LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 10 Ιανουαρίου 2022 08:05

Καζακστάν: “υποψίες” ηρεμίας μετά το χάος

Ημέρα εθνικού πένθους στο Καζακστάν. Επανήλθαν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και το ίντερνετ.

Καζακστάν - διαδηλώσεις

Η πρόσβαση στο Διαδίκτυο αποκαταστάθηκε σήμερα στην Αλμάτι, τη μεγαλύτερη πόλη του Καζακστάν, μετά τη διακοπή της για πέντε ημέρες, όσο μαίνονταν οι ταραχές στις οποίες σκοτώθηκαν δεκάδες άνθρωποι, διαπίστωσε ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου.

Στην οικονομική πρωτεύουσα της χώρας της Κεντρικής Ασίας, πόλη με πληθυσμό κάπου 1,8 εκατ. κατοίκων, ήταν ξανά εφικτή η πρόσβαση σε εγχώριους και διεθνείς ιστότοπους σήμερα, ημέρα εθνικού πένθους, μετά τις χειρότερες ταραχές στην ιστορία της πρώην σοβιετικής δημοκρατίας από την ανεξαρτησία της.

Η ζωή επανέρχεται σταδιακά στην ομαλότητα νωρίς το πρωί, με τα μέσα μαζικής μεταφοράς να κυκλοφορούν και πάλι, για πρώτη φορά μετά το ξέσπασμα των βίαιων επεισοδίων.

Οι αρχές του Καζακστάν διατείνονται πως οι αιματηρές ταραχές στην Αλμάτι οφείλονταν σε επίθεση «τρομοκρατικών οργανώσεων» και εκφράζουν δυσαρέσκεια για τον τρόπο που καλύφθηκαν από ΜΜΕ σε διεθνές επίπεδο οι ταραχές, που άρχισαν με τις διαδηλώσεις εξαιτίας της αύξησης της τιμής των καυσίμων στο δυτικό τμήμα της χώρας τη 2η Ιανουαρίου.

Καζακστάν - διαδηλώσεις

Το βράδυ χθες Κυριακή, το υπουργείο Πληροφοριών απέσυρε ανακοίνωση που είχε αναρτήσει νωρίτερα μέσα στην ημέρα στον επίσημο λογαριασμό του στην πλατφόρμα Telegram κι ανέφερε πως σκοτώθηκαν πάνω από 164 άνθρωποι στις ταραχές στη χώρα. Υποστήριξε ότι η ανακοίνωση αυτή δόθηκε στη δημοσιότητα εξαιτίας «τεχνικού λάθους».

Σε ανακοίνωσή του προς τον Τύπο σήμερα, το υπουργείο Εξωτερικών τόνισε πως η ειδησεογραφία και η αρθρογραφία στα ξένα μέσα ενημέρωσης δημιούργησαν «τη λαθεμένη εντύπωση ότι η κυβέρνηση του Καζακστάν στράφηκε εναντίον ειρηνικών διαδηλωτών», ενώ κατ’ αυτό «οι δυνάμεις ασφαλείας μας αντιμετώπισαν βίαια πλήθη που διέπρατταν τρομοκρατικές ενέργειες».

Ειδήσεις σήμερα:

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: προσηλωμένες οι ΗΠΑ στη διασύνδεση ενέργειας Ανατολικής Μεσόγειου - Ευρώπης

Σεισμός στη Φλώρινα: συνεχής ακολουθία, ζημιές και κλειστά σχολεία

Σχολεία – Μακρή: Υπάρχει επάρκεια σε rapid test, για θετικούς μαθητές – εκπαιδευτικούς


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦλώρος: Δίωξη για κακούργημα και προσωρινή κράτηση του βουλευτήΧθες 20:03 | Ειδήσεις

Κρατούμενος θα παραμείνει μέχρι την απολογία του ο ανεξάρτητος βουλευτής, Κωνσταντίνος Φλώρος για τον ξυλοδαρμό του βουλευτή Βασιλη Γραμμένου.

Σπαρτιάτες - Άρειος Πάγος: Το σκεπτικό για τον αποκλεισμό από τις ΕυρωεκλογέςΧθες 20:12 | Ειδήσεις

Σε 86 από τις 122 σελίδες της απόφασης, αναλύονται οι λόγοι που "μπλόκαραν" τους Σπαρτιάτες.

Μητσοτάκης για “Αιγίς”: Δεν υπάρχει περιθώριο για αδράνεια ή εγκληματική αδιαφορίαΧθες 19:47 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην παρουσίαση του προγράμματος "Αιγίς" για την πολιτική προστασία.

Δολοφονία Λυγγερίδη: ο άγνωστος πληροφοριοδότης και το βίντεο ντοκουμέντο (βίντεο)Χθες 19:04 | Ειδήσεις

Πως μια φορητή μνήμη βοήθησε τους αστυνομικούς να "ξεκλειδώσουν" πρόσωπα και καταστάσεις. Νέες εικόνες από τους οπαδούς πριν απο το μοιραίο χτύπημα στον αστυνομικό.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα: Πήραν το πλεονέκτημα έδρας οι “ερυθρόλευκοι”00:12Πειραιάς: Έπεσε στη θάλασσα ενώ επιβιβαζόταν στο πλοίο23:58Λονδίνο: αφηνιασμένα άλογα έσπειραν τον πανικό στους δρόμους της πόλης (βίντεο)23:45Καιρός: Σκόνη, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας την Πέμπτη23:31Παρά-Κολύμβηση: Μιχαλεντζάκης και Σταματοπούλου πήραν αργυρά μετάλλια23:18Νίσυρος - Κασσελάκης: Ο Σαϊμίρ και ο γιος του κατήγγειλαν ένα κατ’ εξακολούθηση έγκλημα (βίντεο)23:04Ρωσία: Από έλεγχο θα περνούν τα βιβλία για “απαγορευμένες πληροφορίες”22:51Αστικά λεωφορεία: “Πρεμιέρα” για ανέπαφες πληρωμές στις γραμμές του Αεροδρομίου22:38H AEK “στρίμωξε” τον Παναθηναϊκό και είναι “αγκαλιά” με τον τίτλο22:25Ακίνητα: Τροπολογία για τα ύψη κτηρίων, μετά τις αντιδράσεις (βίντεο)22:12Ισπανία - Σάντσεθ: Προς παραίτηση ο Πρωθυπουργός, για την έρευνα στην σύζυγο του21:59Δολοφονία Λυγγερίδη: ο άγνωστος πληροφοριοδότης και το βίντεο ντοκουμέντο (βίντεο)21:45Άρης - Ολυμπιακός: Ισοπαλία…. “πονοκέφαλος” για τους ερυθρόλευκους21:32Πρωτομαγιά - Απεργία: ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ απευθύνουν κάλεσμα για συμμετοχή21:18Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης: Ο Πετρούνιας στον τελικό21:04Make-A-Wish Ελλάδος: 29 Απριλίου - Παγκόσμια Ημέρα Ευχής20:51Σπαρτιάτες - Άρειος Πάγος: Το σκεπτικό για τον αποκλεισμό από τις Ευρωεκλογές20:38Φλώρος: Δίωξη για κακούργημα και προσωρινή κράτηση του βουλευτή20:25POS - ταμειακές μηχανές: “Εκπνέει” η προθεσμία για τη διασύνδεση τους20:11Μητσοτάκης για “Αιγίς”: Δεν υπάρχει περιθώριο για αδράνεια ή εγκληματική αδιαφορία19:58
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο