LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 14 Ιανουαρίου 2022 17:06

Αίγινα: Σε λειτουργία ο υποθαλάσσιος αγωγός ύδρευσης (εικόνες)

Ολοκληρώθηκε το έργο για την υποθαλάσσια υδροδότηση της Αίγινας.

υποθαλάσσιος αγωγός ύδρευσης - Αίγινα

Σε λειτουργία τέθηκε ο υποθαλάσσιος αγωγός ύδρευσης της Αίγινας ο οποίος χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Αττικής. Στις 19 Ιανουαρίου η παράδοσή του από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη.

Μέσω του δικτύου της ΕΥΔΑΠ καλύπτονται πλέον οι ανάγκες υδροδότησης των κατοίκων της Αίγινας. Οι δοκιμές πίεσης ξεκίνησαν στις 20/12/2021, ενώ από τις αρχές Ιανουαρίου ξεκίνησαν και οι δοκιμές παροχετευτικότητας, με σημαντικές ποσότητες νερού να έχουν ήδη διοχετευτεί προς κατανάλωση στο εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης της Αίγινας.

υποθαλάσσιος αγωγός ύδρευσης - Αίγινα

Το συγκεκριμένο έργο, το οποίο είναι μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα, μετά από στοχευμένες παρεμβάσεις του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, έχει πλέον ολοκληρωθεί. Η σχετική διοικητική πράξη παράδοσης -παραλαβής από τον Περιφερειάρχη και το Δήμαρχο Γ, Ζορμπά θα πραγματοποιηθεί, με βάση το σχετικό προγραμματισμό, στις 19 Ιανουαρίου. Λόγω πανδημίας θα εφαρμοστούν όλα τα αναγκαία περιοριστικά μέτρα.

Με την ολοκλήρωση αυτού του σημαντικού έργου συνδέεται πλέον το νησί, της Αίγινας μέσω της Σαλαμίνας με τον κεντρικό αγωγό της ΕΥΔΑΠ. Το έργο,  θεωρείται μοναδικό στην Ελλάδα, χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ (ΠΕΠ Αττική 2104-2020) με το ποσό των 23 εκ. ευρώ. Ο αγωγός 14,4 χιλιομέτρων είναι σε βάθη μέχρι και 95 μέτρων και αναμένεται να εξασφαλίσει ημερήσια παροχή νερού 21.500 κυβικά μέτρα.

υποθαλάσσιος αγωγός ύδρευσης - Αίγινα

Για την πορεία ολοκλήρωσης των τελικών διαδικασιών ενημερώνεται συνεχώς ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης, τόσο από την Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Β. Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη, όσο και από τα τεχνικά στελέχη του αναδόχου. Με αφορμή τις σχετικές εξελίξεις ο Γ. Πατούλης δήλωσε:

«Η δέσμευσή μας έγινε πράξη. Πρόκειται για ιστορική στιγμή για την Αίγινα. Η υλοποίηση του έργου αυτού, το οποίο είναι πρωτόγνωρο τεχνικά για τα Ελληνικά δεδομένα, εξασφαλίζει τις αναγκαίες ποσότητες πόσιμου νερού για τους κατοίκους του νησιού. Οι υπηρεσίες και τα στελέχη της Περιφέρειας Αττικής, συνέβαλαν καθοριστικά και ουσιαστικά προκειμένου να ολοκληρωθεί αυτό το μοναδικό έργο το οποίο έχει πολλαπλά οφέλη για την ποιότητα ζωής και την ανάπτυξη της Αίγινας. Δεν θα αφήσουμε να πάει ούτε μια μέρα χαμένη με σταθερά βήματα και συγκεκριμένα έργα συνεχίζουμε να στηρίζουμε τα νησιά μας». Η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων από την πλευρά της επισήμανε ότι «ένα εμβληματικό έργο ολοκληρώθηκε και οι κάτοικοι της Αίγινας έχουν πλέον στη διάθεσή τους επαρκή και ποιοτική ποσότητα νερού». 

υποθαλάσσιος αγωγός ύδρευσης - Αίγινα

Η τροφοδοσία

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον ανάδοχο οι δοκιμές γίνονται με πλήρη χρήση αυτοματισμού. Η συνολική ποσότητα νερού που διοχετεύτηκε χθες Πέμπτη στο εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης της Αίγινας προς κατανάλωση, μέσω της τροφοδοσίας δικτύου και περιφερειακών δεξαμενών από την Κεντρική Δεξαμενή ήταν,700 κυβικά. Σήμερα Παρασκευή 14/01/2022 θα συνεχίστουν οι δοκιμές παροχετευτικότητας με μέση παροχή 900 κυβικών νερού ανά ώρα. Την  Τρίτη 18/01/2022, είναι  η τελευταία ημέρα των δοκιμών παροχετετυτικότητας και αναμένεται να  διοχετευθούν περίπου 8.000 κυβικά μέτρα νερού σε διάστημα 8 ωρών.

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Fitch αναβάθμισε την ελληνική οικονομία

Καιρός: νεφώσεις και βοριάδες το Σάββατο

Τόκιο: Επίθεση με μαχαίρι έξω από πανεπιστήμιο (εικόνες)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΓενεύη - Ρούμπιο: Κάναμε τρομερή πρόοδο - Έχουμε ένα βασικό κείμενοΧθες 22:20 | Ειδήσεις

Ορισμένα από τα εκκρεμή θέματα αφορούν το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ενωση, διευκρίνισε ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών.

Άγρια ζώα σε πόλεις και χωριά: Λύκοι, αλεπούδες και αγριογούρουνα όλο και πιο συχνά σε κατοικημένες περιοχέςΧθες 20:17 | Ειδήσεις

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η λειψυδρία και η έλλειψη τροφής οδηγούν τα άγρια ζώα στα χωριά ακόμα και σε πόλεις.

Φάκελος Interpol: Η τουρκική υποψηφιότητα για την προεδρία και ο κίνδυνος “Άλωσης” του Διεθνούς ΟργανισμούΣάββατο 22 Νοεμβρίου 2025 16:52 | Ειδήσεις

Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση επιτροπής του βρετανικού κοινοβουλίου, η Τουρκία θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους καταχραστές των μηχανισμών της Interpol, αφού το καθεστώς Ερντογάν έχει επανειλημμένα προσπαθήσει να τους εργαλειοποιήσει για εξοντώσει πολιτικούς αντιπάλους του. 

Αγρότες και κτηνοτρόφοι κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις – Μπλόκα από 30 Νοεμβρίου σε δρόμους, λιμάνια και τελωνείαΧθες 16:56 | Ειδήσεις

Οι κινητοποιήσεις αναμένεται να ενταθούν τις επόμενες ημέρες.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Εορτολόγιο: Ποιοί γιορτάζουν σήμερα 24 Νοεμβρίου06:28Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα06:14Ηράκλειο: Οπαδός επιτέθηκε σε τερματοφύλακα σε αγώνα τοπικής κατηγορίας 23:59Γενεύη: Πιθανή μια νέα επίσκεψη του Ζελένσκι στις ΗΠΑ για περαιτέρω συζητήσεις του ειρηνευτικού σχεδίου23:48Τεταμένη η ατμόσφαιρα στα Βορίζια: Νέο επεισόδιο μεταξύ των οικογενειών μετά το αιματοκύλισμα23:36Δένδιας: Συνεκτικό πλέγμα μέριμνας για όσους υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις και τις οικογένειές τους με - Οι 7 άξονες στήριξης23:24ΑΕΚ: Επιστροφή του Ζίνι στην δράση και στα γκολ 23:10Ζελένσκι για συνομιλίες Γενεύης: Tο επιτελείο Τραμπ ακουεί την γνώμη μας 22:56Εύβοια: Συνελήφθη 45χρονος που ξυλοκόπησε άγρια τη σύζυγό του22:42Γενεύη - Ρούμπιο: Κάναμε τρομερή πρόοδο - Έχουμε ένα βασικό κείμενο22:28Ηράκλειο: 76 μετανάστες διασώθηκαν νότια των Καλών Λιμένων22:14Συνάντηση Μελόνι - Ερντογάν: Οι δύο ηγέτες υπογράμμισαν την σημασία της συνεργασίας τους στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ22:00Λουτράκι: Συμπλοκή με μαχαίρι έξω από νυχτερινό κέντρο – Ένας τραυματίας21:46ΠΑΟΚ: Ο δικέφαλος του βορρά "αφόπλισε" την Κηφισιά και παραμένει στο κυνήγι του Ολυμπιακού21:32Εσωκομματικές εκλογές ΝΔ - Μητσοτάκης: Είμαστε η μεγάλη δημοκρατική παράταξη αυτού του τόπου21:18Η πορεία ενός θρύλου της κιθάρας: Το ταξίδι του Eric Clapton20:50Προσωπικά ευγνώμων προς τον Τραμπ δηλώνει ο Ζελένσκι 20:36Άγρια ζώα σε πόλεις και χωριά: Λύκοι, αλεπούδες και αγριογούρουνα όλο και πιο συχνά σε κατοικημένες περιοχές20:22Κύκλωμα αρχαιοκαπηλείας: Αρχές ανακάλυψαν θησαυρό μαμούθ, συλλήψεις σε Ελλάδα και εξωτερικό20:08Κατολισθήσεις και κατεστραμμένες καλλιέργειες στην Αλβανία - Σε πορτοκαλί συναγερμό η Γαλλία19:54
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο