LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 16 Ιανουαρίου 2022 09:05 | Ανανέωση: 16 Ιανουαρίου 2022 09:05

Αυστραλία - Τζόκοβιτς: Ακυρώθηκε η βίζα του

Ο Σέρβος τενίστας δεν θα έχει το δικαίωμα συμμετοχής στο Australian Open και θα απελαθεί.

AP - Νόβακ Τζόκοβιτς

Με απόφασή του το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Αυστραλίας ακύρωσε την βίζα του Νόβακ Τζόκοβιτς, οπότε ο Σέρβος τενίστας δεν θα έχει το δικαίωμα συμμετοχής στο Australian Open και θα απελαθεί από την χώρα.

Η απόφαση των τριών δικαστών ήταν ομόφωνη κι ως εκ τούτου ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου δεν θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει τον 21ο τίτλο Grand Slam στην καριέρα του.

Πλέον, μετά την εξέλιξη αυτή, ο «Νολε» δεν έχει το δικαίωμα νέας έφεσης και θα πρέπει να μπει στο αεροπλάνο επιστροφής στην πατρίδα του. Ήδη, οι αρχές της χώρας είχαν ακυρώσει την βίζα του, λόγω του ότι δεν είχε εμβολιαστεί κατά της Covid-19, ο 34χρονος αθλητής προσέφυγε κατά της απόφασης αυτής, αλλά δεν δικαιώθηκε τελικά και θ΄ απελαθεί από την «χώρα των καγκουρό».

Οι τελευταίες ελπίδες του νο1 της παγκόσμιας κατάταξης για να συμμετάσχει στο πρώτο Major του 2022 τερματίστηκαν το πρωί της Κυριακής στις 9 (ώρα Ελλάδας). Το Δικαστήριο έδωσε τέλος σε μία υπόθεση που έχει απασχολήσει την χώρα, αλλά και την κοινή γνώμη, τις τελευταίες 10 ημέρες.

Το πάνελ των τριών δικαστών αποδέχθηκε τα επιχειρήματα των εκπροσώπων της κυβέρνησης, σύμφωνα με τα οποία η συνεχιζόμενη παρουσία του Τζόκοβιτς κινδύνευε να πυροδοτήσει το αντιεμβολιαστικό αίσθημα στη διάρκεια της χειρότερης φάσης που βρίσκεται η πανδημία στην Αυστραλία, από τότε που εμφανίστηκε.

Μία ιατρική εξαίρεση που επέτρεψε στον Σέρβο να εισέλθει στην Αυστραλία χωρίς να έχει εμβολιαστεί «πυροδότησε» την οργή στην Αυστραλία και έγινε πολιτικό ζήτημα για τον πρωθυπουργό Σκοτ Μόρισον, ο οποίος πρέπει να προκηρύξει ομοσπονδιακές εκλογές πριν από τον Μάιο.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορυδαλλός - Σχολείο: Κάνουν μάθημα σε κοντέινερ 20 χρόνια (βίντεο)

Μπακς - Ράπτορς: Ο Αντετοκούνμπο δεν... έφτασε για τη νίκη

Πάτρα: “Ντου” αστυνομικών σε μαγαζί που έπαιζε μουσική (βίντεο)

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τροχαίο: Οδηγός εγκλωβίστηκε σε φλεγόμενο όχημα (εικόνες)11:04Στάθης Φλώρος για Βελόπουλο: Αν δεν του χτύπαγα την πόρτα, θα πούλαγε ακόμα κηραλοιφές10:50Η Ελεονώρα Μελέτη... “Ενώπιος Ενωπίω” με τον Νίκο Χατζηνικολάου10:37Ολυμπιακή φλόγα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας10:23Φορολογικές δηλώσεις: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα10:10Σίφνος: Η “μάχη” πλοίου για να δέσει στο λιμάνι (βίντεο)09:57Ομόφυλα ζευγάρια - Βελόπουλος: Να μην πάνε στις εκκλησίες το Πάσχα όσοι βουλευτές υπερψήφισαν τον νόμο, γιατί...09:43Σουηδία: Επίθεση μασκοφόρων σε αντιφασιστική εκδήλωση09:30Κως – Θάνατος βρέφους: Ελεύθεροι με όρους οι γονείς09:16Ευρωεκλογές - Κόκκαλης: Η Ελλάδα πρέπει να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης κλιματικής ανάγκης09:03Φλώρος: Απολογία για την επίθεση στον Γραμμένο08:49Φρεγάτα Ύδρα: Κατέρριψε drone στον κόλπο του Άντεν08:36Καταγγελία για σβήσιμο τσιγάρου στο πρόσωπο μαθητή: “Εκπαιδευτικοί γνώριζαν πως δεν ήταν το μόνο περιστατικό”08:22Κηφισός: “Μποτιλιάρισμα” δεκάδων χιλιομέτρων λόγω τροχαίων08:09“The 2Night Show” – Βρεττός: Δεν με ενδιαφέρει να γίνω παρουσιαστής07:55Εορταστικό ωράριο: Αυλαία κάνει σήμερα στα εμπορικά καταστήματα07:42“Καλημέρα Ελλάδα:” Ο Φλώρος διαψεύδει τη γροθιά στον Γραμμένο, μέσω της δικηγόρου του07:28“The 2Night Show”: Η Μαρία Ιορδάνοβα και η Μαρίνα Μπομπέτσι για το viral “Scorpios”07:15Γιώργος Γεννηματάς: ο εμπνευστής του ΕΣΥ07:01Rapid test δωρεάν την Πέμπτη σε 186 σημεία06:48
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο