LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 31 Δεκεμβρίου 2021 12:19 | Ανανέωση: 31 Δεκεμβρίου 2021 12:39

Κορονοϊός - Οικονόμου: Η Ελλάδα στους πρωταθλητές στην Ευρώπη στα τεστ

Με στοιχεία από το Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) η απάντηση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου.

 rapid test - ΕΟΔΥ - κινητες μονάδες

Στοιχεία για τα τεστ για τον κορονοϊο που έχουν διενεργηθεί στην Ελλάδα έδωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, απαντώντας στην αντιπολίτευση που ζητεί δωρεάν PCR τεστ για τον πληθυσμό.

«Η Ελλάδα στους πρωταθλητές στην Ευρώπη στα test. Οι αριθμοί λένε την αλήθεια», αναφέρει ο Γιάννης Οικονόμου και συνεχίζει:

«Όσοι αερολογούν και ανευθυνολογούν προσπαθούν να παραπλανήσουν την κοινωνία με καταιγισμό κραυγών και ύβρεων ώστε να κρύψουν την ανεπάρκειά τους. Αλλά τα γεγονότα είναι ο καλύτερος φίλος της αλήθειας. Και η αλήθεια για τα τεστ είναι η ακόλουθη:

Η Ελλάδα βρίσκεται ανάμεσα στις 5 πρώτες χώρες της Ευρώπης σε τεστ.

  • Από 1/5/2020 – 30/12/2021 μόνον από τον ΕΟΔΥ έχουν πραγματοποιηθεί δωρεάν 8.759.556 διαγνωστικά τεστ, από τα οποία 7.642.167 rapid και 1.112.389 pcr. Σε αυτά φυσικά δεν συμπεριλαμβάνονται τα εκατομμύρια διαγωστικά τεστ που έχουν γίνει δωρεάν από το ΕΣΥ.
  • Η χώρα μας βρίσκεται στην 4η θέση της ΕΕ με τα περισσότερα rapid και pcr τεστ
  • Από τον Απρίλιο έως και 30/12/2021 δόθηκαν δωρεάν 86.403.820 self test σε 7.669.956 πολίτες
  • Χάρη στα self test εντοπίστηκαν 1 στα 5 επιβεβαιωμένα κρούσματα, δηλαδή 247.464 κρούσματα σε σύνολο 1.170.293.
  • Για την διενέργεια δωρεάν τεστ (self ,rapid, pcr) έχουν διατεθεί μέχρι σήμερα περισσότερα από 300 εκ ευρώ

 Αυτή είναι η μόνη αλήθεια για τους ελέγχους, η αλήθεια των αριθμών και των γεγονότων.

Σε μια δύσκολη καμπή της πανδημίας παγκοσμίως, ορισμένοι εξακολουθούν να επιδίδονται σε πολιτική κερδοσκοπία, με ανεφάρμοστες κορώνες και με ύβρεις, που δεν έχουν καμιά σχέση με τα πραγματικά ζητήματα της κοινωνίας.

Η κυβέρνηση είναι εδώ, δίπλα στην κοινωνία, με σχέδιο, με ρεαλισμό και με ειλικρίνεια, απολύτως προσηλωμένοι στην προσπάθεια προστασίας της δημόσιας υγείας και διασφάλισης της ομαλότητας του οικονομικού και κοινωνικού βίου.

Αυτή είναι η διαφορά μας. Και δεν είναι μόνον πολιτική».

Τέλος παραθέτει το χθεσινό πίνακα του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) για τον αριθμό των τεστ.

χάρτης - τεστ - κορονοϊός - Ευρώπη

ΣΥΡΙΖΑ: Η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια της Ευρώπης στο πλιάτσικο με τα τεστ κ. Οικονόμου

Σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, που συνοδεύεται από ένα διάγραμα, ως απάντηση στον Κυβερνητικό Εκπρόσωπος, αναφέρονται τα εξής:

«Η πραγματικότητα για την πανδημία στην Ελλάδα είναι ότι αντιμετωπίζεται με ατομική ευθύνη και ατομικό κόστος. Η αλήθεια για τα τεστ κ. Οικονόμου είναι ότι σχεδόν σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, με διπλάσιους και τριπλάσιους μισθούς, συνταγογραφούνται δωρεάν μοριακά και rapid test και στην Ελλάδα η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη κάνει πλάτες στο μαυραγοριτισμό για να θησαυρίζουν διαγνωστικά κέντρα, υποχρεώνοντας τους πολίτες να πληρώνουν από 10 ευρώ για rapid ως και 60 ευρώ για μοριακά test για να δουν αν έχουν νοσήσει. 

Η αλήθεια για τα τεστ είναι ότι μία μέση 4μελής οικογένεια πρέπει να πληρώνει 240 ευρώ την εβδομάδα για μοριακό τεστ που είναι το μόνο πλήρως αξιόπιστο, όταν μόνο το Νοέμβριο ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα έχασε το 10% της αγοραστικής του δύναμης λόγω ακρίβειας και όταν ένας στους τρεις εργαζόμενους με βάση τα στοιχεία του ΙΝΕ ΓΣΕΕ αμείβεται με τον κατώτατο (650 ευρώ), ενώ ακόμα ένας στους τρεις με λιγότερα από τον κατώτατο.

Η αλήθεια τέλος είναι ότι όταν όλοι οι ειδικοί προειδοποιούν για έκρηξη κρουσμάτων, όταν η χώρα έχει αρνητική πρωτιά θανάτων σε όλη τη Δυτική Ευρώπη, όταν το ΕΣΥ είναι υπό κατάρρευση εδώ και τρεις μήνες με χιλιάδες απώλειες εκτός ΜΕΘ, και η Κυβέρνηση δηλώνει αισιόδοξη για την πορεία της πανδημίας, αλλά δυο μέρες μετά καταγράφονται 35.000 κρούσματα, τότε δεν πρόκειται απλά για κυβέρνηση αχρήστων, αλλά για Κυβέρνηση επικίνδυνη για τη ζωή των πολιτών.

Κορονοιος - ΣΥΡΙΖΑ - διάγραμμα

Τέλος, ως απάντηση στους πανηγυρισμούς του κ. Οικονόμου επισυνάπτεται ο χθεσινός πίνακας για τον αριθμό νεκρών ανά εκατ. κατοίκων τους τελευταίους δύο μήνες, όπου η Ελλάδα έχει διπλάσιο αριθμό απωλειών από το μέσο όρο της Ευρώπης.».


Ειδήσεις σήμερα:

Ζώδια - Λίτσα Πατέρα: οι προβλέψεις για το 2022 (βίντεο)

Κατεχάκη: Τροχαίο με δύο νεκρούς νέους

Γυναικοκτονίες: Μαθητές δημοτικού έκαναν βίντεο για τις 17 γυναίκες

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Σίφνος: Η “μάχη” πλοίου για να δέσει στο λιμάνι (βίντεο)09:57Ομόφυλα ζευγάρια - Βελόπουλος: Να μην πάνε στις εκκλησίες το Πάσχα όσοι βουλευτές υπερψήφισαν τον νόμο, γιατί...09:43Σουηδία: Επίθεση μασκοφόρων σε αντιφασιστική εκδήλωση09:30Κως – Θάνατος βρέφους: Ελεύθεροι με όρους οι γονείς09:16Ευρωεκλογές - Κόκκαλης: Η Ελλάδα πρέπει να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης κλιματικής ανάγκης09:03Φλώρος: Απολογία για την επίθεση στον Γραμμένο08:49Φρεγάτα Ύδρα: Κατέρριψε drone στον κόλπο του Άντεν08:36Καταγγελία για σβήσιμο τσιγάρου στο πρόσωπο μαθητή: “Εκπαιδευτικοί γνώριζαν πως δεν ήταν το μόνο περιστατικό”08:22Κηφισός: “Μποτιλιάρισμα” δεκάδων χιλιομέτρων λόγω τροχαίων08:09“The 2Night Show” – Βρεττός: Δεν με ενδιαφέρει να γίνω παρουσιαστής07:55Εορταστικό ωράριο: Αυλαία κάνει σήμερα στα εμπορικά καταστήματα07:42“Καλημέρα Ελλάδα:” Ο Φλώρος διαψεύδει τη γροθιά στον Γραμμένο, μέσω της δικηγόρου του07:28“The 2Night Show”: Η Μαρία Ιορδάνοβα και η Μαρίνα Μπομπέτσι για το viral “Scorpios”07:15Γιώργος Γεννηματάς: ο εμπνευστής του ΕΣΥ07:01Rapid test δωρεάν την Πέμπτη σε 186 σημεία06:48Τροχαίο δυστύχημα στην Ημαθία06:34Εορτολόγιο - 25 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα06:21Καιρός: Σκόνη, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας την Πέμπτη06:07Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα: Πήραν το πλεονέκτημα έδρας οι “ερυθρόλευκοι”00:12Πειραιάς: Έπεσε στη θάλασσα ενώ επιβιβαζόταν στο πλοίο23:58
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο