LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 14 Ιανουαρίου 2022 17:06

Αίγινα: Σε λειτουργία ο υποθαλάσσιος αγωγός ύδρευσης (εικόνες)

Ολοκληρώθηκε το έργο για την υποθαλάσσια υδροδότηση της Αίγινας.

υποθαλάσσιος αγωγός ύδρευσης - Αίγινα

Σε λειτουργία τέθηκε ο υποθαλάσσιος αγωγός ύδρευσης της Αίγινας ο οποίος χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Αττικής. Στις 19 Ιανουαρίου η παράδοσή του από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη.

Μέσω του δικτύου της ΕΥΔΑΠ καλύπτονται πλέον οι ανάγκες υδροδότησης των κατοίκων της Αίγινας. Οι δοκιμές πίεσης ξεκίνησαν στις 20/12/2021, ενώ από τις αρχές Ιανουαρίου ξεκίνησαν και οι δοκιμές παροχετευτικότητας, με σημαντικές ποσότητες νερού να έχουν ήδη διοχετευτεί προς κατανάλωση στο εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης της Αίγινας.

υποθαλάσσιος αγωγός ύδρευσης - Αίγινα

Το συγκεκριμένο έργο, το οποίο είναι μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα, μετά από στοχευμένες παρεμβάσεις του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, έχει πλέον ολοκληρωθεί. Η σχετική διοικητική πράξη παράδοσης -παραλαβής από τον Περιφερειάρχη και το Δήμαρχο Γ, Ζορμπά θα πραγματοποιηθεί, με βάση το σχετικό προγραμματισμό, στις 19 Ιανουαρίου. Λόγω πανδημίας θα εφαρμοστούν όλα τα αναγκαία περιοριστικά μέτρα.

Με την ολοκλήρωση αυτού του σημαντικού έργου συνδέεται πλέον το νησί, της Αίγινας μέσω της Σαλαμίνας με τον κεντρικό αγωγό της ΕΥΔΑΠ. Το έργο,  θεωρείται μοναδικό στην Ελλάδα, χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ (ΠΕΠ Αττική 2104-2020) με το ποσό των 23 εκ. ευρώ. Ο αγωγός 14,4 χιλιομέτρων είναι σε βάθη μέχρι και 95 μέτρων και αναμένεται να εξασφαλίσει ημερήσια παροχή νερού 21.500 κυβικά μέτρα.

υποθαλάσσιος αγωγός ύδρευσης - Αίγινα

Για την πορεία ολοκλήρωσης των τελικών διαδικασιών ενημερώνεται συνεχώς ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης, τόσο από την Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Β. Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη, όσο και από τα τεχνικά στελέχη του αναδόχου. Με αφορμή τις σχετικές εξελίξεις ο Γ. Πατούλης δήλωσε:

«Η δέσμευσή μας έγινε πράξη. Πρόκειται για ιστορική στιγμή για την Αίγινα. Η υλοποίηση του έργου αυτού, το οποίο είναι πρωτόγνωρο τεχνικά για τα Ελληνικά δεδομένα, εξασφαλίζει τις αναγκαίες ποσότητες πόσιμου νερού για τους κατοίκους του νησιού. Οι υπηρεσίες και τα στελέχη της Περιφέρειας Αττικής, συνέβαλαν καθοριστικά και ουσιαστικά προκειμένου να ολοκληρωθεί αυτό το μοναδικό έργο το οποίο έχει πολλαπλά οφέλη για την ποιότητα ζωής και την ανάπτυξη της Αίγινας. Δεν θα αφήσουμε να πάει ούτε μια μέρα χαμένη με σταθερά βήματα και συγκεκριμένα έργα συνεχίζουμε να στηρίζουμε τα νησιά μας». Η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων από την πλευρά της επισήμανε ότι «ένα εμβληματικό έργο ολοκληρώθηκε και οι κάτοικοι της Αίγινας έχουν πλέον στη διάθεσή τους επαρκή και ποιοτική ποσότητα νερού». 

υποθαλάσσιος αγωγός ύδρευσης - Αίγινα

Η τροφοδοσία

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον ανάδοχο οι δοκιμές γίνονται με πλήρη χρήση αυτοματισμού. Η συνολική ποσότητα νερού που διοχετεύτηκε χθες Πέμπτη στο εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης της Αίγινας προς κατανάλωση, μέσω της τροφοδοσίας δικτύου και περιφερειακών δεξαμενών από την Κεντρική Δεξαμενή ήταν,700 κυβικά. Σήμερα Παρασκευή 14/01/2022 θα συνεχίστουν οι δοκιμές παροχετευτικότητας με μέση παροχή 900 κυβικών νερού ανά ώρα. Την  Τρίτη 18/01/2022, είναι  η τελευταία ημέρα των δοκιμών παροχετετυτικότητας και αναμένεται να  διοχετευθούν περίπου 8.000 κυβικά μέτρα νερού σε διάστημα 8 ωρών.

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Fitch αναβάθμισε την ελληνική οικονομία

Καιρός: νεφώσεις και βοριάδες το Σάββατο

Τόκιο: Επίθεση με μαχαίρι έξω από πανεπιστήμιο (εικόνες)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤσιάρας σε αγρότες: Αυτά είναι τα περιθώρια των παρεμβάσεων που έχει η ΚυβέρνησηΣήμερα 16:34 | Ειδήσεις

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, παραδέχθηκε ότι πολλά από τα αιτήματα των αγροτών είναι δίκαια και τους κάλεσε εκ νέου σε διάλογο.

Καρυστιανού για πιθανή πολιτική δράση: Θα είμαι στην πρώτη γραμμήΣήμερα 22:27 | Ειδήσεις

Η Μαρία Καρυστιανού δηλώνει ότι δεν αποκλείει το ενδεχόμενο της ενεργής συμμετοχής στην πολιτική.

Κουσουλός - Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Γιώργος Ξυλούρης δεν είναι ο "Φραπές"Σήμερα 18:55 | Ειδήσεις

Σάλο έχει προκαλέσει η είδηση ότι στην Εξεταστική Επιτροπή του ΟΠΕΚΕΠΕ κλήθηκε να καταθέσει το λάθος πρόσωπο.

“Ρουβίκωνας”: Πορεία έξω από το σπίτι της Νίκης Κεραμέως (εικόνες)Σήμερα 22:40 | Ειδήσεις

Η διαμαρτυρία είχε σχέση με τα εκατοντάδες εργατικά δυστυχήματα που έχουν σημειωθεί στη χώρα μας, μέσα στο 2025.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Η ΚΕΔΕ βάζει “λουκέτο” στους δήμους όλης της χώρας την Τρίτη23:31Χανιά: Ηλικιωμένες προσπάθησαν να περάσουν ναρκωτικά στις φυλακές για τους γιους τους23:17“Ρουβίκωνας”: Πορεία έξω από το σπίτι της Νίκης Κεραμέως (εικόνες)23:03Καρυστιανού για πιθανή πολιτική δράση: Θα είμαι στην πρώτη γραμμή22:49Ενδοοικογενειακή βία – Θεσσαλονίκη: Επιχείρησε να πνίξει τη σύντροφο του με κορδόνι22:35Θρήνος στη Βολιβία: Υπερχείλισε ο ποταμός Πιραΐ - Είκοσι νεκροί και δεκάδες αγνοούμενοι (βίντεο)22:22Ιεράπετρα: Κουκουλοφόροι έδεσαν 65χρονη μέσα στο σπίτι της22:08Αμαλιάδα: Μεθυσμένος οδηγός έπεσε σε μάντρα σπιτιού – Τραυματίστηκε ο συνοδηγός21:55Ρέθυμνο: Συλλήψεις για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο21:41Εφιαλτικές στιγμές έζησε 15χρονη στο Ηράκλειο - Άνδρας ντυμένος Τσάρλι Τσάπλιν ασέλγησε εις βάρος της 21:28Παναθηναϊκός: Αμφίβολος ο Ναν για τον αγώνα με την Φενέρμπαχτσε21:14Σίκινος: Εντοπίστηκε σκελετός που ανήκει σε εξαφανισμένη Γαλλίδα τουρίστρια 21:04Θεσσαλονίκη: Μηδενική αύξηση των δημοτικών τελών το 202620:50Κουσουλός - Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Γιώργος Ξυλούρης δεν είναι ο "Φραπές"20:40ΑΝΤ1 Sports: Ο Ολυμπιακός νιώθει… την καυτή ανάσα της ΑΕΚ στη βαθμολογία20:30Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος του ANT1 στηρίζει το Make-Α-Wish Ελλάδος20:20Γερμανία - Ουκρανία: Συμφωνία 10 σημείων για κοινή παραγωγή όπλων20:10Τι καιρό θα κάνει την Τρίτη20:00Tέλλογλου για Έλληνα "βαρόνο" κοκαΐνης: Καταδικάστηκε, αποφυλακίστηκε και συνέχισε19:50Ανησυχητική απώλεια παγετώνων ως το 2100 προβλέπουν οι επιστήμονες - Δυσοίωνες οι εκτιμήσεις για τις Άλπεις19:40
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο