LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 14 Ιανουαρίου 2022 20:42 | Ανανέωση: 22 Ιανουαρίου 2022 19:36

Κρεμλίνο: Ανυπόστατα τα δυτικά δημοσιεύματα για ρωσική "προβοκάτσια" στην Α. Ουκρανία

Τι δήλωσε σχετικά ο Εκπρόσωπος Τύπου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ρωσία - Μόσχα - Κρεμλίνο

Ο εκπρόσωπος τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ χαρακτήρισε τα δημοσιεύματα και τις αναφορές δυτικών μέσων ενημέρωσης για πιθανή προβοκάτσια που ετοιμάζει η Ρωσία στο Ντονμπάς (ανατολική Ουκρανία), όπου έχει σταλεί ομάδα πρακτόρων γι αυτό τον σκοπό, ως ανυπόστατα και ατεκμηρίωτα.

«Μέχρι στιγμής αυτές οι δηλώσεις είναι αβάσιμες και ατεκμηρίωτες», δήλωσε στο πρακτορείο TASS σχολιάζοντας διάφορα σχετικά δημοσιεύματα δυτικών μέσων ενημέρωσης, μεταξύ των οποίων και του CNN το οποίο επικαλέσθηκε πηγή στην αμερικανική κυβέρνηση.

Νωρίτερα το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, επικαλούμενο πηγή της αμερικανικής κυβέρνησης, είχε μεταδώσει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες διαθέτουν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η Ρωσία ετοιμάζει «προβοκάτσια» «υπό ξένη σημαία» στην ανατολική Ουκρανία. Σύμφωνα με το CNN οι ΗΠΑ θεωρούν ότι η Ρωσία «εκ των προτέρων έχει αναπτύξει μια ομάδα πρακτόρων» για να πραγματοποιήσουν μυστική επιχείρηση στην ανατολική Ουκρανία. Σύμφωνα με την πηγή του CNN, αυτό μπορεί να αποτελέσει αφορμή για «να δικαιολογηθεί η εισβολή» ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία.

Αμερικανός αξιωματούχος είχε επίσης δηλώσει νωρίτερα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ανησυχούν για το ότι η Ρωσία προετοιμάζεται για μια εισβολή στην Ουκρανία, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε εκτεταμένες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και εγκλήματα πολέμου, εάν η διπλωματία δεν επιτύχει τους στόχους της.

«Στο πλαίσιο των σχεδίων της, η Ρωσία θέτει τις βάσεις για να έχει τη δυνατότητα να κατασκευάσει ένα πρόσχημα για εισβολή, μεταξύ άλλων μέσω δραστηριοτήτων δολιοφθοράς και επιχειρήσεων πληροφόρησης, κατηγορώντας την Ουκρανία ότι ετοιμάζει επικείμενη επίθεση κατά των ρωσικών δυνάμεων στην ανατολική Ουκρανία», δήλωσε ο αξιωματούχος, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Παρόμοιες αναφορές, αναφέρει το TASS είχαν η εφημερίδα The Washington Post, και τα πρακτορεία Agence France-Presse και Bloomberg.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, σε προγενέστερες δηλώσεις είχε υπογραμμίσει ότι η Ρωσία δεν συνιστά για κανέναν απειλή, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξουν τέτοιες προκλήσεις για να δικαιολογήσουν τέτοιους είδους δηλώσεις, προειδοποιώντας ταυτόχρονα ότι οι οποίες απόπειρες επίλυσης της κρίσης στην νοτιοανατολική Ουκρανία με στρατιωτικά μέσα, θα έχουν τις πιο σοβαρές συνέπειες.

Ειδήσεις σήμερα:

Σέρρες: έκλεψαν ακόμη και...δοκάρια

Ο πολιτικός που αυτοκτόνησε σε απευθείας μετάδοση (εικόνες)

Θεσσαλονίκη – ομαδικός βιασμός: Συγκινημένη από τη συμπαράσταση του κόσμου η Γεωργία

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης από Ισπανία: Σήμερα οι χώρες του Νότου πρωταγωνιστούν στην ανάπτυξη της ΕΕΣήμερα 16:49 | Ειδήσεις

«Το αυξημένο κόστος ζωής πολιορκεί όλες τις χώρες τις Ευρώπης. Εκτός από την ανάγκη στοχευμένων πολιτικών πρέπει να συζητήσουμε για μια ισχυρότερη ευρωπαϊκή στήριξη ώστε η ανάπτυξη να μην αφήνει κανένα πίσω» τόνισε ο πρωθυπουργός στις κοινές δηλώσεις του με τον πρωθυπουργό της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ.

"Αποκαλύψεις" - Καρυστιανού: Στις επόμενες εκλογές θα συμμετάσχουμε κι εμείςΣήμερα 15:27 | Ειδήσεις

«Εμένα ο μοναδικός και τελικός σκοπός είναι η δικαίωση του παιδιού μου και φυσικά μέσα από αυτό, η δικαίωση και της χώρας».

Μπλόκα αγροτών: Στον "αέρα" το ραντεβού με τον Πρωθυπουργό - Διαφωνίες για τη σύνθεση των αγροτικών επιτροπώνΣήμερα 13:06 | Ειδήσεις

Φορτισμένο παραμένει το κλίμα στους κόλπους των αγροτών μια ημέρα πριν από τις διαδοχικές συναντήσεις με τον πρωθυπουργό, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Μαρινάκης σε αγρότες: Η κυβέρνηση δεν μπορεί να λειτουργεί με τελεσίγραφαΣήμερα 12:54 | Ειδήσεις

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για τις δύο συναντήσεις των αγροτών με τον πρωθυπουργό και ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει περιθώριο για άλλα μέτρα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Σάντσεθ σε Μητσοτάκη: Η Ελλάδα πέρασε από την κρίση του ευρώ και έφτασε στο να προεδρεύει στο Eurogroup17:14Βενεζουέλα: Η κυβέρνηση ανακοίνωσε την απελευθέρωση 116 κρατουμένων17:04Μητσοτάκης από Ισπανία: Σήμερα οι χώρες του Νότου πρωταγωνιστούν στην ανάπτυξη της ΕΕ16:54AirBnB: Στο μικροσκόπιο της ΑΑΔΕ τα εισοδήματα - Μπαράζ διασταυρώσεων16:44Θεσσαλονίκη: Δράση υποστήριξης αστέγων από τον Ερυθρό Σταυρό λόγω της επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών16:34Πιερρακάκης- Τασούλας: Στόχος μας είναι το 2026 η ανάπτυξη να φτάσει σε κάθε σπίτι16:24Φωτιά σε διαμέρισμα στο Ίλιον16:14Τένις - WTA: Η Μαρία Σάκκαρη στην 52η θέση - Αποκλείσθηκε στην Αδελαΐδα16:04Ο πάπας Λέων συναντήθηκε με την ηγέτιδα της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας Μαρία Κορίνα Ματσάδο15:54"Αποκαλύψεις" - Καρυστιανού: Στις επόμενες εκλογές θα συμμετάσχουμε κι εμείς15:44Ιράν: Συνεχίζουν οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις - Ο Τραμπ "ανοίγει παράθυρο" για διάλογο15:34Εύβοια: Στο νοσοκομείο δασκάλα που ξυλοκοπήθηκε από τον 22χρονο σύντροφό της15:24Ηράκλειο: Προφυλακίστηκε ο 54χρονος που κατηγορείται για κατ' εξακολούθηση βιασμό των παιδιών του15:14Κύπρος: Βροχή παραιτήσεων για τις αποκαλύψεις15:04Θεσσαλονίκη: Κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα για τον τραυματισμό 45χρονης σε εμπορικό κέντρο14:54Ελβετία: Δικαστήριο διέταξε να παραμείνει υπό κράτηση ο ιδιοκτήτης του μπαρ στο Κραν Μοντανά14:44Πτολεμαΐδα: Συνελήφθη 50χρονος που επιτέθηκε με μαχαίρι και γυάλινο μπουκάλι σε δύο άτομα14:34Νέα Ιωνία: ΙΧ παρέσυρε και σκότωσε 65χρονο14:24Χρυσές σφαίρες: Νικητής της βραδιάς η ταινία "Μια μάχη μετά την άλλη" - Για τον 1ο ανδρικό ρόλο βραβεύθηκε ο Τιμοτέ Σαλαμέ 14:10Χωρίς ταξί για 48 ώρες η χώρα - Αποφασίσθηκε απεργία από αύριο, Τρίτη 13/113:56
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο