Μοσχαράκι Ορλώφ από τον Πέτρο Συρίγο
Μοσχαράκι Orloff ετοίμασε στο "Πρωινό" ο σεφ της εκπομπής Πέτρος Συρίγος!
Μια υπέροχη συνταγή για το πιο νόστιμο μοσχαράκι Ορλώφ που έχεις δοκιμάσει ποτέ!
Συστατικά για το Μοσχαράκι Orloff
- 1600 γρ. μοσχάρι νουά
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 2 κ.σ Ελαιόλαδα
- 2 κ.σ βούτυρο κλαριφιε
- 1,5 ποτήρι κρασιού κόκκινο κρασί ξηρό
- 10 φέτες τυρί γραβιέρα
- 10 καπνιστό χοιρομέρι
- 2 κουταλιές σούπας αλεύρι
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 700 ml γάλα
- 180 γρ παρμεζάνα τριμμένη
- Αλάτι
- πιπέρι
Η συνταγή για το μοσχαράκι Orloff
- Αλατοπιπερώνουμε το Νουά
- Σοτάρουμε το κρέας σε μια ρηχή κατσαρόλα με το ελαιόλαδο και το βούτυρο
- Σβήνουμε με το κρασί.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε 400 μλ νερό και αφού πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε 3 ώρες ή 1,5 στη χύτρα ταχύτητας.
- Αποσύρουμε το κρέας από το ζωμό και αφού παγώσει το κόβουμε σε κάθετες φέτες χωρίς να φτάνουμε μέχρι το τέλος με ένα κοφτερό μαχαίρι.
- Τοποθετούμε το Νουα σε ένα ταψί και ανοίγοντας τις φέτες μία μία βάζουμε ενδιάμεσα ε μία φέτα τυρί γραβιέρα και μία φέτα καπνιστό χοιρομέρι φτιάξουμε μια ελαφριά μπεσαμέλ με τυρί παρμεζάνα.
- Περιχύνουμε με τη μπεσαμέλ το κρέας πασπαλίζουμε με παρμεζάνα και ψήνουμε
- στους 220 βαθμούς για 20 περίπου λεπτά.