LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 29 Δεκεμβρίου 2021 09:15

Κορονοϊός – Μακρή: Τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά στην ώρα τους

Για να γίνει οποιαδήποτε αλλαγή στο υγειονομικό πρωτόκολλο λειτουργίας των σχολείων θα πρέπει πρώτα να υπάρξει εισήγηση από την επιτροπή των ειδικών.

Ζέττα Μακρή - Καλημέρα Ελλάδα

Η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», ξεκαθάρισε πως τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά και στη  ώρα τους μετά την περίοδο των διακοπών. Συμπλήρωσε δε πως σαφώς και θα παρακολουθούνται οι εξελίξεις αλλά για να γίνει οποιαδήποτε αλλαγή στο πρωτόκολλο λειτουργίας των σχολείων θα πρέπει να έχει προηγηθεί εισήγηση της επιτροπής των ειδικών.

Η κυρία Μακρή διαβεβαίωσε ότι το αυξημένο τέστινγκ στα σχολεία έχει βοηθήσει να περιοριστούν τα κρούσματα και η μεταδοτικότητα μέσω των παιδιών και είπε ότι μέχρι στιγμής έχουν μοιραστεί στα σχολεία 32 εκ. self test. Πρόσθεσε δε πως ενδεικτικό είναι ότι τα περισσότερα κρούσματα σε μαθητές δηλώθηκαν στις 13 Σεπτεμβρίου όταν τα παιδιά γύρισαν στα σχολεία μετά τις διακοπές.

Σχολιάζοντας την κριτική που ασκείται για το ότι απαιτείται να νοσήσουν περισσότεροι από τους μισούς μαθητές για να κλείσει ένα τμήμα σχολείου, απάντησε ότι ακούει τις φωνές που αντιδρούν, μεταξύ αυτών και πολλών επιστημόνων, αλλά επανέλαβε ότι για κάθε αλλαγή στο πρωτόκολλο λειτουργίας θα πρέπει να έχει προηγηθεί ανάλογη εισήγηση από την επιτροπή των ειδικών.

Ερωτηθείσα για το αν το Υπουργείο Παιδείας είναι έτοιμο να προχωρήσει σε τηλεκπαίδεσυη αν χρειαστεί, είπε ότι πάντα θα υπάρχει ετοιμότητα, αλλά ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν είναι στο προσκήνιο.

Ειδήσεις σήμερα:

Ισχυρός σεισμός στην Κρήτης

Μπάιντεν για συνάντηση με Πούτιν: θα δούμε

Κορονοϊός: Δωρεάν rapid test την Τετάρτη σε 146 σημεία της χώρας

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Σταδίου: Τροχαίο με σοβαρά τραυματισμένο οδηγό06:37Επίθεση Ισραήλ στο Ιράν: Αεροπορική βάση στο “στόχαστρο”06:23Καιρός - Παρασκευή: Βροχές, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας06:09Φενερμπαχτσέ – Ολυμπιακός: Πασάς… στην Πόλη ο “Θρύλος”!00:52“Ψυχοκόρες” στον ΑΝΤ1 τέσσερις φορές την εβδομάδα: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια (εικόνες)00:23ECL: Ήττα και αποκλεισμός για τον ΠΑΟΚ23:59Μπριζίτ Μακρόν: Η ζωή της μεταφέρεται στη μικρή οθόνη23:47Βία ανηλίκων: Ξυλοδαρμός ανηλίκου…για το TikTok (βίντεο)23:35Πάτρα: Γκαραζόπορτα πλάκωσε γυναίκα23:22ΑΠΘ - SeaCare: Φοιτητική Ομάδα διακρίθηκε σε Παγκόσμιο Διαγωνισμό Καινοτομίας23:08Ενδοοικογενειακή βία - Βία ανηλίκων: Οι αστυνομικές δράσεις το πρώτο 15μερο του Απριλίου (βίντεο)22:55Τσίπρας: Στη Μέση Ανατολή, η Ευρώπη δεν είναι με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας22:41Ιρλανδία: Συγγενείς των θυμάτων της φονικότερης φωτιάς δικαιώθηκαν μετά από 43 χρόνια22:28Σημεία για rapid test δωρεάν την Παρασκευή22:14Διασύνδεση POS με ταμειακές - Χατζηδάκης: Καμία παράταση22:01Κόρινθος: Θρίλερ με σορό γυναίκας στη θάλασσα21:47Δάγκειος πυρετός: “Συναγερμός” από τον ΠΟΥ για τη Λατινική Αμερική21:34Βαρκελώνη – Τσιτσιπάς: “Ανίκητος” στο χώμα!21:20Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το βράδυ της Πέμπτης21:07Δολοφονία στην Ιεράπετρα: Προφυλακίστηκε ο 45χρονος κατηγορούμενος20:53
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο