LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 08 Ιανουαρίου 2022 14:30

Ταξί: Έρχεται αύξηση στα κόμιστρα

Tον επόμενο μήνα αναμένεται να ανοίξει και η πλατφόρμα για την ενισχυμένη επιδότηση, για την αντικατάσταση συμβατικού οχήματος ταξί με ηλεκτροκίνητο.

Ταξί - κορονοϊός - Δελτίο ΑΝΤ1

O υφυπουργός Μεταφορών, Μιχάλης Παπαδόπουλος, δεσμεύτηκε στο προεδρείο της Ομοσπονδίας Αυτοκινητιστών Ταξί με το οποίο συναντήθηκε για αύξηση στα κόμιστρα του ταξί θα υπάρξει μόλις σταθεροποιηθεί η κατάσταση με την πανδημία.

Παράλληλα, τον επόμενο μήνα αναμένεται να ανοίξει και η πλατφόρμα για την ενισχυμένη επιδότηση, για την αντικατάσταση συμβατικού οχήματος ταξί με ηλεκτροκίνητο, που θα φτάνει τα 22.500 ευρώ.

Ωστόσο, όπως επεσήμανε στους αυτοκινητιστές ο υπουργός Περιβάλλοντος, Κώστας Σκρέκας με τον οποίο συναντήθηκαν, σε πρώτη φάση θα καλυφθούν μόνο 2.000 αιτήσεις.

Αναλυτικά, σύμφωνα με τα όσα είπε ο υπουργός Περιβάλλοντος:

  • Η πλατφόρμα για την κατάθεση των αιτήσεων θα ανοίξει στο τέλος Φεβρουαρίου.
  • Το συνολικό ποσό της επιδότησης (έως 22.500 ανά αιτούντα) θα μοιραστεί αναλογικά ανά Περιφέρεια.
  • Σε πρώτη φάση η επιδότηση μπορεί να καλύψει έως 2.000 αιτήσεις.
  • Όσοι υποβάλλουν αίτηση και προβούν σε παραγγελία ηλεκτροκίνητου ταξί θα έχουν το ίδιο δικαίωμα παράτασης (στην αντικατάσταση αυτοκινήτου) που ισχύει και για τα υπόλοιπα οχήματα ταξί.

Στην συνάντηση με τον υφυπουργό Μεταφορών, Μιχάλη Παπαδόπουλο συζητήθηκαν όλα τα ζητήματα του κλάδου και ιδιαίτερα το αίτημα για άμεση ένταξη του ΚΑΔ 4932 στις πληττόμενες επιχειρήσεις, η διεύρυνση της δνυατότητας για 7θέσια και 9θέσια ταξί και σε άλλες περιφέρειες της χώρας, άμεση αξιοποίηση της ψηφιακής πλατφόρμας για τις συμβάσεις των ΕΙΧ και ο έλεγχος στις ιστοσελίδες των ΕIΧ (που πουλάνε διαδρομές κάτω των προκαθορισμένων τιμών).

Η Ομοσπονδία ζήτησε επίσης την αύξηση κομίστρου, αίτημα το οποίο ο κ. Παπαδόπουλος χαρακτήρισε δίκαιο δεσμευόμενος ότι θα εισηγηθεί την υλοποίησή του, αμέσως μόλις σταθεροποιηθεί η κατάσταση με την υγειονομική κρίση.

Για τα 7θέσια και 9θέσια δεσμεύτηκε ότι σύντομα αυτή την δυνατότητα θα την έχουν όλοι οι αυτοκινητιστές ταξί της χώρας, ενώ για την υποκλοπή έργου από τα Ε.Ι.Χ, προανήγγειλε την έκδοση υπουργικής απόφασης, η οποία θα προβλέπει ποινές για αναρτήσεις και διαφημιστικά μηνύματα ιστοσελίδων που προσφέρουν μεταφορές με λιγότερα χρήματα από αυτά που προβλέπει ο νόμος.

Ειδήσεις σήμερα:

Μπάγερν - Πάουλ Βάνερ: ο νεότερος παίκτης στην ιστορία της (εικόνες)

Δημοτικός υπάλληλος σκοτώθηκε σε τροχαίο με μηχανή

Τζούμας για γυναικοκτονίες: είπα αυτά που δεν πιστεύω

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚηφισιά – Σχολείο: Μαθητής έχασε τις αισθήσεις του αφού καταπλακώθηκε από πόρταΣήμερα 16:06 | Ειδήσεις

Σοκ σε δημοτικό σχολείο από την πτώση πόρτας πάνω σε παιδιά. Ο μαθητής διακομίστηκε σε νοσοκομείο. Γιατί οι εργασίες εκτελούνταν εν ώρα μαθήματος.

Έγκλημα - Κιλκίς: Η αποφυλάκιση του θύματος, η διάρρηξη και οι ανήλικοιΣήμερα 13:01 | Ειδήσεις

Το θύμα πυροβολήθηκε από κτηνοτρόφο, την μονάδα του οποίου φέρεται ότι επιχείρησε να διαρρήξει, μαζί με συνεργούς. Τι αναφέρει σε ανακοίνωση της η Ελληνική Αστυνομία.

Μητσοτάκης σε αγρότες: Μέτρα για τη μείωση του κόστους παραγωγήςΣήμερα 13:31 | Ειδήσεις

Ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε τους αγροτικούς συνεταιρισμούς ΑΣΟΠ «Δήμητρα» και ΑΣΕΠΟΠ στο Βελβεντό Κοζάνης. Τι είπε για τον ΕΛΓΑ και την κλιματική αλλαγή.

Θάνατος Ραϊσί: Η κηδεία, το εθνικό πένθος και ο διάδοχος (εικόνες)Σήμερα 08:52 | Ειδήσεις

Στο Ιράν συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν σε διάφορες πόλεις για να αποτίσουν φόρο τιμής στον Ραϊσί, ο οποίος σκοτώθηκε μαζί με οκτώ άλλους ανθρώπους που επέβαιναν στο ίδιο ελικόπτερο.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Rapid test δωρεάν την Τετάρτη σε 176 σημεία17:25Αχαΐα: Απαίτησε χρήματα για να αποσύρει μήνυση για βιασμό και συνελήφθη17:12ΟΑΚΑ: Εργασίες συντήρησης ξεκινά η Περιφέρεια Αττικής (εικόνες)16:58ΕΛΑΣ: Προσοχή σε απάτες για εισιτήρια Conference League και Final Four16:44Τουρισμός: Ποιο ελληνικό νησί προτιμούν οι Ολλανδοί τουρίστες16:31Ραϊσί – Τουρκία: Καχυποψία για τις συνθήκες θανάτου του16:17Κηφισιά – Σχολείο: Μαθητής έχασε τις αισθήσεις του αφού καταπλακώθηκε από πόρτα16:03Εξοικονομώ: Παράταση προθεσμίας για την Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτηρίου15:49Τρέιλερ: Παράταση προθεσμίας για άδειες και πινακίδες15:35Αιγάλεω: Τον παρέσυρε με το αυτοκίνητο... μετά από καβγά στη μέση του δρόμου15:21Κλίμα - ITLOS: Η Συμφωνία του Παρισιού δεν επαρκεί για την προστασία των ωκεανών15:07Ανδρουλάκης: Στη Θεσσαλία αποδείχθηκε περίτρανα η ανικανότητα του επιτελικού κράτους της ΝΔ14:54Έγκλημα - Κιλκίς: Η αποφυλάκιση του θύματος, η διάρρηξη και οι ανήλικοι14:40Ασπρόπυργος: Ελεύθερος ο οδηγός λεωφορείου που κατηγορείται για βιασμό 27χρονης14:27ΑΑΔΕ - Τεκμήρια: H πλατφόρμα για την αμφισβήτηση τους τέθηκε σε λειτουργία14:13Μητσοτάκης σε αγρότες: Μέτρα για τη μείωση του κόστους παραγωγής14:00Κέρκυρα: Μητέρα κατήγγειλε την ανήλικη κόρη της για ξυλοδαρμό και απειλές13:46Βόλος - Κάτω Λεχώνια: Κινδυνεύει με κατάρρευση ο μεσαιωνικός πύργος (βίντεο)13:33Βρετανία: Φονικές αναταράξεις σε πτήση από το Λονδίνο13:19Ναυάγιο στην Πύλο: Αθώοι οι 9 Αιγύπτιοι13:05
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο