LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 10 Ιανουαρίου 2022 08:52

Σχολεία - Self test: 14000 κρούσματα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς

Χιλιάδες κρούσματα “αποκαλύφθηκαν” λόγω των ελέγχων πριν από το πρώτο κουδούνι. Τι λένε πηγές του υπουργείου Παιδείας. 

σχολεία - άνοιγμα - έναρξη - Αγιασμός

Στα 14.000 εν δυνάμει κρούσματα κορονοϊού σε παιδιά, δασκάλους και καθηγητές η πρώτη μέρα λειτουργίας των σχολείων μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Τα στοιχεία προέρχονται από το ίδιο το υπουργείο Παιδείας και αφορούν σε όσους καταχώρησαν τα στοιχεία τους μέχρι χτες το βράδυ. Αυτό σημαίνει ότι πιθανώς είναι περισσότερα καθώς πολλοί καταχώρησαν στοιχεία σήμερα το πρωί καθώς δεν είχαν προμηθευτεί self test λόγω έλλειψης στα φαρμακεία.

Τώρα όλοι αυτοί οι μαθητές και εκπαιδευτικοί θα πρέπει να κάνουν rapid test ή μοριακό προκειμένου να έχουν το οριστικό αποτέλεσμα αν δηλαδή πραγματικά νοσούν. Με βάση το νέο πρωτόκολλο όλος ο μαθητικός και εκπαιδευτικός πληθυσμός θα κάνει και σήμερα το απόγευμα και νέο δεύτερο τεστ για να πάει αύριο σχολείο. Όπως αναφέρει το υπουργείο Παιδείας «πραγματοποιήθηκε ο μεγαλύτερος ταυτόχρονος έλεγχος πληθυσμού από την αρχή της πανδημίας , δηλαδή 1,6 εκατομμύρια άνθρωποι και αυτό γιατί έκαναν τεστ όλοι (εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι. Και αυτό γίνεται χάρη στη λειτουργία των σχολείων. Αυτά τα κρούσματα δεν θα είχαν βρεθεί εάν δεν λειτουργούσαν τα σχολεία».

«Όλα αυτά τα χιλιάδες κρούσματα κυκλοφορούσαν στην κοινωνία χωρίς τα συγκεκριμένα πρόσωπα να έχουν ιδέα ότι ήταν φορείς του ιού. Κάθε ένα τέτοιο κρούσμα που ανιχνεύεται μέσω των τεστ είναι άλλο ένα καθοριστικό βήμα για τον περιορισμό της διασποράς του ιού όχι μόνο στη σχολική κοινότητα και στην κοινωνία ευρύτερα. . Άλλη μια απόδειξη ότι πέρα από αυτονόητους παιδαγωγικούς λόγους η λειτουργία των σχολείων επιτελεί και πολύ σημαντικούς υγειονομικούς σκοπούς», τονίζει το υπουργείο Παιδείας.

Ειδήσεις σήμερα:

Σεισμός στη Φλώρινα: συνεχής ακολουθία, ζημιές και κλειστά σχολεία

Τζόκοβιτς: Δικαίωση από το δικαστήριο για το Αυστραλιανό Όπεν

Μπομπ Σάγκετ: Νεκρός ο διάσημος ηθοποιός

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Βία ανηλίκων: Ξυλοδαρμός ανηλίκου…για το TikTok (βίντεο)23:35Πάτρα: Γκαραζόπορτα πλάκωσε γυναίκα23:22Μπριζίτ Μακρόν: Η ζωή της μεταφέρεται στη μικρή οθόνη23:17ΑΠΘ - SeaCare: Φοιτητική Ομάδα διακρίθηκε σε Παγκόσμιο Διαγωνισμό Καινοτομίας23:08Ενδοοικογενειακή βία - Βία ανηλίκων: Οι αστυνομικές δράσεις το πρώτο 15μερο του Απριλίου (βίντεο)22:55Τσίπρας: Στη Μέση Ανατολή, η Ευρώπη δεν είναι με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας22:41Ιρλανδία: Συγγενείς των θυμάτων της φονικότερης φωτιάς δικαιώθηκαν μετά από 43 χρόνια22:28Σημεία για rapid test δωρεάν την Παρασκευή22:14Διασύνδεση POS με ταμειακές - Χατζηδάκης: Καμία παράταση22:01Κόρινθος: Θρίλερ με σορό γυναίκας στη θάλασσα21:47Δάγκειος πυρετός: “Συναγερμός” από τον ΠΟΥ για τη Λατινική Αμερική21:34Βαρκελώνη – Τσιτσιπάς: “Ανίκητος” στο χώμα!21:20Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το βράδυ της Πέμπτης21:07Δολοφονία στην Ιεράπετρα: Προφυλακίστηκε ο 45χρονος κατηγορούμενος20:53Δομοκός: Ψευδοροφή έπεσε στα θρανία μαθητών (εικόνες)20:40Αλέν Ντελόν: Η Ουκρανία θα του απονείμει παράσημο20:26Το βίντεο του ξυλοδαρμού 8χρονου από 7χρονο στο TikTok και οι αντιδράσεις των γονιών20:13Έκθεση Oxfam: Αυξάνονται οι εισοδηματικές ανισότητες στις χώρες που δανείζει το ΔΝΤ19:59Ολυμπιακός – Προμηθέας: Έβγαλε την υποχρέωση… και τώρα Μπαρτσελόνα19:46Δίκη Τραμπ: Ένορκος απαλλάχθηκε γιατί διέρρευσαν στοιχεία της ταυτότητας της19:32
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο