LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 10 Ιανουαρίου 2022 09:10

Μιανμάρ: νέα ποινή φυλάκισης για την Αούνγκ Σαν Σου Τσι

Επιπλέον ποινή φυλάκισης επιβλήθηκε στην ανατραπείσα ηγέτιδα της Μιανμάρ.

AP - Μιανμάρ - Σου Τσι - φυλάκιση

Δικαστήριο της Μιανμάρ καταδίκασε την ανατραπείσα ηγέτιδα της χώρας Αούνγκ Σαν Σου Τσι σε τέσσερα ακόμη χρόνια φυλάκιση για διάφορες κατηγορίες, δήλωσε πηγή που έχει γνώση της υπόθεσης.

Η Σου Τσι κατηγορούνταν ότι παραβίασε τους περιορισμούς που έχουν επιβληθεί λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και για κατοχή παράνομων γουόκι τόκι.

Η 76χρονη βραβευθείσα με Νόμπελ Ειρήνης Σου Τσι δικάζεται για περισσότερες από δέκα υποθέσεις, για τις οποίες ενδέχεται να καταδικαστεί συνολικά σε περισσότερα από 100 χρόνια κάθειρξη. Η ίδια αρνείται όλες τις κατηγορίες.

Η Μιανμάρ έχει βυθιστεί σε κρίση μετά το πραξικόπημα της 1ης Φεβρουαρίου που ανέτρεψε τη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση. Έκτοτε σημειώνονται καθημερινά διαδηλώσεις κατά του πραξικοπήματος και έχει εξαπλωθεί ένα κίνημα πολιτικής ανυπακοής, εγείροντας την ανησυχία της διεθνούς κοινότητας.

Στις 6 Δεκεμβρίου η Σου Τσι καταδικάστηκε σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση για υποκίνηση σε εξέγερση και παραβίαση των κανονισμών για την covid-19. Η χούντα στη συνέχεια μείωσε την ποινή της σε δύο χρόνια.

Δεν είναι ξεκάθαρο αν η Σου Τσι θα εκτίσει την ποινή της σε φυλακή ή θα παραμείνει σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Οι υποστηρικτές της καταγγέλλουν ότι οι δικαστικές υποθέσεις εναντίον της είναι αβάσιμες και έχουν στόχο να τερματίσουν την πολιτική της καριέρα την ώρα που οι στρατιωτικοί εδραιώνουν την εξουσία τους στη χώρα.

Η χούντα απαντά ότι ακολουθούνται όλες οι νόμιμες διαδικασίες από ένα ανεξάρτητο δικαστήριο του οποίου προεδρεύει δικαστής που διόρισε η κυβέρνηση της Σου Τσι.

Στη δίκη της στην πρωτεύουσα Ναϊπιντάου δεν επιτρεπόταν η παρουσία μέσων ενημέρωσης ενώ στους δικηγόρους της είχε απαγορευθεί να μιλούν στους δημοσιογράφους και το κοινό.

Η χούντα δεν έχει αποκαλύψει πού βρίσκεται η Σου Τσι, η οποία έχει περάσει χρόνια σε κατ’ οίκον περιορισμό υπό την προηγούμενη στρατιωτική κυβέρνηση.

Ο επικεφαλής της χούντας Μιν Αούνγκ Χλάινγκ είχε επισημάνει τον προηγούμενο μήνα ότι η Σου Τσι και ο ανατραπείς πρόεδρος Ουίν Μιντ θα εξακολουθήσουν να κρατούνται στο ίδιο σημείο στη διάρκεια των δικών τους και δεν θα μεταφερθούν στη φυλακή.

Ειδήσεις σήμερα:

Ισχυρός σεισμός στην Κύπρο

Πέθανε ο Σασόλι

Καιρός - “Διομήδης”: ισχυρές καταιγίδες, χιόνια και κρύο την Τρίτη



Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕθνικό Πρόγραμμα “Προλαμβάνω” - Μητσοτάκης: η πρόληψη σώζει ζωές (εικόνες)Χθες 20:27 | Ειδήσεις

"Όταν θα λάβετε το επόμενο sms μην το αμελήσετε", είπε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση του εθνικού προγράμματος "Προλαμβάνω".

Φωτιές – Κικίλιας στον ΑΝΤ1: Έρχεται δύσκολο καλοκαίρι, θα “λειάνουμε τις επιπτώσεις του” (βίντεο)Χθες 19:43 | Ειδήσεις

Τι ανέφερε ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας για την κατακόρυφη, όπως είπε, αύξηση του πυροσβεστικού εξοπλισμού της χώρας για τη φετινή χρονιά.

Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φοράΧθες 21:19 | Ειδήσεις

Απόψε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής ο «χρυσός» Έλληνας Ολυμπιονίκης κατάφερε να κάνει ό,τι κανένας άλλος γυμναστής στα 69 χρόνια ιστορία του θεσμού.

Ερυθρά Θάλασσα: Οι Χούθι εκτόξευσαν πυραύλους εναντίον δεξαμενόπλοιωνΣήμερα 06:16 | Ειδήσεις

Τα πλοία υπέστησαν υλικές ζημιές σύμφωνα με το διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Υγεία πάνω απ’ όλα”: Μπαχαρικά, βότανα, μακροζωΐα και ευερέθιστο έντερο07:01Ισπανία - Ουκρανία: Επιβεβαιώνεται η παράδοση πυραύλων Patriot06:48“I LOVE Σου Κου”: Εκλεκτοί καλεσμένοι και αποκλειστικές συνεντεύξεις το Σαββατοκύριακο06:34Ερυθρά Θάλασσα: Οι Χούθι εκτόξευσαν πυραύλους εναντίον δεξαμενόπλοιων06:21Σάββατο του Λαζάρου - Καιρός: τοπικές μπόρες και βοριάδες06:08Γκάρι Κασπάροφ - Ρωσία: Ένταλμα για σύλληψη του σκακιστή23:59Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός: ήττα στο “game 2” για τους ερυθρόλευκους23:48Κασσελάκης: “Πυρά” στην κυβέρνηση από Χίο και Σάμο (εικόνες)23:38Οχάιο: Άνδρας πέθανε ενώ ήταν υπό κράτηση - “Δεν μπορώ να αναπνεύσω” φώναζε (βίντεο) 23:25Πάτρα: Συλλήψεις για επιθέσεις σε αστυνομικούς και φθορές σε λεωφορεία23:11Ανδρουλάκης από Πρέβεζα: Η ΝΔ πάντα έχει πρώτη προτεραιότητα την κάλπη (εικόνες)22:59 Η γηραιότερη ασθενής στην Ελλάδα υποβλήθηκε σε καρδιολογική επέμβαση22:31Ερντογάν: Ο Νετανιάχου είναι ο χασάπης της Γάζας22:18Γιάννης Καλλιάνος: Αυτοί είναι οι 23 λόγοι για τους οποίους φταίνε για τον θάνατο του πατέρα μου 22:04Δολοφονία Λυγγερίδη: ο νέος γύρος των ερευνών και οι καταθέσεις (βίντεο)21:50Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φορά21:37BCL: Το Περιστέρι πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε21:23Βασιλιάς Κάρολος: επιστροφή στα δημόσια καθήκοντά του ενώ συνεχίζει τη θεραπεία για τον καρκίνο21:12Κυπριακό: Αιχμές Σαμαρά κατά των χειρισμών του Υπουργείου Εξωτερικών (εικόνες)20:59Ολυμπιακή φλόγα: Ο ΑΝΤ1 στο γαλλικό πλοίο “Μπελέμ” που θα την μεταφέρει (βίντεο) 20:46
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο