήσεις σήμερα:

Η κακοκαιρία “Διομήδης” συνεχίζεται: Χιόνια και στην Αττική και τσουχτερό κρύο

Νεογέννητο πέθανε από κορονοϊό στο Κατάρ

Μαγνησία: Πέθανε 37χρονος ενώ οδηγούσε, με το παιδί του στη νταλίκα

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Χειρόφρενο και σήμερα τα ταξί της Αττικής07:48Παλαιό Φάληρο: Αστυνομικοί εντόπισαν πιστόλια και σουγιά σε όχημα - Συνελήφθη 56χρονος07:34Ο χάρτης των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ έως 16 Ιανουαρίου07:20Παναθηναϊκός - Αταμάν: Κάθε παιχνίδι είναι must-win 07:06Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν στις διεθνείς αγορές μετά τις δηλώσεις Τραμπ για το Ιράν06:52Γροιλανδία: Η Γερμανία θα στείλει στρατιωτική δύναμη στο νησί06:38Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 15 Ιανουαρίου06:24Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη06:10Ιταλία, Πολωνία και Ισπανία καλούν τους πολίτες τους να φύγουν αμέσως από το Ιράν23:59Θεσσαλονίκη: Εντοπίστηκε οξειδωμένο πυρομαχικό υλικό23:47Επιβλητικός Ολυμπιακός στη Χάλα Πιονίρ, κυριάρχησε απέναντι στην Παρτιζάν23:36Επιτεύχθηκε συμφωνία για την 15μελή επιτροπή τεχνοκρατών που θα διοικήσει τη Λωρίδα της Γάζας23:08Τραμπ: Με ενημέρωσαν ότι σταματούν οι δολοφονίες διαδηλωτών στο Ιράν22:54Στα ημιτελικά ο Παναθηναϊκός με εμφατική νίκη επί του Άρη και χατ-τρικ Μπακασέτα22:40Γκίλφοϊλ: Πρώτη φορά εν ενεργεία μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ επισκέπτεται επίσημα την Ελλάδα22:26Ιωάννινα: Συνελήφθη άνδρας καταζητούμενος για βιασμό και πορνογραφία ανηλίκων22:12ΗΠΑ: Ξεκίνησε η "δεύτερη φάση" του σχεδίου Τραμπ για τη Γάζα21:58Η Δανία ενισχύει "από σήμερα" τη στρατιωτική της παρουσία στη Γροιλανδία21:44Καλεντερίδης στον ΑΝΤ1 - Είναι εφικτό ένα "μοντέλο Μαδούρο" στο Ιράν;21:30Παναγιώτης Στάθης για Καρυστιανού και Σύλλογο Τεμπών: Μετά την ΑΑΔΕ ανοίγει ο δρόμος και για εισαγγελική έρευνα21:16
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο