LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 11 Ιανουαρίου 2022 07:43

Επιδότηση Πάγιων Δαπανών: Συμψηφισμοί φόρων και εισφορών έως τις 30 Ιουνίου

Βήμα προς βήμα η διαδικασία συμψηφισμού. Οι ΚΑΔ με το μεγαλύτερο συνολικό ποσό ενίσχυσης

εργαζόμενοι - επιχειρήσεις - ενίσχυση - χρήματα - μέτρα

Η δυνατότητα συμψηφισμού φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων έως το τέλος Ιουνίου 2022 με τα «κουπόνια» που δεν κατάφεραν να αξιοποιήσουν εντός του 2021 αποτελεί ένα από τα εργαλεία που έχει «επιστρατεύσει» η κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να δώσει μικρή ανάσα σε χιλιάδες επιχειρήσεις, υπό την προϋπόθεση ότι είχαν υπαχθεί στο πρόγραμμα επιδότησης παγίων δαπανών.

Με αυτόν τον τρόπο όσοι δεν κατάφεραν το προηγούμενο έτος, και δεν ήταν λίγοι, να αξιοποιήσουν τα «κουπόνια» που έλαβαν, μπορούν πλέον να το κάνουν για φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις που έρχονται εντός των πρώτων μηνών του έτους.

Η ενίσχυση που έχουν λάβει εφαρμόζεται ως έκπτωση από φορολογικές υποχρεώσεις των ετών 2021 και 2022, οι οποίες καθίστανται πληρωτέες από την 1η Ιουλίου 2021 έως και την 30ή Ιουνίου 2022. Το μέρος που αφορά κάλυψη ασφαλιστικών εισφορών, το ποσό ενίσχυσης, εντάσσεται ως πιστωτικό υπόλοιπο στις μερίδες των δικαιούχων επιχειρήσεων και συμψηφίζεται με τις τρέχουσες ασφαλιστικές υποχρεώσεις που προκύπτουν από τις Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις των μισθολογικών περιόδων Ιουνίου 2021 έως και Μαΐου 2022.

Η διαδικασία συμψηφισμού

  • Βήμα 1: Για τις επιχειρήσεις που έχουν υποβάλει αίτηση χορήγησης στην πλατφόρμα «myBusinessSupport», προσδιορίζοντας το ποσό που επιθυμούν να διατεθεί για την εξόφληση φορολογικών οφειλών, από την επόμενη ημέρα της υποβολής της αιτήσεων, ελέγχεται καθημερινά από την ΑΑΔΕ, με αυτοματοποιημένο τρόπο, εάν οι δικαιούχες επιχειρήσεις εμφανίζουν στο TAXIS οφειλές φόρων (φόρος εισοδήματος, ΦΠΑ, ΕΝΦΙΑ και λοιποί φόροι) που έχουν βεβαιωθεί ή θα βεβαιωθούν.
  • Βήμα 2: Σε περίπτωση που η επιχείρηση έχει τέτοιες οφειλές, οι οφειλές αυτές εξοφλούνται αυτόματα με το ποσό επιδότησης παγίων δαπανών που δικαιούται η επιχείρηση, μέχρι την εξάντληση του ποσού αυτού.

Η πλατφόρμα «myBusinessSupport» παρέχει διαρκή ενημέρωση στις επιχειρήσεις που έχουν ενταχθεί στην επιδότηση παγίων δαπανών για το αρχικό ποσό που η επιχείρηση επέλεξε να διαθέσει για την εξόφληση των φορολογικών οφειλών, τις υποχρεώσεις που έχουν εξοφληθεί με το ποσό της επιδότησης παγίων δαπανών (είδος φόρου, χρόνος εξόφλησης) αλλά και το υπόλοιπο διαθέσιμο προς εξόφληση ύψος των φορολογικών οφειλών της επιχείρησης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τις άνω των 30.000 επιχειρήσεων που ήταν οι τελικοί δικαιούχοι του voucher, σχεδόν οι μισές έλαβαν ενίσχυση άνω των 3.730 ευρώ. Μάλιστα το μεγαλύτερο μέρος αυτών δραστηριοποιούνται στον κλάδο της εστίασης.

Οι ΚΑΔ με το μεγαλύτερο συνολικό ποσό ενίσχυσης περιλαμβάνουν:

  • 10.356 επιχειρήσεις εστίασης
  • 4.019 επιχειρήσεις λιανεμπορίου
  • 3.475 επιχειρήσεις καταλυμάτων
  • 1.488 επιχειρήσεις χερσαίων μεταφορών
  • 1.272 επιχειρήσεις χονδρεμπορίου
  • 1.008 επιχειρήσεις αθλητικών δραστηριοτήτων και δραστηριοτήτων διασκέδασης και ψυχαγωγίας.

Πηγή: naftemporiki.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Ισχυρός σεισμός στην Κύπρο

Πέθανε ο Σασόλι

Καιρός - “Διομήδης”: ισχυρές καταιγίδες, χιόνια και κρύο την Τρίτη


Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ηράκλειο: Συνελήφθη 45χρονος για εμπορία ανθρώπων, βιασμό και απόπειρα ανθρωποκτονίας09:52Μπλόκα Αγροτών: Ανοιχτά τα τελωνεία Ευζώνων και Νίκης - Οκτάωρος αποκλεισμός σε Προμαχώνα και Εξοχή09:38Μεξικό: Με ποινή φυλάκισης τιμωρείται η πώληση ηλεκτρονικών τσιγάρων09:24Λαμία: Συνελήφθη αγρότισσα για βίντεο στο Tik Tok09:10Συμμαχία των Προθύμων - Ουκρανία: "Στο τραπέζι" η αξιοποίηση των δεσμευμένων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων08:56Προϋπολογισμός 2026: Ξεκινά σήμερα στη Βουλή η πενθήμερη συζήτηση για την ψήφισή του08:42ΟΠΕΚΕΠΕ: Σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση στην Κρήτη, για παράνομες επιδοτήσεις – 14 προσαγωγές08:28Χανιά: Προσποιήθηκε τον λογιστή, μπήκε στο σπίτι και την λήστεψε08:14Ο Πούτιν ανακοίνωσε την κατάληψη της πόλης Σίβερσκ, στην ανατολική Ουκρανία08:00Στα μπλόκα αγρότες σε Καρδίτσα και Τρίκαλα - Προετοιμασίες για πανελλαδική σύσκεψη στη Νίκαια07:47Συνεδρίαση της ΚΟ σήμερα, υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη07:33Συνελήφθησαν ανήλικοι που διέπρατταν κλοπές εις βάρος υπαλλήλων αρτοποιείων και περιπτέρων (βίντεο)07:18Ασπρόπυργος - Επιχείρηση αστυνομίας: Βρέθηκε κλεμμένη καραμπίνα (Εικόνες)07:04Χριστουγενιάτικος Τηλεμαραθώνιος Αλληλεγγύης στον ΑΝΤ106:50Σεισμός 6,7 βαθμών στην Ιαπωνία - Προειδοποίηση για τσουνάμι06:36Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 12 Δεκεμβρίου06:22Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή06:08Παναθηναϊκός: Προσπάθησε αλλά... κόλλησε στην ισοπαλία με την Βικτόρια Πλζεν00:02Υπόθεση Καλογήρου: Απορρίφθηκε η προσφυγή κατά της εισαγγελικής διάταξης που αποκλείει τη δολοφονία23:59Σύλλογοι Συγγενών Θανόντων και Πληγέντων Μάνδρας: Το "ευχαριστούμε" δεν σβήνει την πικρή αλήθεια23:45
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο