LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 08 Ιανουαρίου 2022 13:34 | Ανανέωση: 08 Ιανουαρίου 2022 13:54

Πρύτανης ΑΠΘ: απειλές για την ζωή του μετά την λήξη της κατάληψης

Τι ανέφερε αναλυτικά σε δήλωσή του για το περιστατικό ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. Ακόμη, κάλεσε όλα τα πολιτικά κόμματα να πάψουν να κρύβονται και να πάρουν καθαρή θέση


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 

ΑΠΘ - κατάληψη - εκκένωση

Απειλές κατά της ζωής του δέχεται ο Πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) Νίκος Παπαϊωάννου, μετά την πρόσφατη λήξη κατάληψης του πανεπιστημιακού χώρου μετά από 34 χρόνια.

Για γνωστούς τραμπούκους που «φαντασιώνονται ότι θα συνεχίσουν το έργο τους όπως είχαν συνηθίσει», κάνει λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου διαμηνύοντας παράλληλα ότι «η νομιμότητα και η ακαδημαϊκή τάξη είναι πια αδιαπραγμάτευτες.

Και, όπως φαίνεται και από τις παρακάτω φωτογραφίες προχώρησαν και σε έκδοση..κηδειόχαρτων ! τα οποία εντοπίζονται σε διάφορα σημεία της πόλης.

Πρύτανης ΑΠΘ - απειλές - αφίσα

Πρύτανης ΑΠΘ - απειλές - αφίσα

                                                                                                                                                                        (πηγή εικόνων: parallaximag.gr)

Αναλυτικά η δήλωσή του κ. Οικονόμου:

"Ένας χώρος εντός του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου που βρισκόταν επί δεκαετίες υπό κατάληψη, αποδόθηκε στην ακαδημαϊκή κοινότητα και θα αξιοποιηθεί προς όφελος των φοιτητών.

Το γεγονός αυτό οδήγησε τους γνωστούς τραμπούκους να απειλούν τη ζωή του Πρύτανη του ΑΠΘ Νίκου Παπαϊωάννου και να φαντασιώνονται ότι θα συνεχίσουν το έργο τους, όπως είχαν συνηθίσει. 

Είναι μακριά νυχτωμένοι. Η Ελλάδα αλλάζει και στα ελληνικά πανεπιστήμια η νομιμότητα και η ακαδημαϊκή τάξη είναι πια αδιαπραγμάτευτες. Όποιος δεν το αποδεχτεί και συνεχίζει να μηρυκάζει αθλιότητες, θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες του νόμου. Φυσικά η καταδίκη τέτοιων  φασιστικών συμπεριφορών είναι αυτονόητη και θα πρέπει όλα τα πολιτικά κόμματα να πάψουν να κρύβονται και να πάρουν καθαρή θέση".


Ειδήσεις σήμερα:

Κορονοϊός - Άγιος Δημήτριος: τράπερ συνελήφθη για συνωστισμό

Σχολεία - Self test: ελλείψεις στα φαρμακεία στην εκπνοή της διορίας

Κορονοϊός - Ανεμβολίαστοι: αποσωληνώθηκε η 16χρονη


 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης: Η Μονή της χώρας, το panic button για εφήβους και τα... “λεφτόδεντρα”Σήμερα 17:27 | Ειδήσεις

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μίλησε για όλα τα ζητήματα της επικαιρότητας, ενώ έκανε και έναν απολογισμό της κυβέρνησής του σε συνέντευξη που παραχώρησε.

Ράμα: Η…ανεπίσημη επίσκεψη στην Αθήνα και οι αντιδράσειςΣήμερα 20:20 | Ειδήσεις

Η Κομισιόν και η Αθήνα για την υπόθεση Μπελέρη. Το ψάξιμο Ράμα για προεκλογική συγκέντρωση στην Αθήνα και οι «πόρτες» που «έφαγε».

Γάζα: Ομαδικός τάφος βρέθηκε στο νοσοκομείο Αλ- ΣιφάΣήμερα 21:08 | Ειδήσεις

Εκατοντάδες πτώματα έχουν βρεθεί σε επτά ομαδικούς τάφους στη Γάζα.

Φωτιά στο Μάτι: Έφεση κατά της δικαστικής απόφασης άσκησε η ΕισαγγελίαΣήμερα 12:43 | Ειδήσεις

Ποιος από τους κατηγηρούμενους στην πρώτη δίκη είναι ο μόνος που εξαιρέθηκε από την έφεση και γιατί 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τσίπρας: Σημείο καμπής οι ευρωεκλογές22:11Βέλγιο: 14χρονη βιάστηκε ομαδικά σε δάσος21:58Μητσοτάκης: Το βίντεο στο TikTok για το “Ζάρι” της Σάττι και τον Πίνατ21:44Πέθανε η Ιφιγένεια Αστεριάδη21:31Γάζα: Ομαδικός τάφος βρέθηκε στο νοσοκομείο Αλ- Σιφά21:17Επιστολική ψήφος: Ξεκινά η αποστολή φακέλων στους εκλογείς21:04Καιρός: Βροχές, σκόνη και πτώση θερμοκρασίας την Πέμπτη20:50Ράμα: Η…ανεπίσημη επίσκεψη στην Αθήνα και οι αντιδράσεις20:36Δούκας – Ιμάμογλου: Αθήνα και Πόλη θα συνεργαστούν κόντρα στη μισαλλοδοξία (εικόνες)20:23Σητεία: Συνελήφθη ανήλικος και η μητέρα του για απειλή κατά νεαρού20:09Εύβοια: Έδειρε τον πατέρα του, συνελήφθη και την άλλη μέρα “τα ίδια”19:56ΣΥΡΙΖΑ για Ράμα: Προκλητική η επίσκεψη, εθνικά επικίνδυνος ο Μητσοτάκης19:42Astra Zeneca – Μαγιορκίνης στον ΑΝΤ1: Όσοι δεν είχαν επιπλοκές τις 30 πρώτες μέρες, είναι ασφαλείς (βίντεο)19:28“Ρουκ Ζουκ”: Πρώτο σε τηλεθεάσεις και τον Απρίλιο19:14Διακίνηση ναρκωτικών σε σχολείο της Πάτρας: Αυτοί είναι οι προφυλακισθέντες19:00Θεσσαλονίκη: 14χρονοι κρατούσαν βίντεο με “προσωπικές” στιγμές συμμαθήτριάς τους18:46Ανδρουλάκης για Μονή της Χώρας: Η Τουρκία χρειάζεται μία ολιστική απάντηση18:32Σύνταγμα: Τηλεφώνημα για βόμβα σε κέντρο αισθητικής18:19Γάζα: Εκτοπισμός και βομβαρδισμός στη Ράφα και αδιέξοδες διαπραγματεύσεις18:05ΔΥΠΑ – Παιδικές Κατασκηνώσεις: Λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων17:51
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο