LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 14 Ιανουαρίου 2022 18:45

Κορονοϊός - Χατζηθεοδοσίου: Υπάρχουν συν και αρκετά πλην στα νέα μέτρα στήριξης

Τι αναφέρει ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.

Γιάννης Χατζηθεοδοσίου

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, αναφέρθηκε στα νέα μέτρα της Κυβέρνησης που αφορούν στη στήριξη για επιχειρήσεις και επαγγελματίες.

Πιο αναλυτικά ανέφερε: “Οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. Η μία έχει σχέση με την άσκηση οικονομικής πολιτικής και η δεύτερη με τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων απέναντι στις συνέπειες της πανδημίας.

Από την πρώτη κατηγορία ξεχωρίζει βέβαια η δέσμευση του Πρωθυπουργού για σημαντική –όπως τη χαρακτήρισε- αύξηση του κατώτατου μισθού από την 1 η Μαϊου. Πάγια θέση της επιμελητηριακής κοινότητας είναι ότι κάθε παρέμβαση που στοχεύει στην ενίσχυση του εισοδήματος των νοικοκυριών είναι προς τη θετική κατεύθυνση, καθώς θεωρούμε ότι ένα μέρος του θα διατεθεί στην αγορά μέσω της κατανάλωσης. Βέβαια για να μιλήσουμε πιο συγκεκριμένα και να δούμε κατά πόσο αυτή η αύξηση του κατώτατου δεν θα φέρει το επιχειρείν σε πιο δύσκολη θέση, θα πρέπει να δούμε τη μείωση του μη μισθολογικού κόστους καθώς και την κατάργηση των μνημονιακών νόμων που απειλούν τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων.

Σχετικά με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν για την στήριξη των επιχειρήσεων που πλήττονται από τους περιορισμούς για την ανάσχεση της πανδημίας, οφείλω να πω ότι περιμέναμε κάτι καλύτερο. Σε λίγο κλείνουμε δύο χρόνια από την στιγμή που ο κορονοϊός άλλαξε τη ζωή μας. Και δεν ξέρουμε πότε ακριβώς θα απαλλαγούμε από αυτόν τον εφιάλτη. Οι επιχειρήσεις της χώρας –κυρίως οι μικρομεσαίες- έχουν πληγεί βάναυσα ενώ σημαντικοί κλάδοι της οικονομίας μας βρίσκονται ένα βήμα πριν από την καταστροφή. Δεν είναι λοιπόν μόνο ο Ιανουάριος ο δύσκολος μήνας για το επιχειρείν. Έχει προηγηθεί ένα μεγάλο διάστημα που μας έφερε πολύ πίσω. Θέση της ΚΕΕΕ είναι ότι με αυτά τα μέτρα όντως δίνεται μία στήριξη σε επιχειρήσεις και επαγγελματίες, όμως δεν είναι αρκετή για να ξεπεράσει το επιχειρείν τον σκόπελο που βρίσκεται μπροστά του.

Θα μπορούσε για παράδειγμα να υπάρξει απαλλαγή ή μία σημαντική επιδότηση ενοικίου για τον κλάδο της εστίασης, καθώς πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό κόστος. Ή η μετατροπή των επιστρεπτέων προκαταβολών σε μη επιστρεπτέες και ένα σωρό άλλα μέτρα που θα ενίσχυαν τις επιχειρήσεις στη μάχη της επιβίωσης που δίνουν όλο αυτό το διάστημα. «φορτωμένες» υποχρεώσεις τους. Και βέβαια να προχωρήσει στην υλοποίηση της πρότασης μας για αύξηση των δόσεων από τις 72 στις 120 για τις πληττόμενες επιχειρήσεις. Γιατί όσο είναι σε λειτουργία θα μπορούν να ενισχύουν τα κρατικά έσοδα. Αν όμως υποχρεωθούν να κλείσουν, τότε χάνονται και αυτά τα λίγα που θα έδιναν κάθε μήνα.

Είναι προς το συμφέρον όλων μας, της κυβέρνησης, της κοινωνίας, της οικονομίας, να παραμείνουν ανοιχτές όσο το δυνατόν περισσότερες επιχειρήσεις. Κάτι που με τα σημερινά δεδομένα φαντάζει δύσκολο.”

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΈξοδος του Πάσχα: Υποχώρησε το μποτιλιάρισμα στις Εθνικές οδούςΧθες 22:59 | Ειδήσεις

Τόσο στην Αθηνών-Λαμίας όσο και στην Αθηνών-Κορίνθου, η επιστροφή διεξάγεται πλέον με ομαλές ταχύτητες και χωρίς ουρές.

Μονή της Χώρας: οι αντιδράσεις για τη λειτουργία της ως τζαμί (βίντεο)Χθες 18:06 | Ειδήσεις

Έντονες είναι οι αντιδράσεις τόσο της Κυβέρνησης όσο και των κομμάτων για την μετατροπή της Μονής της Χώρας σε μουσουλμανικό τέμενος.

Μέση Ανατολή: Όλες οι πλευρές επιστρέφουν στη διαπραγμάτευση, μεταδίδει αιγυπτιακό πρακτορείοΧθες 23:44 | Ειδήσεις

Το ελπιδοφόρο μήνυμα της επανέναρξης της διάσκεψης παρά τη χερσαία επέμβαση του Ισραήλ στη Ράφα, μετέδωσε αργά την Τρίτη η Αίγυπτος.

Ουκρανία: Σύλληψη Ρώσων πρακτόρων που σχεδίαζαν τη δολοφονία ΖελένσκιΧθες 15:57 | Ειδήσεις

Τι ανακοίνωσε η ουκρανική υπηρεσία ασφαλείας για την αποτροπή ρωσικού σχεδίου δολοφονίας του Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ απαντά μετά από 60 χρόνια σε δήλωση αγάπης θαυμάστριας του23:59Μέση Ανατολή: Όλες οι πλευρές επιστρέφουν στη διαπραγμάτευση, μεταδίδει αιγυπτιακό πρακτορείο23:44Euroleague - Final 4: Ο Παναθηναϊκός νίκησε την Μακάμπι και πάει Βερολίνο (εικόνες)23:29Χαλκιδική: Δελφίνι εντοπίστηκε νεκρό σε παραλία23:14Έξοδος του Πάσχα: Υποχώρησε το μποτιλιάρισμα στις Εθνικές οδούς22:59Πέθανε ο Κώστας Ματσακάς22:44Τα φάρμακα της εξωσωματικής γονιμοποίησης δεν προκαλούν καρκίνο22:29Επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ για “υπουργούς δολοφόνους παιδιών”: Ο Μητσοτάκης καλύπτει το “τζάκι Καραμανλή”22:14Η Τζάνετ Τζάκσον κάνει περιοδεία στην Ευρώπη21:59Ραφήνα – Τροχαίο: Νεκρός άνδρας από “καραμπόλα” παρκαρίσματος21:44Κασιδιάρης: Αίτηση αποφυλάκισης υπέβαλε ο επικεφαλής του “Εθνικού Κόμματος - Έλληνες”21:30Δούκας για Μονή της Χώρας: Τα μνημεία ενώνουν την ανθρωπότητα, δεν την χωρίζουν21:19Θεσσαλονίκη: Φωτιές σε δύο λεωφορεία την ίδια μέρα21:08Σύνταγμα: Ένταση στην πορεία για τη Γάζα (εικόνες)20:57Κασσελάκης στην Ηγουμενίτσα: Οι “πατριδοκάπηλοι” καλύπτουν υπουργούς δολοφόνους παιδιών20:43Χαλκιδική: Φωτιά έκανε “στάχτη” ξωκκλήσι - υπεραιωνόβιο μνημείο (εικόνες)20:29Κίνηση στους δρόμους: Κορυφώνεται η επιστροφή των εκδρομέων (βίντεο)20:15Καιρός: Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες την Τετάρτη20:01Μουντιάλ 1986: Σε δημοπρασία η “Χρυσή Μπάλα” του Μαραντόνα19:47Νετανιάχου – Διάγγελμα: Επιμένω στη χερσαία επιχείρηση στη Ράφα19:33
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο