LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 29 Δεκεμβρίου 2021 18:17

“Ελλάδα 2.0”: Πρώτο αίτημα πληρωμής στην Κομισιόν

Υποβλήθηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το πρώτο αίτημα πληρωμής για το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Χαρτονομίσματα - 100 ευρώ - 200 ευρώ

Υποβλήθηκε σήμερα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το πρώτο αίτημα πληρωμής ύψους 3,56 δισ. ευρώ για το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», έπειτα από την έγκριση του αρμόδιου αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη και μετά την πλήρη και ενδελεχή ολοκλήρωση όλων των σχετικών οροσήμων και στόχων.

Από την πρώτη δόση, το 1,72 δισ. ευρώ αφορά στο σκέλος των επιδοτήσεων του Ταμείου Ανάκαμψης και το 1,84 δισ. ευρώ στο σκέλος των δανείων.

Η Ελλάδα είναι μία από τις πρώτες χώρες που υποβάλλει αίτημα πληρωμής, όπως ήταν από τις πρώτες χώρες που κατέθεσε το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας στην ΕΕ και από τις πρώτες που έλαβε τη σχετική έγκριση, ξεκινώντας άμεσα την υλοποίησή του. Βασική προϋπόθεση για την υποβολή αυτού του πρώτου αιτήματος πληρωμής ήταν η επιτυχής εκπλήρωση των 15 οροσήμων και στόχων που έχουν συμφωνηθεί με την ΕΕ στο πλαίσιο του Σχεδίου, καθώς και στην Εκτελεστική Απόφαση του Συμβουλίου.

Τα ορόσημα και οι στόχοι που εκπληρώθηκαν από τη χώρα αφορούν, μεταξύ άλλων, στις ενέργειες προετοιμασίας για τη διάθεση των δανείων προς τις επιχειρήσεις μέσω των τραπεζών, στη διαμόρφωση του νομοθετικού πλαισίου για την προώθηση της πράσινης μετάβασης και την ενεργοποίηση σχετικών δράσεων, σε μεταρρυθμίσεις στους τομείς της εργασίας, της υγείας, της επιχειρηματικότητας, των μεταφορών και της φορολογίας, καθώς και στην προώθηση υποδομών πολιτικής προστασίας και δικαιοσύνης.

Υπενθυμίζεται ότι με την υπογραφή της σύμβασης χρηματοδότησης και της δανειακής σύμβασης, η Ελλάδα έχει ήδη λάβει, από τις αρχές Αυγούστου, προχρηματοδότηση συνολικού ύψους 3,96 δισ. ευρώ (2,31 δισ. ευρώ για επιδοτήσεις και 1,65 δισ. ευρώ για δάνεια).

Ειδήσεις σήμερα:

Φιλιάτες: Γυναίκα ανασύρθηκε νεκρή από γκρεμό

“Το Πρωινό” - Χαλκιάς για Μαλέσκου: το κορίτσι δεν ήξερε με ποιον μιλάει (βίντεο)

Όμικρον: τα νέα μέτρα που ισχύουν από την Πέμπτη

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Βοιωτία: Μηχανή συγκρούστηκε με τρακτέρ – Νεκρός ο 33χρονος μοτοσικλετιστής21:12Τραμπ - Ζελένσκι: Οι πρώτες συζητήσεις στο Οβάλ Γραφείο20:58Έφτασε ο Ζελένσκι στον Λευκό Οίκο (εικόνες)20:44Διακοπή της ροής του πετρελαίου προς την Ουγγαρία, έπειτα από ουκρανική επίθεση σε ρωσικό υποσταθμό20:34FIFA: Εξετάζει Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων κάθε 2 χρόνια, με 48 ομάδες20:20Ζελένσκι: Η Ουκρανία είναι έτοιμη να δημιουργήσει μια νέα αρχιτεκτονική ασφαλείας20:06Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι πέντε ανήλικοι που κατηγορούνται ότι λήστεψαν 15χρονο19:52Γάζα: Η Χαμάς απάντησε θετικά στη νέα πρόταση εκεχειρίας19:38Λάρισα: Φωτιά σε περιοχή του Τυρνάβου – Άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής (βίντεο) 19:24Περισσότερα από 3.430.000 στρέμματα έχουν καεί στην Ισπανία από την αρχή της χρονιάς19:12Τραμπ για πόλεμο στην Ουκρανία: Είμαι εδώ μονάχα για να τον σταματήσω, όχι να τον συνεχίσω18:58Κρατούμενος δραπέτευσε από το νοσοκομείο Καστοριάς18:44Ευρωμπάσκετ 2025: "Έκοψε" τον Καραγιαννίδη ο Σπανούλης, με 16 διεθνείς συνεχίζεται η προετοιμασία18:30Φωτιά στο Κερασοχώρι Θεσπρωτίας18:16Αρκαδία: Φωτιά σε δασική έκταση στη Βεδουρίτσα - Πιθανώς ξεκίνησε από κεραυνό18:02Ξάνθη: Εικόνες από το σημείο του μοιραίου δυστυχήματος – Ποιοι επέβαιναν στα οχήματα17:48Ντόναλντ Τραμπ: Μεγάλη τιμή που υποδεχόμαστε τόσους Ευρωπαίους ηγέτες17:34Ξάνθη: Έληξε η προσωρινή εκτροπή κυκλοφορίας των οχημάτων επί της Εγνατίας οδού Κομοτηνής – Ξάνθης17:20Ασπρόπυργος: Συνελήφθη 25χρονη στο σπίτι της οποίας εντοπίστηκαν πιστόλι, σπαθί και ξιφίδια17:06Σκοπιά Φαρσάλων: Πρωτοφανές καιρικό φαινόμενο – Καταιγίδα έριξε τη θερμοκρασία κατά 13.5°C σε δύο ώρες16:52
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο