LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 08 Ιανουαρίου 2022 11:44 | Ανανέωση: 08 Ιανουαρίου 2022 11:50

Πλεύρης η απάντηση στον Πολάκη για την μάνα του

Τι είπε ο Υπ. Υγείας στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για τα όρια στην πολιτική αντιπαράθεση. Πως "αδειάζει" τον πρώην Αν. Υπ. Υγείας η Διοίκηση του Νοσοκομείου Ρεθύμνου.

ΘΑΝΟΣ ΠΛΕΥΡΗΣ - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

Να αφήσει εκτός πολιτικής αντιπαράθεσης τη μητέρα του, κάλεσε τον Παύλο Πολάκη ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μετά την προσωπική επίθεση με βαρείς χαρακτηρισμούς που δέχθηκε, από τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Πολάκης κατήγγειλε την Παρασκευή πως η 83χρονη μητέρα του «περιμένει μαζί με 30-35 άλλους ασθενείς για να τη δει γιατρός και να κάνει τεστ PCR» και πως για να εισαχθεί στο νοσοκομείο απαιτείται μοριακό τεστ μετά από σχετική απόφαση του υπουργού Υγείας.

Ο υπουργός Υγείας απάντησε ότι «η μάνα δεν προσφέρεται για αντιπαράθεση, ακόμη και εάν ο γιος της το επιδιώκει και τη χρησιμοποιεί».

Ο κ. Πλεύρης αναφέρει επίσης ότι η μητέρα του κ. Πολάκη έκανε τις εξετάσεις που υποτίθεται ότι της απαγόρευσαν να κάνει και της ευχήθηκε να είναι καλές οι απαντήσεις και να έχει υγεία.

«Εάν θέλει αντιπαράθεση με εμένα ο κ Πολακης να αφήσει την μητέρα του απέξω», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Ρεθύμνου "αδειάζει" τον Πολάκη 

Εν τω μεταξύ, σε ανακοίνωση που υπογράφει ο Ελευθέριος Μαρκάκης, Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου, αναφέρονται τα εξής:

«Αναφορικά με την επίσκεψη της μητέρας του κύριου Πολάκη στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου η Διοίκηση του Νοσοκομείου σας ενημερώνει ότι η κυρία Π. Π. προσήλθε στις 11:20 το πρωί στα ΤΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου. Τα εξεταστήρια ήταν κατειλημμένα από βαριά πάσχοντες ασθενείς, για αρκετή ώρα.

Στις 2 το μεσημέρι κλήθηκε για εξέταση και δεν προσήλθε. Η νοσηλεύτρια των επειγόντων επικοινώνησε τηλεφωνικά στο τηλέφωνο που έδωσαν, ενημέρωσε ότι μπορεί η ασθενής να προσέλθει για εξετάσεις και ο κύριος που απάντησε εκ μέρους της είπε ότι θα την πάει στο σπίτι επειδή είχε κουραστεί και ότι θα την φέρει ξανά το απόγευμα. Ενημερώθηκαν από την νοσηλεύτρια ότι από τη στιγμή αποχώρησης από το ΤΕΠ, η σειρά περιστατικού δεν διατηρείται και αργότερα η αναμονή μπορεί να είναι μεγάλη . Δεν υπήρξε περαιτέρω επικοινωνία με την ασθενή.

Στις 5 το απόγευμα ενημερώνεται η Διοίκηση του Νοσοκομείου τηλεφωνικά ότι η μητέρα του κύριου Πολάκη βρίσκεται στο χώρο των επειγόντων κατόπιν κλήσης του κου Πολάκη. Ενημερώθηκε ο ιατρός του ΤΕΠ προκειμένου να εξυπηρετηθεί η ασθενής όπως κάθε πολίτης. Η ασθενής αναζητήθηκε από το προσωπικό καθώς ανέμενε σε χώρο εκτός του Νοσοκομείου.

Κατά τη διάρκεια της εξέτασης βρέθηκε σε καλή γενική κατάσταση, ενώ η ίδια στη συνέχεια εξήλθε οικειοθελώς από το Νοσοκομείο.

Η μητέρα του κύριου Πολάκη αντιμετωπίστηκε όπως κάθε πολίτης και ακολουθήθηκε πιστά το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Εάν ο κ. Πολάκης επιθυμεί η οικογένειά του να έχει διαφορετική αντιμετώπιση σε βάρος των υπόλοιπων ασθενών, λυπόμαστε αλλά δεν ακολουθούνται τέτοιες πρακτικές από τα δημόσια νοσοκομεία της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης.

Επισημαίνεται ότι ουδέποτε υπήρξε απαγόρευση από το Υπουργείο Υγείας σχετικά με την διεξαγωγή test PCR σε ασθενή του νοσοκομείου Ρεθύμνου. Διευκρινίζεται δε, ότι η αναφορά στην διενέργεια pcr τεστ αποκλειστικά σε ασθενείς που χρήζουν νοσηλείας, αφορά στους θετικούς με rapid τεστ ασθενείς όπως συντάχτηκε και υπεγράφη από την Ιατρική Υπηρεσία και την Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου.

Στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου εξυπηρετούνται όλοι οι συμπτωματικοί ασθενείς που χρήζουν εξέτασης και αντιμετώπισης και η λήψη RAPID, PCR ή RAPID PCR test βρίσκεται στην κρίση του ιατρού ανάλογα με την κλινική εικόνα που παρουσιάζει ο ασθενής, ακολουθώντας πιστά τα επιστημονικά πρωτόκολλα. Τυχόν παραπομπή ασθενούς από μέρους του Νοσοκομείου σε ιδιωτική δομή ουδέποτε έγινε με απόφαση ή έγκριση της Διοίκησης του Νοσοκομείου».


Ειδήσεις σήμερα:

Δημοτικός υπάλληλος σκοτώθηκε σε τροχαίο με μηχανή

Κορονοϊός - Μητροπολίτης Φθιώτιδας: τραγική εμπειρία οι κηδείες νέων που αφήνουν ορφανά

Τζούμας για γυναικοκτονίες: είπα αυτά που δεν πιστεύω

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤραγωδία στην Ελβετία: Αγνοείται 15χρονη Ελληνίδα στο Κραν ΜοντανάΣήμερα 11:54 | Ειδήσεις

Η νεαρή κοπέλα φαίνεται να διασκέδαζε στο μπαρ, όπου ξέσπασε η φωτιά με τραγικό απολογισμό δεκάδες νεκρούς.

Τραγωδία στην Ελβετία: Βεγγαλικά σε μπουκάλια σαμπάνιας φαίνεται πως προκάλεσαν τη φονική πυρκαγιάΣήμερα 17:17 | Ειδήσεις

Ο αριθμός των θυμάτων παραμένει περίπου στους 40, με τη διαδικασία επίσημης αναγνώρισης να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Μακρακώμη: Μονοκατοικία άρπαξε φωτιά - Ο ηλικιωμένος ιδιοκτήτης σώθηκε από παρέμβαση των γειτόνωνΣήμερα 16:19 | Ειδήσεις

Οι συγχωριανοί έβγαλαν έξω τον ηλικιωμένο με εγκαύματα στα χέρια και το πρόσωπο, ενώ ταυτόχρονα έδωσαν μάχη με ιδία μέσα να περιορίσουν τη φωτιά.

Τσιάρας: Μόνο ο διάλογος οδηγεί σε λύσειςΣήμερα 18:23 | Ειδήσεις

Ο κ. Τσιάρας ανέφερε ότι η άρνηση του διαλόγου, ακόμα και μετά από πρόσκληση του ίδιου του πρωθυπουργού, στερεί τη δυνατότητα να τεθούν τα ζητήματα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Σήμερα τα φώτα κι οι φωτισμοί, με βροχές νοτιά και σκόνη οι αγιασμοί19:56Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικου19:42Άμστερνταμ- Αεροδρόμιο Σχίπχολ: Αναμένονται εκατοντάδες ακυρώσεις πτήσεων λόγω κακοκαιρίας19:28Καματερό: Συνελήφθη 21χρονος ο οποίος άσκησε σωματική βία σε βάρος 40χρονου (Εικόνα)19:14Ελβετία- Κραν Μοντανά: Ανακρίθηκαν οι διευθυντές του μοιραίου μπαρ 19:00Τσιάρας: Μόνο ο διάλογος οδηγεί σε λύσεις18:46Απέναντι στις επικρίσεις, ο Τραμπ επαναλαμβάνει ότι η υγεία του είναι "τέλεια"18:32Ουκρανία: Νέο επικεφαλής της Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών διόρισε ο Ζελένσκι18:18Ξάνθη: Κροτίδα εξερράγη στα χέρια 9χρονου – Ακρωτηρίασαν το δάχτυλό του18:04Μπλόκα αγροτών: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο εθνικό οδικό δίκτυο - Συστάσεις για την επιστροφή εκδρομέων17:50Τραγωδία στην Ελβετία: Βεγγαλικά σε μπουκάλια σαμπάνιας φαίνεται πως προκάλεσαν τη φονική πυρκαγιά17:36Ελβετία- Κραν Μοντανά: Ομάδα Γάλλων στρατιωτικών γιατρών μεταβαίνει στην χώρα17:22Τηλεφωνική συνομιλία Τραμπ- Έρντογαν: Θα συζητηθούν Γάζα και Ουκρανία17:08Ελβετία - Κραν Μοντανά: Σε κρίσιμη κατάσταση τουλάχιστον 80 από τους 115 τραυματίες16:54Μακρακώμη: Μονοκατοικία άρπαξε φωτιά - Ο ηλικιωμένος ιδιοκτήτης σώθηκε από παρέμβαση των γειτόνων16:40Η Βαρσοβία δηλώνει έτοιμη να δεχθεί 14 τραυματίες από την πυρκαγιά στο Κραν Μοντανά16:26Χατζηδάκης: 3,8 δισ. ευρώ δόθηκαν στους αγρότες μέσα στο 2025 - Αδικαιολόγητο ότι δεν προσέρχονται σε διάλογο16:12Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)15:58Χριστοδουλίδης: Αναλαμβάνουμε την προεδρία της Ενωσης σε μια στιγμή βαθιάς αλλαγής15:44Συνελήφθησαν επ' αυτοφώρω ανήλικοι που λήστεψαν ομάδα παιδιών που έψαλλε τα κάλαντα15:30
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο