LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Τεχνολογία - ΕπιστήμηΔημοσίευση: 08 Ιανουαρίου 2022 08:16

Όμικρον: Το rapid test από τη μύτη ίσως δεν ανιχνεύει τη μόλυνση

«Αν έχεις συμπτώματα, πες πως είσαι θετικός», λέει Αμερικανός λοιμωξιολόγος

rapid test - ΕΟΔΥ - κινητες μονάδες

Την ώρα που η μετάλλαξη Όμικρον «σαρώνει» όλο τον πλανήτη και σπεύδουν όλοι για διαγνωστικά τεστ προκειμένου να σιγουρευτούν ότι δε νοσούν με τη νέα παραλλαγή του κορoνοϊού, νέα δεδομένα έρχονται στο «φως» από τις ΗΠΑ για το πόσο αξιόπιστος είναι ο τρόπος που διεξάγονται τα πλέον διαδεδομένα rapid tests.

Σύμφωνα με Αμερικανό λοιμωξιολόγο, το rapid test με τη χρήση στειλεού για τη λήψη δείγματος από τη μύτη, δεν ανιχνεύει με αξιοπιστία την παραλλαγή Όμικρον μέσα στις πρώτες ημέρες από μία μόλυνση, επομένως οι κατασκευαστές στις ΗΠΑ θα πρέπει να αναζητήσουν έγκριση για να επιτρέψουν στους χρήστες να συλλέξουν με ασφάλεια δείγμα από τον φάρυγγα.

Ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) έχει εκφράσει προβληματισμό σχετικά με την ασφάλεια της λήψης δείγματος από τον φάρυγγα, χωρίς την επίβλεψη κάποιου ειδικού.

Οι φορείς μπορούν να μεταδώσουν την Όμικρον όταν έχει μολυνθεί ο φάρυγγας και το σάλιο, πριν ακόμη ο ιός φθάσει στη μύτη, επομένως η λήψη δείγματος από τη μύτη, ενώ είναι ακόμη πολύ νωρίς, δε θα ανιχνεύσει τη μόλυνση, σύμφωνα με όσα δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Δρ. Μάικλ Μίνα, πρώην καθηγητής στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ και σήμερα επικεφαλής επιστημονικός αξιωματούχος στο eMed.

«Αν έχεις συμπτώματα, πες πως είσαι θετικός»

Σε μελέτη που δημοσιοποιήθηκε την Τετάρτη στο medRxiv, αναλύονται οι περιπτώσεις 29 εργαζομένων σε τομείς «υψηλού κινδύνου» που μολύνθηκαν από την παραλλαγή Όμικρον και έκαναν παράλληλα PCR και τεστ αντιγόνου σε διαφορετικές ημερομηνίες.

Τα μοριακά τεστ (PCR) ανίχνευσαν τον ιό κατά μέσο όρο τρεις ημέρες πριν τα rapid test με λήψη δείγματος από τη μύτη προκύψουν θετικά.

Ενώ κάποιοι είναι αρνητικοί σε ράπιντ τεστ αντιγόνου, μπορεί να έχουν ήδη υψηλό ιικό φορτίο και να το μεταδώσουν σε άλλους, επεσήμανε ο επικεφαλής της έρευνας, Μπλιθ Άνταμσον, της εταιρείας Infectious Economics LLC, με έδρα τη Νέα Υόρκη.

Ένα θετικό τεστ αντιγόνου είναι πολύ αξιόπιστο, σημείωσε από την πλευρά του ο κ. Μίνα και συμβούλευσε: «Αν έχεις συμπτώματα, υπέθεσε πως είσαι θετικός, αλλά περίμενε να κάνεις το τεστ αντιγόνου έπειτα από την πάροδο λίγων ημερών. Τα ράπιντ τεστ ανιχνεύουν την Όμικρον μια χαρά, όταν πλέον έχει φθάσει στη μύτη».

Ειδήσεις σήμερα:

Κορονοϊός - Ανεμβολίαστοι: αποσωληνώθηκε η 16χρονη

ΗΠΑ: λευκοί σκότωσαν Αφροαμερικανό, επειδή… έτρεχε στην γειτονιά τους!

ΕΟΔΥ: δωρεάν rapid test σε 42 σημεία το Σάββατο


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΣλοβακία: Πυροβόλησαν τον Πρωθυπουργό (εικόνες)Σήμερα 16:12 | Ειδήσεις

Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας του Πρωθυπουθργού της Σλοβακίας, που δέχθηκε επίθεση με πυροβολισμούς.

Κόντρα Κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ για Συμφωνία των Πρεσπών και ευρωεκλογέςΣήμερα 17:10 | Ειδήσεις

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν κυβέρνηση και αντιπολίτευση με θέματα την άμυνα στις ενέργειες της Βόρειας Μακεδονίας, το ΕΣΥ και το φορολογικό σύστημα.

Τέμπη - Αποκλειστικό: Στοιχεία της έκθεσης πραγματογνωμόνων των οικογενειώνΣήμερα 21:47 | Ειδήσεις

Ποια σημεία της τραγωδίας φωτίζει η έκθεση. Πότε κατατίθεται στον αρμόδιο Εφέτη-Ανακριτή και ποια τα επόμενα στάδια της διαδικασίας.

Γυναικοκτονία Κυριακής Γρίβα: Νέο βίντεο - ντοκουμέντο του ΑΝΤ1Σήμερα 19:38 | Ειδήσεις

Τι δείχνει το βίντεο σχετικά με το χρόνο που είχαν στη διάθεσή τους οι παρόντες αστυνομικοί. Ποια η εξέλιξη της ΕΔΕ.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ολυμπιακός – ΑΕΚ: Νίκη ουσίας και γοήτρου για τους Πειραιώτες22:09Τέμπη - Αποκλειστικό: Στοιχεία της έκθεσης πραγματογνωμόνων των οικογενειών21:56Ολυμπιακός – ΑΕΚ: Άνετη νίκη για τους Πειραιώτες στο ΣΕΦ21:42Λογαριασμοί Ρεύματος: Τέλος το “νυχτερινό” ρεύμα, έρχεται το “μεσημβρινό”21:29Λαμία – Άρης: Διπλό με μεγάλη ανατροπή21:15Rapid test δωρεάν την Πέμπτη σε 186 σημεία21:02Ισραήλ: Ρήξη Νετανιάχου και ΥΕΘΑ για το μέλλον της Γάζας20:48Καιρός: Βροχές, αφρικανική σκόνη και άνοδος της θερμοκρασίας την Πέμπτη20:34Αρπαγή παιδιών - Ίλιον: Βίντεο ντοκουμέντο του ΑΝΤ1 με τις κινήσεις της μάνας20:20Πανελλαδικές 2024: Ο αριθμός των εισακτέων στα ΑΕΙ20:06Χατζηδάκης: Σύνδεση με IRIS για όλες τις επιχειρήσεις19:52Γυναικοκτονία Κυριακής Γρίβα: Νέο βίντεο - ντοκουμέντο του ΑΝΤ119:38Σλοβακία - Φίτσο: Ο Μητσοτάκης δηλώνει σοκαρισμένος από την απόπειρα δολοφονίας19:24Κολωνός – βιασμός 12χρονης: Ακόμη 18 εμπλεκόμενοι παραπέμπονται σε δίκη19:10Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας: Γιορτή και χαρά στο “Χαμόγελο του παιδιού” (εικόνες)18:56Κουτσούμπας: Δεν ενώνουμε την φωνή μας με τα ισραηλινά λόμπι και τους μακελάρηδες (εικόνες)18:42Προϋπολογισμός: Έλλειμμα 279 εκατομμύρια για το α’ τετράμηνο 202418:28Ακρίβεια - ΙΕΛΚΑ: Μικρή αύξηση τιμών τον Απρίλιο στα σούπερ μάρκετ18:14Κόντρα Κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ για Συμφωνία των Πρεσπών και ευρωεκλογές18:00Κατάληψη Νομικής: Αναβλήθηκε η δίκη – ελεύθεροι οι κατηγορούμενοι17:47
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο