LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 17 Ιανουαρίου 2022 14:34 | Ανανέωση: 17 Ιανουαρίου 2022 15:55

Αρτέμιδα: βρέθηκε showroom με προϊόντα - "μαϊμού" (εικόνες)

Τι εντόπισαν οι Αρχές μετά από ελέγχο που πραγματοποιήθηκε.

Αρτέμιδα - μαϊμού προϊόντα

Μεζονέτα, στην Αρτέμιδα Αττικής, που λειτουργούσε ως εκθετήριος χώρος απομιμητικών προϊόντων με παραγγελίες δεκάδων χιλιάδων ευρώ από πελάτες που εδρεύουν σε διάφορους τουριστικούς προορισμούς της χώρας, εντοπίστηκε μετά από έρευνα της ΔΙΜΕΑ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ τις πρωινές ώρες της Κυριακής 16/1/2022, σε ιδιωτικό χώρο (μεζονέτα) μισθωμένο από ημεδαπό στην Αρτέμιδα Αττικής, έλαβε χώρα επιχείρηση της Διυπηρεςσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων με τη συνδρομή της Οικονομικής Αστυνομίας και παρουσία εισαγγελικού λειτουργού.

Αρτέμιδα - μαϊμού προϊόντα

Στο σημείο εντοπίστηκε, κατόπιν καταγγελιών και πληροφοριών που περιήλθαν στην ΔΙΜΕΑ, να λειτουργεί στο ισόγειο, εκθετήριο "Showroom" απομιμητικών προϊόντων ένδυσης, υπόδησης και αξεσουάρ μεγάλων και γνωστών οίκων μόδας. Στον πρώτο όροφο διέμενε ο ημεδαπός με τους συνεργάτες του, ο οποίος σε καθημερινή βάση μετέβαινε σε Έκθεση τουριστικών ειδών που λάμβανε χώρα τις προηγούμενες ημέρες στη Metropolitan Expo, πλησίον στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, μοίραζε φυλλάδια με απομιμητικά προϊόντα, ενώ τους ενδιαφερόμενους πελάτες τους μετέφερε με δικό του όχημα στον ενοικιαζόμενο χώρο στην Αρτέμιδα, προκειμένου να δουν από κοντά τα απομιμητικά προϊόντα και να θέσουν τις παραγγελίες τους.

Από την έρευνα στην προαναφερθείσα μεζονέτα, η ΔΙΜΕΑ προέβη στην κατάσχεση εκατοντάδων απομιμητικών προϊόντων, τα οποία μεταφέρθηκαν σε χώρο της υπηρεσίας για τη σχετική πραγματογνωμοσύνη περί μη αυθεντικότητάς τους από τους εκπροσώπους των εμπορικών σημάτων, τα δικαιώματα των οποίων παραβιάζονται και εν συνεχεία για την καταστροφή τους σε μονάδα ανακύκλωσης.

Στον οργανωτή της "έκθεσης" επιβλήθηκε το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο, ενώ συνελήφθη από την Οικονομική Αστυνομία και σχηματίστηκε εις βάρος του ποινική δικογραφία για παράβαση των άρθρων 7 και 45 του ν.4679/2020 "Εμπορικά σήματα κτλ." και του άρθρου 216 του Π.Κ. περί πλαστογραφίας.

Αρτέμιδα - μαϊμού προϊόντα

Από βιβλία παραγγελιών που βρέθηκαν κατά την έρευνα στη μεζονέτα προκύπτει μεγάλος αριθμός παραγγελιών απομιμητικών προϊόντων από πελάτες που εδρεύουν σε διάφορους τουριστικούς προορισμούς της χώρας, αξίας πολλών χιλιάδων ευρώ.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Όπως ανακοινώθηκε από την Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, «Κατά την έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 258 τσάντες,
  • 62 φουλάρια,
  • 40 πορτοφόλια,
  • 13 ζευγάρια υποδημάτων,
  • 17 σαγιονάρες,
  • 36 καπέλα,
  • 117 μπλούζες,
  • 51 μπουφάν,
  • 22 μαγιό,
  • 2.300 ευρώ,
  • 3 μπλοκ με παραγγελίες πελατών και
  • ατζέντες με χειρόγραφες σημειώσεις και διαφημιστικά φυλλάδια. 

Επιπλέον, στον ανωτέρω χώρο κατασχέθηκαν μπλοκ παραγγελιών για 3.478 προϊόντα διαφόρων ειδών και επωνυμιών συνολικής αξίας 49.325,90 ευρώ, από ιδιοκτήτες καταστημάτων σε διάφορες τουριστικές περιοχές της χώρας. Τα απομιμητικά προϊόντα θα καταστραφούν και το κατασχεθέν χρηματικό ποσό θα αποδοθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων».


Ειδήσεις σήμερα:

Η κακοκαιρία “Διομήδης” συνεχίζεται: Χιόνια και στην Αττική και τσουχτερό κρύο

Νεογέννητο πέθανε από κορονοϊό στο Κατάρ

Μαγνησία: Πέθανε 37χρονος ενώ οδηγούσε, με το παιδί του στη νταλίκα

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Άρση απαγορευτικού απόπλου για λιμάνια της Αττικής08:05ΗΠΑ: Νεκροί πυροσβέστες σε ενέδρα - Είχαν πάει για να σβήσουν φωτιά (βίντεο)07:50Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε 11 περιοχές τη Δευτέρα07:34Πύρινη κόλαση στη Σμύρνη: Κάηκαν σπίτια, εκκενώθηκαν συνοικίες - Στα ελληνικά νησιά έφτασε η στάχτη07:20Μυτιλήνη: Με αίμα βάφτηκε πανηγύρι - 35χρονος δέχτηκε 18 μαχαιριές 07:04Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα06:47Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 30 Ιουνίου 06:30ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Ο χάρτης πληρωμών μέχρι τις 4 Ιουλίου06:14Τήνος: Ιστιοφόρο έδωσε μάχη με τα κύματα και τους θυελλώδεις ανέμους (βίντεο)23:59Μαρινάκης για Τσίπρα: Έχει δικαίωμα να κάνει όσο rebranding επιθυμεί, αλλά την ιστορία δεν θα την ξαναγράψει23:43Ασπροβάλτα: 60χρονος έχασε τη ζωή του ενώ κολυμπούσε 23:28Τσίπρας: Ποιος φοβάται την αλήθεια για το ’15;23:13Τουρκία: Μεγάλη πυρκαγιά απειλεί σπίτια στη Σμύρνη - Στην Πάτμο έφτασαν οι καπνοί22:57Φωτιά σε εργοστάσιο στον Πειραιά – Έντονη οσμή καπνού στην ατμόσφαιρα (βίντεο)22:43Τασούλας: Στη φρεγάτα "ΣΠΕΤΣΑΙ" την Δευτέρα για να επιθεωρήσει εν πλω τα πολεμικά πλοία του στόλου22:28Τροποποιήσεις στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από τα λιμάνια της Αττικής λόγω ισχυρών ανέμων22:12Χαλκιδική: Νεκρή συνεπιβάτιδα μηχανής μετά από σφοδρή σύγκρουση με ΙΧ21:58Η Ευρώπη σε κλοιό καύσωνα: "Καμίνια" οι πόλεις με 40άρια 21:44Εύβοια: Αστυνομικός έσωσε με αυτοθυσία μητέρα και κόρη που παρασύρθηκαν από τα ρεύματα στη θάλασσα21:30Μουντιάλ Συλλόγων: Η υπερηχητική Παρί Σεν Ζερμέν «σκόρπισε» την παρέα του Μέσι και περιμένει... Μπάγερν21:16
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο