LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 07 Ιανουαρίου 2022 19:44 | Ανανέωση: 07 Ιανουαρίου 2022 19:47

Ενεργειακή κρίση - Σκρέκας: μέτρα στήριξης και αντικατάσταση ηλεκτρικών συσκευών (βίντεο)

Τι είπε ο Υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την επιδότηση λογαριασμών νοικοκυριών και επιχειρήσεων, αλλά και την επιδότηση για την αντικατάσταση ενεργοβόρων ηλεκτρικών συσκευών.


 

Σκρέκας - Δελτιο Ειδήσεων

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και την Ρίτσα Μπιζόγλη μίλησε την Παρασκευή ο Κώστας Σκρέκας για το νέο πακέτο στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων, έναντι της ενεργειακής κρίσης και της έκρηξης των τιμών ρεύματος, φυσικού αερίου και πετρελαίου.

Όπως είπε ο Υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας, «είναι μια τεράστια κρίση που πλήττει όλη την Ευρώπη. Εμείς έχουμε πάρει τα περισσότερα μέτρα από τις 27 χώρες της ΕΕ, αναλογικά με τα δεδομένα της οικονομίας μας. Θα θέλαμε να είχαμε δυνατότητα να καλύψουμε το 100% της αύξησης, αλλά αυτό δεν είναι δυνατόν, όπως καταλαβαίνετε. Καλύπτουμε όμως ένα μεγάλο μέρος της αύξηση, ώστε να μπορέσουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις να σταθούν όρθια».


Όπως είπε ο Κώστας Σκρέκας, η Κυβέρνηση έχει στρατηγική σε δύο άξονες, αναφορικά με την ενεργειακή κρίση. Ο ένας αφορά τα μέτρα ενίσχυσης που ανακοινώνονται κάθε μήνα, βάσει των τιμών στην χονδρική αγορά ενέργειας. Ο άλλος, όπως εξήγησε, «έχει να κάνει με την εξοικονόμηση ενέργειας, ώστε τα νοικοκυριά να προχωρήσουν σε αναβαθμίσεις. Ήδη έχει ανοίξει το νέο “Εξοικονομώ”, με επιδότηση έως 75% για την ενεργειακή αναβάθμιση των σπιτιών».

«Το άλλο μέτρο, αυτό που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, για αντικατάσταση ηλεκτρικών συσκευών (ενν: με επιδότηση), θα εξειδικευτεί το επόμενο διάστημα και θα υλοποιηθεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο. Θα μπορούν τα νοικοκυριά να αντικαταστήσουν κλιματιστικά, ψυγεία και άλλες ενεργοβόρες ηλεκτρικές συσκευές, με καινούριες, ανώτερης ενεργειακής κλάσης, με μικρότερη κατανάλωση ρεύματος», κατέληξε ο κ. Σκρέκας.

Ειδήσεις σήμερα:

Υποχρεωτικός εμβολιασμός – Πέτσας: Μείωση των ηλικιακών ορίων

Κορονοϊός - Σέρρες: Γιαγιά 108 ετών εμβολιάστηκε γιατί... της έλειψαν οι φίλες της (εικόνες)

Εύβοια: Τον έλουσε με οινόπνευμα και του έβαλε φωτιά


Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Φενερμπαχτσέ – Ολυμπιακός: Πασάς… στην Πόλη ο “Θρύλος”!00:52“Ψυχοκόρες” στον ΑΝΤ1 τέσσερις φορές την εβδομάδα: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια (εικόνες)00:23ECL: Ήττα και αποκλεισμός για τον ΠΑΟΚ23:59Μπριζίτ Μακρόν: Η ζωή της μεταφέρεται στη μικρή οθόνη23:47Βία ανηλίκων: Ξυλοδαρμός ανηλίκου…για το TikTok (βίντεο)23:35Πάτρα: Γκαραζόπορτα πλάκωσε γυναίκα23:22ΑΠΘ - SeaCare: Φοιτητική Ομάδα διακρίθηκε σε Παγκόσμιο Διαγωνισμό Καινοτομίας23:08Ενδοοικογενειακή βία - Βία ανηλίκων: Οι αστυνομικές δράσεις το πρώτο 15μερο του Απριλίου (βίντεο)22:55Τσίπρας: Στη Μέση Ανατολή, η Ευρώπη δεν είναι με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας22:41Ιρλανδία: Συγγενείς των θυμάτων της φονικότερης φωτιάς δικαιώθηκαν μετά από 43 χρόνια22:28Σημεία για rapid test δωρεάν την Παρασκευή22:14Διασύνδεση POS με ταμειακές - Χατζηδάκης: Καμία παράταση22:01Κόρινθος: Θρίλερ με σορό γυναίκας στη θάλασσα21:47Δάγκειος πυρετός: “Συναγερμός” από τον ΠΟΥ για τη Λατινική Αμερική21:34Βαρκελώνη – Τσιτσιπάς: “Ανίκητος” στο χώμα!21:20Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το βράδυ της Πέμπτης21:07Δολοφονία στην Ιεράπετρα: Προφυλακίστηκε ο 45χρονος κατηγορούμενος20:53Δομοκός: Ψευδοροφή έπεσε στα θρανία μαθητών (εικόνες)20:40Αλέν Ντελόν: Η Ουκρανία θα του απονείμει παράσημο20:26Το βίντεο του ξυλοδαρμού 8χρονου από 7χρονο στο TikTok και οι αντιδράσεις των γονιών20:13
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο