LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 07 Ιανουαρίου 2022 22:13

ΗΠΑ: Χιονοθύελλα “παρέλυσε” το βορειοανατολικό τμήμα (εικόνες)

Ακυρώθηκαν περίπου 1.400 πτήσεις ενώ έκλεισαν σχολεία, τράπεζες και δημόσιες υπηρεσίες.

Χιονια - Νέα Υόρκη - ΗΠΑ

Χιονοθύελλα έπληξε τη νύχτα της Πέμπτης προς την Παρασκευή ένα μεγάλο μέρος των βορειοανατολικών ΗΠΑ, παραλύοντας τις οδικές και αεροπορικές μεταφορές, αλλά και τα σχολεία, πολλά εκ των οποίων ήδη υπολειτουργούσαν λόγω της πανδημίας.

Από τον Λευκό Οίκο, στην Ουάσιγκτον, μέχρι τα σύνορα με τον Καναδά, το στρώμα του χιονιού ξεπερνά σε κάποιες περιοχές τα 30 εκατοστά, όπως στο Κονέκτικατ, τη Μασαχουσέτη και το Ρόουντ Άιλαντ. Νωρίς το πρωί η Γέφυρα του Μπρούκλιν και η Τάιμς Σκουέρ της Νέας Υόρκης έμοιαζαν με καρτ-ποστάλ: καλυμμένες με χιόνι, με απόλυτη ησυχία, γεγονός σπάνιο στη μητρόπολη των εννέα εκατομμυρίων κατοίκων.

Λόγω της χιονοθύελλας ακυρώθηκαν περίπου 1.400 πτήσεις, σύμφωνα με τον ιστότοπο FlightAware. Στο αεροδρόμιο ΛαΓκουάρντια της Νέας Υόρκης ματαιώθηκε σχεδόν το ένα τρίτο των προγραμματισμένων πτήσεων ενώ το αεροδρόμιο JFK ανακοίνωσε ότι 221 αεροσκάφη παραμένουν καθηλωμένα στο έδαφος. Παρόμοια η κατάσταση και στο αεροδρόμιο της Βοστόνης.

Χιονια - Νέα Υόρκη - ΗΠΑ

Η χιονόπτωση και οι καταρρακτώδεις βροχές θα συνεχιστούν μέχρι το πρωί του Σαββάτου, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία.

Στη Νέα Υόρκη, ιδίως στα βόρεια προάστια, από νωρίς είχαν βγει στους δρόμους τα εκχιονιστικά μηχανήματα. «Δεν θα μας σταματήσει μια χιονοθύελλα», είπε στην εφημερίδα New York Post ο νέος δήμαρχος της πόλης, Έρικ Άνταμς.

Χιονια - Νέα Υόρκη - ΗΠΑ

Για να αποφευχθούν τυχόν δυστυχήματα στους δρόμους, οι υπηρεσίες μεταφορών της Πολιτείας ζήτησαν από τους πολίτες να μετακινούνται με αυτοκίνητο μόνο σε περίπτωση απόλυτης ανάγκης. Στο γειτονικό Νιου Τζέρσεϊ και στο Κεντάκι οι κυβερνήτες είχαν κηρύξει την περιοχή τους σε κατάσταση ανάγκης από το βράδυ της Πέμπτης.

Τα περισσότερα δημόσια σχολεία παρέμειναν κλειστά σήμερα, όπως και πολλές τράπεζες, επιχειρήσεις, δημόσιες υπηρεσίες και εμπορικά καταστήματα.

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα παραμένουν εξάλλου περίπου 56.000 καταναλωτές στη Βιρτζίνια.

Χιονοθύελλα - ΗΠΑ

Χιονοθύελλα - ΗΠΑ

Βύρωνας - Απόπειρα βιασμού: η μαρτυρία της 28χρονης στον ΑΝΤ1 (βίντεο)

Εύβοια: Τον έλουσε με οινόπνευμα και του έβαλε φωτιά

Πεντέλη: Θρίλερ με τον εντοπισμό ανθρώπινου κρανίου

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία: Μήνυμα 112 σε Θεσσαλία και ΘεσσαλονίκηΣήμερα 16:15 | Ειδήσεις

Που θα χτυπήσουν οι ισχυρές καταιγίδες που θα συνοδεύονται από θυελλώδεις ανέμους και χαλαζοπτώσεις.

Μητσοτάκης για Visa Express: Απτή απόδειξη της προσέγγισης Ελλάδας - ΤουρκίαςΣήμερα 12:23 | Ειδήσεις

Μετά την υλοποίηση της Visa Express οι αφίξεις Τούρκων πολιτών στη Λέσβο από το τέλος Μαρτίου έως την Τετάρτη ήταν αυξημένες κατά 868% σε σύγκριση με το 2023

ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάζει το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)Σήμερα 19:52 | Ειδήσεις

Παρών και ο Αλέξης Τσίπρας στην παρουσίαση των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου

Άγιοι Ανάργυροι: Τι ζητά η μητέρα της Κυριακής από τις Αρχές (βίντεο)Σήμερα 18:55 | Ειδήσεις

Τι ζητά με υπόμνημα η μητέρα της Κυριακής Γρίβα, η οποία δολοφονήθηκε από τον πρώην σύντροφό της. Νωρίτερα ο πατέρας της έκανε μήνυση αλλά ''δεν έγινε τίποτα''.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Times” Λονδίνου: “Πώς η Ελλάδα στάθηκε ξανά στα πόδια της” 21:20Δίκη Τράμπ: Άτομο αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο21:07Κλειστός σταθμός του μετρό το Σαββατοκύριακο20:53Ολλανδία - Facebook: Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων καλεί την κυβέρνηση να μην το χρησιμοποιεί20:40Ενδοοικογενειακή βία - Θύμα μαρτυρά στον ΑΝΤ1: “Με χτυπούσε με μανία” (βίντεο)20:26Άγιοι Ανάργυροι: Τι ζητά η μητέρα της Κυριακής από τις Αρχές (βίντεο)20:13ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάζει το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)19:59Δώρο Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα: Πότε καταβάλλεται, πώς το υπολογίζετε19:45Σέρφερ “δάμασε” κύμα-τέρας και έσπασε παγκόσμιο ρεκόρ (βίντεο)19:32Κακοκαιρία - Σάββατο: Ισχυρές καταιγίδες, χιόνια και δυνατοί άνεμοι19:18Δίκη Πισπιρίγκου: Μήνυση Δασκαλάκη εναντίον της αδερφής της 19:04Ιεροσόλυμα - Πατριαρχείο: Ανακοίνωσε τον μέγιστο αριθμό προσκυνητών για την Ανάσταση 18:51ΠΑΣΟΚ: Υπόμνημα στον Άρειο Πάγο για αποκλεισμό των Σπαρτιατών από τις Ευρωεκλογές18:37Σύμη: Τσάντα με εκατομμύρια δολάρια βρέθηκε στη θάλασσα18:23Κασσελάκης για Κυριαζίδη: Ο Μητσοτάκης δεν έχει τη στοιχειώδη ηθική να αποβάλει έναν ομοφοβικό βουλευτή18:10Πρατήρια καυσίμων – Σκρέκας: Συνεχείς οι έλεγχοι για αισχροκέρδεια17:56Μητσοτάκης από Λέσβο: Η πολιτική της προσέγγισης Ελλάδας και Τουρκίας έχει αποτελέσματα17:43Youth League - Ολυμπιακός: Στον τελικό τα “μωρά” των ερυθρόλευκων17:29Anonymous: Χάκαραν τον ισραηλινό στρατό17:16Βαρκελώνη: Σκύλοι θεραπείας φέρνουν χαμόγελο σε ασθενείς της εντατικής (βίντεο)17:02
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο