LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Υγεία - ΠεριβάλλονΔημοσίευση: 04 Ιανουαρίου 2022 14:18

Κορονοϊός: ρεκόρ με πάνω από 50000 κρούσματα την Τρίτη (εκτιμήσεις)

Τι δείχνει η πορεία των αναφορών θετικών τεστ μέχρι το μεσημέρι. Για αντιμετώπιση της 'Όμικρον σαν να ειναι "καινούριος ιός" κάνει λόγο ο Αθ. Τσακρής.

Ερμού - αγορά - Αθήνα - κίνηση - ψώνια - κόσμος

Νέο «μαύρο» ρεκόρ κρουσμάτων αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα Τρίτη ο ΕΟΔΥ, στη σκιά της Όμικρον που μεταδίδεται με ραγδαίους ρυθμούς.

Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις, όπως αναφέρει η Καθημερινή, ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων το πρωί είχε φτάσει τις 33.000, άρα αναμένεται να αγγίξει ή και να ξεπεράσεις τις 55.000, νούμερο αρκετά υψηλότερο από το προηγούμενο ρεκόρ που ήταν τα 40.560.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Τρίτη είναι η μέρα κατά την οποία πάντα είναι μεγαλύτερος ο αριθμός των κρουσμάτων, ενώ σήμερα θα προσμετρηθούν οι λοιμώξεις από το Πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν και τις οικογενειακές ή άλλου είδους συνάξεις.

Υπενθυμίζεται ότι χθες Δευτέρα (3/1) καταγράφηκαν 36.246 κρούσματα, ενώ είχαν προηγηθεί

  • 17.633 την Κυριακή (2/1),
  • 30.010 το Σάββατο (1/1),
  • 40.560 την Παρασκευή (31/12),
  • 35.580 την Πέμπτη (30/12),
  • 28.828 την Τετάρτη (29/12),
  • 21.657 την Τρίτη (28/12) και
  • 9.284 την Δευτέρα (27/12).

«Σαν να είναι καινούργιος ιός…»

«Στην ουσία έχουμε να κάνουμε με ένα καινούργιο ιό» τόνισε ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αθανάσιος Τσακρής. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε ότι «αυξάνονται τα κρούσματα γιατί είναι σαν να ήμασταν όπως πέρυσι, χωρίς να έχουμε το εμβόλιο λίγο – πολύ. Ίδια κατάσταση, δεδομένου ότι η μεταδοτικότητά του δεν έχει να κάνει με το ότι ο ιός είναι πιο μεταδοτικός, δεν έχει και περιθώριο να είναι πιο μεταδοτικός, ήταν ήδη πολύ μεταδοτικός από τις προηγούμενες παραλλαγές. Ήρθε η Όμικρον η οποία δεν μπορούν πια ούτε αυτοί που είναι εμβολιασμένοι, ούτε αυτοί που έχουν νοσήσει προηγουμένως, να αποτρέψουν τη λοίμωξη».

«Φαίνεται ότι και στις επόμενες ημέρες δεν θα μπορέσουμε να αποτρέψουμε την αύξηση των κρουσμάτων, δηλαδή θα δούμε ό,τι βλέπουμε και σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη», δήλωσε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Δημόπουλος.

Ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας, Νίκος Θωμαΐδης.εκτίμησε ότι σήμερα τα κρούσματα στην Αττική μόνο μπορεί να ξεπεράσουν τις 20.000, λέγοντας «η διασπορά ξεκίνησε στις 16 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τα δείγματα των λυμάτων και μέσα στην εβδομάδα προ Χριστουγέννων έγινε η πρώτη αύξηση, που κορυφώθηκε το τριήμερο των Χριστουγέννων».

Ειδήσεις σήμερα:

Λίτσα Πατέρα - Ζώδια: οι προβλέψεις της Τρίτης (βίντεο)

Κορονοϊός: πέθανε αντιεμβολιστής γιατρός

Τραγωδία στο κυνήγι - Άρτα: έμφραγμα υπέστη ο πατέρας του 16χρονου


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΑφρικανική σκόνη: η “επέλαση”, η πρόβλεψη για την Τετάρτη και οι οδηγίες των ειδικώνΧθες 22:14 | Ειδήσεις

Πως κατέγραψε η NASA την αφρικανική σκόνη στην Ελλάδα. Πρόγνωση καιρού για την Τετάρτη από τον Τάσο Αρνιακό. Οδηγίες από ειδικούς για ευπαθείς ομάδες.

Ευρωεκλογές - Γκάλοπ: Ποιοι υποψήφιοι προηγούνται στις προτιμήσεις των ψηφοφόρωνΧθες 19:36 | Ειδήσεις

Ποιο ποσοστό συγκεντρώνει το πρώτο κόμμα στην εκίμηση ψήφου. Ποιο κόμμα είναι δεύτερο και ποιο τρίτο. Πώς κινούνται τα υπόλοιπα κόμματα.

Επιστολική ψήφος - Μητσοτάκης στο TikTok: Η συμμετοχή στις εκλογές στηρίζει τη Δημοκρατία (βίντεο)Χθες 20:33 | Ειδήσεις

Ο πρωθυπουργός τονίζει ότι η επιστολική ψήφος απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες πολίτες

Ανακάλυψη: Ο τάφος του Πλάτωνα εντοπίστηκε στην Ακαδημία ΠλάτωνοςΧθες 15:57 | Ειδήσεις

Που ακριβώς βρίσκεται σύμφωνα με την έρευνα ο τάφος του αρχαίου Έλληνα φιλοσόφου Πλάτωνα. Πώς οδηγήθηκαν οι ερευνητές στο σημείο ταφής του.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός αθωώθηκε επειδή... “το σώμα του παράγει αλκοόλ”23:59Youth League - Ολυμπιακός: Η επιστροφή των πρωταθλητών, τα ρεκόρ και οι αλλαγές στον θεσμό (εικόνες)23:48Τροχαίο: Σκοτώθηκε οδηγός αυτοκινήτου που έπεσε σε φανάρι23:39Παρά-Κολύμβηση: “Χάλκινος” ο Λεργιός στην Μαδέιρα23:27Καιρός - Τετάρτη: Σκόνη, λασποβροχές και άνεμοι έως 8 μποφόρ23:14Αττική: “Μπλακ άουτ” σε πολλές περιοχές στα νότια23:05Δίκη Τραμπ – Εκδότης “National Enquirer”: Συμφωνήσαμε να “θάβω” ρεπορτάζ εναντίον του22:52Euroleague: Ο Παναθηναϊκός έχασε από την Μακάμπι στο ΟΑΚΑ22:38Αφρικανική σκόνη: η “επέλαση”, η πρόβλεψη για την Τετάρτη και οι οδηγίες των ειδικών22:24Ολυμπιακή φλόγα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας22:11“MeToo” - ΗΠΑ: Αποζημίωση “μαμούθ” σε θύματα αθλίατρου θα πληρώσει το... FBI!21:57Κώστας Στεφανάκης: Έφυγε από την ζωή ο ηθοποιός21:43Καούρες: Γαστρο-οισοφαγική παλινδρόμηση ή διαφραγματοκήλη;21:29Ελλείψεις φαρμάκων - Γεωργιάδης: Υπάρχει φόβος ότι θα ξαναζήσουμε ό,τι έγινε με τον κορονοϊό (εικόνες)21:16Η Ελεονώρα Μελέτη... “Ενώπιος Ενωπίω” με τον Νίκο Χατζηνικολάου21:02Επιστολική ψήφος - Μητσοτάκης στο TikTok: Η συμμετοχή στις εκλογές στηρίζει τη Δημοκρατία (βίντεο)20:49e-ΕΦΚΑ: Επιστροφή εισφορών σε χιλιάδες επαγγελματίες 20:36Φωτιά στην Πάρο: Τρεις συλλήψεις 20:22Ερντογάν: Ο Νετανιάχου είναι ο Χίτλερ της εποχής μας20:09Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμών: Καμπάνια του ΕΟΔΥ19:55
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο