LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 06 Ιανουαρίου 2022 18:22

Κορονοϊός – Φιλιππίνες: Ο Ντουτέρτε ζήτησε τη σύλληψη των απείθαρχων ανεμβολίαστων

Σύμφωνα με τα αυστηρά μέτρα που έχουν τεθεί σε ισχύ οι ανεμβολίαστοι μπορούν να βγουν από το σπίτι τους μόνο για να αγοράσουν είδη πρώτης ανάγκης ή να γυμναστούν.

AP - Φιλιππίνες - Ροντρίγο Ντουτέρτε

Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουτέρτε ζήτησε σήμερα να συλλαμβάνονται οι ανεμβολίαστοι πολίτες που δεν τηρούν την υποχρέωση να παραμένουν στα σπίτια τους, κατά τη διάρκεια της περιόδου επιβολής των αυστηρότερων περιορισμών, που στοχεύουν να αναχαιτίσουν την εκτίναξη των κρουσμάτων που συνδέονται με την παραλλαγή Όμικρον.

Η κυβέρνηση των Φιλιππίνων ενίσχυσε τους περιορισμούς στην πρωτεύουσα Μανίλα και σε διάφορες περιοχές αυτήν την εβδομάδα, μετά τον τριπλασιασμό των κρουσμάτων τις δύο προηγούμενες ημέρες.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι ανεμβολίαστοι κάτοικοι πρέπει να μένουν στα σπίτια τους κατά τη διάρκεια της περιόδου επιβολής των νέων μέτρων, που θα παραμείνουν σε ισχύ έως τα μέσα Ιανουαρίου και δεν θα μπορούν να βγαίνουν παρά μόνο για να αγοράσουν είδη πρώτης ανάγκης ή να γυμναστούν.

«Μπροστά στην εθνική έκτακτη ανάγκη (…) διατάζω τους (τοπικούς άρχοντες) να αναζητούν τους ανεμβολίαστους και να τους ζητούν να μην μετακινούνται. Κι αν αρνηθούν, εάν βγαίνουν από τα σπίτια τους (…) τότε οι αρχές θα μπορούν να συλλάβουν τους μη συνεργάσιμους», δήλωσε ο πρόεδρος Ντουτέρτε σε ένα ηχογραφημένο μήνυμα.

Περίπου το 70% των κατοίκων στη μητροπολιτική περιοχή της Μανίλας, όπου ζουν περισσότεροι από 13 εκατομμύρια άνθρωποι, έχει εμβολιαστεί πλήρως, όμως λιγότεροι από τον μισό πληθυσμό συνολικά στη χώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία της κυβέρνησης.

Ο Ντουτέρτε δήλωσε «άναυδος» από τον σημαντικό αριθμό των Φιλιππινέζων που δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη.

Τα ημερήσια κρούσματα κορονοϊού στις Φιλιππίνες κατέγραψαν ρεκόρ από τις 26 Σεπτεμβρίου, με 17.220 κρούσματα σήμερα, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Το υπουργείο Υγείας έθεσε το σύνολο της χώρας των 109 εκατομμυρίων κατοίκων σε «υψηλό κίνδυνο» έπειτα από μια ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες, ανέφερε η Μαρία Ροζάριο Βεργκέιρε, μια αξιωματούχος της αρχής Υγείας της χώρας, στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN Philippines.


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)Σήμερα 21:33 | Τοπικά Νέα

Αντιμέτωπο με την κακοκαιρία είναι το Πήλιο, όπως είχε προβλέψει η ΕΜΥ σχετικά με τα ισχυρά καιρικά φαινόμενα που ''χτυπούν'' την περιοχή.

Μητσοτάκης από Λέσβο: Η πολιτική της προσέγγισης Ελλάδας και Τουρκίας έχει αποτελέσματαΣήμερα 17:00 | Ειδήσεις

Περιοδεία στη Λέσβο πραγματοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπου συνομίλησε με τούρκους τουρίστες, ενημερώθηκε για τα έργα στο λιμάνι και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου.

ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)Σήμερα 19:52 | Ειδήσεις

Παρών και ο Αλέξης Τσίπρας στην παρουσίαση των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου

Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιώνΣήμερα 23:18 | Ειδήσεις

Η πλημμύρα προκάλεσε πρωτοφανή διατάραξη στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι, ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο και κυκλοφοριακό χάος μέσα σε πλημμυρισμένους δρόμους.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ιταλία: Εστιατόριο κερνάει μπουκάλι κρασί σε πελάτες...χωρίς κινητό!23:59Παγωτό με γεύση...G723:47Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιών23:34“I LOVE Σου Κου”: “Πλούσια” η θεματολογία του Σαββατοκύριακου23:21ΠΑΣΟΚ: Ποιοι είναι οι 8 νέοι ευρωβουλευτές του23:08Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Δια πυρός και σιδήρου… οι γηπεδούχοι22:55Βόλος: Εκδήλωση του Κυμπουρόπουλου “τίναξαν” στον αέρα διαδηλωτές 22:41Πιερία: Απάτη σε βάρος ηλικιωμένης22:28Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε απότακτο αστυνομικό 22:14Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικου από δομή φιλοξενίας22:01Κακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)21:47Βαρκελώνη: Ο Τσιτσιπάς πήρε το θρίλερ και συνεχίζει το σερί του στο χώμα21:34“Times” Λονδίνου: “Πώς η Ελλάδα στάθηκε ξανά στα πόδια της” 21:20Δίκη Τράμπ: Άντρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο (βίντεο)21:07Κλειστός σταθμός του μετρό το Σαββατοκύριακο20:53Ολλανδία - Facebook: Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων καλεί την κυβέρνηση να μην το χρησιμοποιεί20:40Ενδοοικογενειακή βία - Θύμα μαρτυρά στον ΑΝΤ1: “Με χτυπούσε με μανία” (βίντεο)20:26Άγιοι Ανάργυροι: Τι ζητά η μητέρα της Κυριακής από τις Αρχές (βίντεο)20:13ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)19:59Δώρο Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα: Πότε καταβάλλεται, πώς το υπολογίζετε19:45
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο