LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 29 Δεκεμβρίου 2021 20:12 | Ανανέωση: 29 Δεκεμβρίου 2021 20:35

“Grexit” στο Ταεκβοντό

Αποκλείονται οι Έλληνες αθλητές από τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. “Μπλόκο” και στις επισκέψεις από τη χώρα μας στην ιστοσελίδα της ETU.

©

Η Ελλάδα αποκλείστηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση Ταεκβοντό (ΕΤU), όπως αποκάλυψε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) ο πρόεδρος της ETU, Σάκης Πραγαλός. Εξέλιξη που στερεί από τους Έλληνες αθλητές την ευκαιρία να αγωνιστούν σε Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και στους αγώνες που διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Ένωση Ταεκβοντό.

Ο λόγος που οδήγησε την ΕΤU σε αυτή την απόφαση, όπως ανέφερε ο κ. Πραγαλός, είναι ότι κάποιοι μεμονωμένοι υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού αγνοούν τις αρμοδιότητες της ΕΤU ακόμη και την οριστική απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών και δεν αναγνωρίζουν μια σχολή προπονητών που είχε γίνει το 2011 στην Χαλκιδική.

Σύμφωνα με την απόφαση 62/2021 του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, που εκδόθηκε στις 2/3/2021, όσοι πήραν πτυχίο προπονητή από την Σχολή που πραγματοποιήθηκε στην Χαλκιδική, θα πρέπει να αναγνωριστούν από την Επιτροπή Ισοτιμιών του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Παρ’όλα αυτά μεμονωμένοι υπάλληλοι στις 20/12/2021 ζήτησαν νέες εξηγήσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αγνοώντας ακόμη και την απόφαση του δικαστηρίου.

«Είμαι πραγματικά απογοητευμένος και στεναχωρημένος. Δεν κατανοώ την στάση ορισμένων υπαλλήλων του Υπουργείου. Έχει εκδοθεί οριστική απόφαση από τον Μάρτιο και τα πτυχία των Ελλήνων προπονητών ακόμα δεν έχουν αναγνωριστεί. Η Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως ορίζει το καταστατικό της και αναγνωρίζουν τα ελληνικά δικαστήρια, όπως φάνηκε και στην οριστική απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, πραγματοποίησε μια νόμιμη σχολή προπονητών» τόνισε αρχικά στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρόεδρος της ΕΤU Σάκης Πραγαλός, προσθέτοντας: «Η στάση αυτή ταράσσει τις ισορροπίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεν γίνεται προπονητές από διάφορες χώρες που έβγαλαν αυτή την σχολή να δουλεύουν εδώ και δέκα χρόνια κανονικά και να έχουν αναγνωριστεί από όλα τα κράτη και από την Ελλάδα όχι. Δυστυχώς βρεθήκαμε στη δυσάρεστη θέση να αποκλείσουμε την Ελλάδα από όλες μας τις δράσεις κι έχουν αποκλειστεί οι επισκέψεις στον ιστοσελίδα της ΕΤU από οποιαδήποτε ελληνική IP».

Ειδήσεις σήμερα:

Εξαδάκτυλος στον ΑΝΤ1: Η “Όμικρον” θα κυριαρχήσει, οι πολίτες να σπεύσουν να εμβολιαστούν (βίντεο)

Φιλιάτες: Γυναίκα ανασύρθηκε νεκρή από γκρεμό

“Ελλάδα 2.0”: Πρώτο αίτημα πληρωμής στην Κομισιόν

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΙερώνυμος: Δεν θα κάνουμε αυτό που θα μας πει ο ΒελόπουλοςΣήμερα 11:31 | Ειδήσεις

«Αυτές είναι άγιες μέρες και δεν πρέπει να τις χαλάμε με μικροπρέπειες», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος.

Γιάννης Καλλιάνος: Σε απλό δωμάτιο έκοψαν το δάχτυλο του πατέρα μου με το “κλαδευτήρι” - Θα τους πάω μέχρι τέλους (βίντεο)Σήμερα 10:55 | Ειδήσεις

Τι δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο βουλευτής της ΝΔ, που υποστηρίζει ότι ο πατέρας του πέθανε από ιατρικό λάθος. Τι ζητά από τον Άδωνι Γεωργιάδη, τι λέει για τον Πρωθυπουργό, τι καταγγέλλει για το Νοσοκομείο “Αττικόν”

Γραμμένος για Φλώρο: Έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική ΔικαιοσύνηΣήμερα 11:24 | Ειδήσεις

Τι δήλωσε ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης. Τι επεσήμανε ο δικηγόρος του, για την πρώτη φορά που ενεργοποιείται στην Ελλάδα το συγκεκριμένο άρθρο του Π.Κ.

“Pink Panthers” - Ριφιφί σε κοσμηματοπωλεία: Δύο συλλήψεις στην ΑθήναΣήμερα 09:12 | Ειδήσεις

Πως τα μέλη της διεθνούς συμμορίας είχαν κάνει “χτυπήματα” κέντρο της πρωτεύουσας. Τι βρέθηκε στην κατοχή τους.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Και η ψυχολογική κακοποίηση;12:21Καλλιάνος - Γιατρός “Αττικόν”: Η εισαγωγή στην ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση12:08Γραμμένος για Φλώρο: Έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη11:54Ιερώνυμος: Δεν θα κάνουμε αυτό που θα μας πει ο Βελόπουλος11:42Χρήστος Καλλιάνος: Σκέφθηκα να κάνω άτυπη “ευθανασία” στον πατέρα μου (βίντεο)11:28Τροχαίο στη Βουλή – Ιάσονας: Ένοχος για ανθρωποκτονία εξ αμελείας ο οδηγός11:15Γιάννης Καλλιάνος: Σε απλό δωμάτιο έκοψαν το δάχτυλο του πατέρα μου με το “κλαδευτήρι” - Θα τους πάω μέχρι τέλους (βίντεο)11:01Καταγγελία - Ημαθία: Μαθήτριες δέχθηκαν σεξουαλική επίθεση, ενώ έκαναν ιππασία10:48Φορολογικές δηλώσεις: Aυτόματη η διαδικασία για μισθωτούς και συνταξιούχους10:34Βασιλιάς Κάρολος: “Επιδεινώνεται η υγεία του - Προετοιμασίες για την κηδεία του”10:19Σητεία: Τον μαχαίρωσε επειδή του έκανε παρατήρηση10:06Άνω Λιόσια: Αδέσποτη σφαίρα στην αυλή σχολείου!09:52Κωνσταντάτος για βόμβες στο Ελληνικό: Από θαύμα δεν γίναμε παρανάλωμα09:39Νέα Ιωνία: Νεκρός ο άντρας που έπεσε στις γραμμές του τρένου09:25“Pink Panthers” - Ριφιφί σε κοσμηματοπωλεία: Δύο συλλήψεις στην Αθήνα09:12Νέα Ιωνία: Άντρας έπεσε στις γραμμές του τρένου09:04Τσερνόμπιλ: το πυρηνικό δυστύχημα που άλλαξε τον κόσμο08:50Κρήτη – ενδοοικογενειακή βία: Πολυετής φυλάκιση σε πατέρα που χτύπησε την κόρη του08:37Τροχαίο δυστύχημα με μηχανή στην Σκιάθο08:24Καλλιάνος - Κούγιας κατά Γεωργιάδη: Μου έχει κάνει πολύ κακή εντύπωση η συμπεριφορά του (βίντεο)08:10
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο