LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 12 Ιανουαρίου 2022 09:15

ΗΠΑ: Νεοναζί καταδικάστηκε για απειλές σε ακτιβιστές

Σάλο προκάλεσε υ υπόθεση στις Ηνωμένες Πολιτείες.

AP - ΗΠΑ - Νεοναζί - Κάλεμπ Κόουλ

Σε εφτά χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε ένας νεοναζί στις ΗΠΑ καθώς έστελνε απειλές σε δημοσιογράφους και ακτιβιστές κατά του ρατσισμού.

Συγκεκριμένα, ο Κάλεμπ Κόουλ, 25 ετών, επικεφαλής μιας μικρής αμερικανικής οργάνωσης νεοναζί της αυτοαποκαλούμενης «Atomwaffen Division», έφτιαξε μαζί με ακόμη τρία μέλη της οργάνωσης αφίσες που απεικόνιζαν ναζιστικά σύμβολα και κοκτέιλ μολότοφ, οι οποίες κατόπιν εστάλησαν τον Ιανουάριο του 2020 στα σπίτια αρκετών ρεπόρτερ, συχνά εβραϊκής καταγωγής ή μελών μειονοτήτων, καθώς και αντιρατσιστών ακτιβιστών των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, κατά τη διάρκεια της δίκης του σε ομοσπονδιακό δικαστήριο του Σιάτλ το φθινόπωρο, θύματα περιέγραψαν τις συνέπειες της εκστρατείας εκφοβισμού: ορισμένοι αναγκάστηκαν να μετακομίσουν προσωρινά, άλλοι εγκατέστησαν συναγερμούς, ένας αγόρασε όπλο, κάποιοι επέλεξαν να αλλάξουν δουλειά – να εγκαταλείψουν τη δημοσιογραφία –, απαρίθμησε το υπουργείο.

Διεμφυλικό ένα από τα μέλη της νεοναζιστικής οργάνωσης

Οι τρεις συνεργοί του Κάλεμπ Κόουλ προτίμησαν να κλείσουν συμφωνίες με τους εισαγγελείς, ομολογώντας την ενοχή τους ώστε να εξασφαλίσουν επιεικέστερες ποινές.

Ο ένας καταδικάστηκε να εκτίσει 3 χρόνια φυλάκιση, άλλος 16 μήνες φυλάκιση. Ακόμη ένα μέλος της ομάδας, διεμφυλικό, που έκρυβε την ταυτότητά του από τους πρώην συνοδοιπόρους του, αποφασίστηκε να μη φυλακιστεί, καθώς κρίθηκε ότι είχε αρκετά δύσκολη ζωή.

Ένα πέμπτο μέλος της Atomwaffen Division, ο Τζον Ντέντον, καταδικάστηκε τον Μάιο να εκτίσει τρία χρόνια και πέντε μήνες φυλάκιση, αφού ομολόγησε την ενοχή του στις κατηγορίες για «απειλές» και «εξύβριση».

Είχε συμμετάσχει ιδίως σε εκστρατεία «swatting», δηλαδή κακόβουλες τηλεφωνικές κλήσεις με σκοπό να σταλούν να επέμβουν μονάδες των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας (SWAT) στις διευθύνσεις στόχων.

Η εκστρατεία εκφοβισμού αυτή, που διεξήχθη μεταξύ του Οκτωβρίου του 2018 και του Φεβρουαρίου του 2019, είχε 134 στόχους: αφροαμερικανική εκκλησία, ισλαμικό κέντρο, δημοσιογράφους.

Ειδήσεις σήμερα:

ΕΟΔΥ: δωρεάν rapid test την Τετάρτη σε 155 σημεία

Καιρός - “Διομήδης”: χιόνια, κρύο και ισχυροί άνεμοι την Τετάρτη

Euroleague: Η Αρμάνι πέρασε από την έδρα της Μπαρτσελόνα

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης: Η συνεργασία μας με την εκκλησία παραμένει εξαιρετικά στενήΣήμερα 13:32 | Ειδήσεις

Ο Πρωθυπουργός μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, επισκέφθηκαν το πρωί δομές της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στο Δήλεσι Βοιωτίας.

Ιερώνυμος: Δεν θα κάνουμε αυτό που θα μας πει ο ΒελόπουλοςΣήμερα 11:31 | Ειδήσεις

«Αυτές είναι άγιες μέρες και δεν πρέπει να τις χαλάμε με μικροπρέπειες», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος.

Νίσυρος: Ένταλμα σύλληψης για τον αρχαιοφύλακαΣήμερα 15:15 | Τοπικά Νέα

Αστυνομικοί, μετά από το ένταλμα σύλληψης, αναζητούν τον άνδρα, ο οποίος κατηγορείται για γενετήσιες πράξεις με ανηλίκους

Σαμαράς: Κάναμε την Τουρκία συμμέτοχο στο... πιάτο μαςΣήμερα 15:03 | Ειδήσεις

"Καμπανάκι" για την αγροτική παραγωγή και την ΚΑΠ έκρουσε ο Αντώνης Σαμαράς, κάνοντας λόγο για αποτυχίες και "πράσινες" υπερβολές.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Ράδιο Αρβύλα”: Κυρίαρχοι στην τηλεθέαση και την 17η σεζόν16:04Φραγκογιάννης: Σε πολύ καλό κλίμα η συνάντηση με Ακτσαμπάρ15:50Εξάρχεια: Ναρκωτικά και όπλο εντοπίστηκαν σε καφετέρια (εικόνες)15:44Ικαρία - Κασσελάκης: Μόνιμοι υγειονομικοί με 13ο και 14ο μισθό15:30Νίσυρος: Ένταλμα σύλληψης για τον αρχαιοφύλακα15:16Σαμαράς: Κάναμε την Τουρκία συμμέτοχο στο... πιάτο μας15:02“Παγιδευμένοι” - Νέα επεισόδια: Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε για όλους (εικόνες)14:49Ελεύθεροι επαγγελματίες - ΑΑΔΕ: ο μέσος τζίρος που δηλώνουν οι ατομικές επιχειρήσεις14:35ΑΑΔΕ – Πειραιάς: Εντοπίστηκαν δεκάδες χιλιάδες φιάλες αλκοόλ σε παραποιημένες συσκευασίες14:22Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ: Σύγχυση από δηλώσεις του Κίρμπι14:08“Υγεία πάνω απ’ όλα”: Μπαχαρικά, βότανα, μακροζωΐα και ευερέθιστο έντερο13:54Μητσοτάκης: Η συνεργασία μας με την εκκλησία παραμένει εξαιρετικά στενή13:41Ηράκλειο: 25χρονος επιχείρησε να βιάσει ανήλικη μέσα στο σπίτι της13:28ΗΠΑ - TikTok: “Θα δώσουμε μάχη στα δικαστήρια”13:15Ζώδια - Λίτσα Πατέρα: οι προβλέψεις του τριημέρου (βίντεο)13:01Καλιφόρνια: Σκύλος κυνηγάει το αφεντικό του που τον εγκατέλειψε στην μέση του δρόμου (βίντεο)12:48“Τουρισμός για όλους 2024”: Έγινε η κλήρωση των δικαιούχων12:35Και η ψυχολογική κακοποίηση;12:21Καλλιάνος - Γιατρός “Αττικόν”: Η εισαγωγή στην ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση12:08Γραμμένος για Φλώρο: Έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη11:54
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο