Βασιλόπιτα κέικ από τον Πέτρο Συρίγο
Καθώς ετοιμαζόμαστε να υποδεχτούμε τη νέα χρονιά, ο Πέτρος Συρίγος ετοίμασε την Τετάρτη, στην εκπομπή «Το Πρωινό» μια νόστιμη σπιτική βασιλόπιτα κέικ!
Ο σεφ της εκπομπής μοιράστηκε και τα «μυστικά» για την συνταγή, τόσο για την προετοιμασία της βασιλόπιτας, όσο και για το ψήσιμο της.
Για τη βασιλόπιτα κέικ θα χρειαστείτε
- 650gr. βούτυρο
- 580gr. κρυσταλλική ζάχαρη
- Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- Χυμό από 2 πορτοκάλια
- 7 αυγά
- 120gr. γάλα
- 1gr. μαστίχα σε σκόνη
- 10gr. μαχλέπι σε σκόνη
- 900gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (κοσκινισμένο)
- 15gr. baking powder
- Άχνη για πασπάλισμα
- 1 βανιλίνη σκόνη
Βασιλόπιτα Κέικ – Η συνταγή
- Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να αφρατέψει καλά, για περίπου 5 λεπτά.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε την ζάχαρη σε δόσεις σιγά σιγά, αφρατεύει το μείγμα μας.
- Προσθέτουμε τα αυγά, την βανίλια, το ξύσμα πορτοκαλί και συνεχίζουμε να το χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα.
- Προσθέτουμε το γάλα.
- Βάζουμε 5 μεγάλες κουταλιές από το συνολικό αλεύρι συνεχίζοντας το ανακάτεμα με το σύρμα, χαμηλώνοντας λίγο την ταχύτητα.
- Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε τον χυμό πορτοκαλί με το μπεικιν (προσοχή γιατί φουσκώνει) και το προσθέτουμε μέσα στον κάδο του μίξερ.
- Βγάζουμε το σύρμα και βάζουμε τον γάντζο στο μίξερ.
Προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι. - Χτυπάμε με 1 κτς ζάχαρη την μαστίχα σε ένα γουδί ώστε να γίνει σκόνη
- Προσθέτουμε την μαστίχα και το μαχλέπι στον κάδο του μίξερ.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί στρογγυλό 34 εκ και βάζουμε το μείγμα απ τον κάδο εκεί.
- Ψήνουμε στον αέρα, σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 50 λεπτά έως 1 ώρα.
- Δοκιμάζουμε με ένα μαχαιράκι στο κέντρο αν έχει ψηθεί.
- Αφήνουμε να κρυώσει καλά και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
- Μην ξεχάσετε να βάλετε φλουρί!!!