LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 03 Ιανουαρίου 2022 13:41 | Ανανέωση: 03 Ιανουαρίου 2022 13:43

Ελεγχόμενη στάθμευση - “myAthenspass”: νέες λειτουργίες

Αναβάθμιση του app με αλλαγές για την ελεγχόμενη στάθμευση στα όρια του Δήμου Αθηναίων, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των οδηγών.

myathenspass - Δήμος Αθηναίων

Σε ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων, αναφέρονται τα εξής:

«Τη δυνατότητα σε κάθε οδηγό που παρκάρει στην Αθήνα να προγραμματίζει, μέσω της εφαρμογής «myAthenspass», την έναρξη της στάθμευσής του, ακόμη και εκτός ωραρίου λειτουργίας της ελεγχόμενης στάθμευσης, προκειμένου να ενεργοποιείται αυτόματα κατά την έναρξή της (στις 9 π.μ.), δίνει από σήμερα ο Δήμος Αθηναίων.

Πρόκειται για σημαντική ψηφιακή αναβάθμιση, που εξασφαλίζει τη νομιμότητα της στάθμευσης στο κέντρο και τις γειτονιές της Αθήνας, και επομένως την αποφυγή επιβολής προστίμου από τη Δημοτική Αστυνομία. 

myathenspass - Δήμος Αθηναίων

Με την εφαρμογή «myAthensPass» που αναπτύχθηκε από την Αναπτυξιακή Εταιρεία Μηχανογράφησης και Πληροφορικής του Δήμου Αθηναίων (ΔΑΕΜ Α.Ε.) ο οδηγός - χρήστης της εφαρμογής έχει τη δυνατότητα να αγοράσει γρήγορα και αξιόπιστα, χρόνο στάθμευσης για το όχημά του από όπου και αν βρίσκεται, μέσω του κινητού του τηλεφώνου. 

Ποια είναι τα έξι βήματα για τη χρήση της εφαρμογής

  1. Εγκατάσταση: Αναζητήστε το «myAthensPass» στο Play Store για συσκευές Android (https://bit.ly/googleplayMAP) ή στο App Store για συσκευές iOS (https://bit.ly/appstoreMAP) και εγκαταστήστε το στο smartphone.
  2. Εγγραφή και είσοδος: Ακολουθήστε τις οδηγίες και συμπληρώστε τα στοιχεία που θα σας ζητηθούν, ώστε να δημιουργήσετε τον λογαριασμό σας.
  3. Προσθήκη κάρτας αγορών: Στο μενού «πορτοφόλι» εισάγετε τα στοιχεία της τραπεζικής σας κάρτας (debit, credit ή prepaid).
  4. Αγορά εισιτηρίου: Αγοράστε το επιθυμητό ποσό (από €0,5 έως €20).
  5. Ενεργοποίηση στάθμευσης: Εντοπίστε τη θέση σας στον χάρτη, επιλέξτε τον χρόνο στάθμευσης (30’ - 180’), εισάγετε τον αριθμό πινακίδας του οχήματός σας (ελληνική ή διεθνής) χωρίς κενό ή παύλα και ενεργοποιήστε τη στάθμευσή σας.
  6. Ακριβώς 10’ πριν λήξει ο χρόνος στάθμευσης, θα ενημερωθείτε από την εφαρμογή με ειδοποίηση (notification), ώστε να τον ανανεώσετε με μία μόνο κίνηση, σε περίπτωση που το επιθυμείτε.
myathenspass - Δήμος Αθηναίων

Σήμερα, περισσότεροι από 100.000 οδηγοί χρησιμοποιούν την εφαρμογή «myAthensPass», προκειμένου να αγοράζουν ηλεκτρονικά χρόνο στάθμευσης σε μία από τις 3.500 θέσεις των ζωνών ελεγχόμενης στάθμευσης του Δήμου Αθηναίων. Σε καθημερινή βάση, μέσω της εφαρμογής, καταγράφονται περισσότερες από 3.000 σταθμεύσεις. 

myathenspass - Δήμος Αθηναίων

Σημειώνεται ότι το ωράριο λειτουργίας της ελεγχόμενης στάθμευσης είναι από Δευτέρα - Παρασκευή 09:00 - 21:00 και το Σάββατο 09:00 - 16:00».

Ειδήσεις σήμερα:

Τροχαίο: νεκρός οδηγός μηχανής

Γεωργιάδης για Σύνταγμα: απαράδεκτες οι εικόνες στην αλλαγή του χρόνου (βίντεο)

Παναγιωτόπουλος: η βόλτα με την σύζυγο και η Πρωτοχρονιά στην “απομόνωση” (βίντεο)


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΑργοσαρωνικός: Προβλήματα στα δρομολόγια των πλοίων λόγω ανέμωνΣήμερα 13:05 | Ειδήσεις

Τα δρομολόγια που ακυρώθηκαν λόγω της ενίσχυσης των ανέμων στα πελάγη.

Έξοδος εκδρομέων: Στο “φουλ” οι πληρότητες και τη Μεγάλη ΠαρασκευήΣήμερα 09:18 | Ειδήσεις

Ουρές σχηματίζουν οι Αθηναίοι σε κάθε σημείο διαφυγής του από την πρωτεύουσα.

ΒΟΑΚ - Τροχαίο: Θρήνος για την 26χρονη Μαρίνα που άφησε ορφανό το αγοράκι της (εικόνες)Σήμερα 10:09 | Τοπικά Νέα

"Τελευταίο αντίο" λένε συγγενείς και φίλοι στην συνεπιβάτιδα της μηχανής, που έχασε την ζωή της, σε τροχαίο, στον ΒΟΑΚ. Πως συνέβη η τραγωδία. 

Τροχαίο στην Βούλα: Δύο μηχανές παρέσυραν την γυναίκα - Την εγκατέλειψε ο ένας οδηγόςΣήμερα 07:29 | Ειδήσεις

Αναζητείται ο οδηγός της πρώτης μηχανής που χτύπησε την άτυχη γυναίκα, η οποία υπέκυψε στα τραύματα της, αφού χτυπήθηκε και από δεύτερη μοτοσικλέτα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Επιτάφιος: “Έργα τέχνης”σε κάθε γωνιά της Ελλάδας (εικόνες)13:13Αργοσαρωνικός: Προβλήματα στα δρομολόγια των πλοίων λόγω ανέμων13:12Ναυσικά Γκράτσιου: “Έφυγε” από τη ζωή η δημοσιογράφος12:59Θεσσαλονίκη: Δέμα με... κροτίδες εισαγωγής παρέλαβε 50χρονη (εικόνες)12:45Μεταναστευτικό: Κι άλλη βάρκα έφτασε στην Κρήτη12:32“Παγιδευμένοι”: Το μακάβριο εύρημα για τον Σταύρο (βίντεο)12:18Πέλλα: Φωτιά σε μαντρί έκαψε ζωντανά δεκάδες πρόβατα12:05Θεσσαλονίκη: Ηλικιωμένος πυροβόλησε σκύλο11:51Βόλος – Καταγγελία: Προσπάθησαν να αρπάξουν το παιδί μου έξω από εμπορικό (βίντεο)11:38Τέμπη: Μήνυση κατά Μητσοτάκη και υπουργών από συγγενείς θυμάτων11:24ΝΒΑ: Οι Μπακς αποκλείστηκαν με τον Αντετοκούνμπο στον...πάγκο11:11Formula 1: Grand Prix Μαϊάμι σε ΑΝΤ1+ και ΑΝΤ1 το Πάσχα10:57“Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ” πίσω από τις κάμερες (εικόνες)10:44Γάζα: Η Χαμάς “βλέπει” με…θετικό βλέμμα την πρόταση εκεχειρίας 10:31ΒΟΑΚ - Τροχαίο: Θρήνος για την 26χρονη Μαρίνα που άφησε ορφανό το αγοράκι της (εικόνες)10:17Μεγάλη Παρασκευή: Κορυφώνεται το Θείο Δράμα10:04Ολυμπιακός: “Αποθέωση” στο αεροδρόμιο για το 4-2 επί της Άστον Βίλα (εικόνες)09:50Έξοδος εκδρομέων: Στο “φουλ” οι πληρότητες και τη Μεγάλη Παρασκευή09:37“5Χ5 Σπέσιαλ”: Πάσχα με Κονιτοπούλου και Τσαμπά (sneak preview)09:23Πού θα βρεις το πιο φθηνό τσουρέκι στην Ελλάδα09:10
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο