LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 26 Δεκεμβρίου 2021 23:25 | Ανανέωση: 26 Δεκεμβρίου 2021 23:32

Κορονοϊός - ΗΠΑ: Υπό εξαφάνιση τα διαγνωστικά τεστ

Δέσμευση του Λευκού Οίκου για άμεση επίλυση του προβλήματος. Τι δείχνουν τα στοιχεία από τη Νέα Υόρκη για τις εισαγωγές παιδιών σε νοσοκομεία.

ΗΠΑ - ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ - COVID19

Η μετάλλαξη Όμικρον εξακολουθεί να εξαπλώνεται στις ΗΠΑ και οι υγειονομικές Αρχές της Νέας Υόρκης παρατηρούν αύξηση του αριθμού των παιδιών που νοσηλεύονται λόγω της COVID-19, ενώ ο Λευκός Οίκος δεσμεύτηκε σήμερα ότι θα επιλύσει γρήγορα το πρόβλημα με την έλλειψη διαγνωστικών τεστ στη χώρα.

Το Υπουργείο Υγείας της Νέας Υόρκης «παρακολουθεί στενά την τάση αύξησης των παιδιατρικών νοσηλειών που συνδέονται με την Covid-19», αναφέρει στην ανακοίνωση που εξέδωσε. «Η μεγαλύτερη αύξηση αφορά στην πόλη της Νέας Υόρκης» όπου οι εισαγωγές τετραπλασιάστηκαν την εβδομάδα που ξεκίνησε στις 19 Δεκεμβρίου, σε σύγκριση με την προηγούμενη. Οι μισές εισαγωγές αφορούν παιδιά κάτω των 5 ετών, που δεν έχουν φτάσει δηλαδή ακόμη σε ηλικία για να εμβολιαστούν.

ΗΠΑ - ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ - COVID19

Ο αριθμός των κρουσμάτων της COVID-19 στις ΗΠΑ εξακολουθεί να αυξάνεται, με περίπου 190.000 νέες μολύνσεις καθημερινά, κατά μέσο όρο, την τελευταία εβδομάδα, σύμφωνα με στοιχεία του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

Η μετάλλαξη Όμικρον και η εορταστική περίοδος, που είναι συνώνυμη με ταξίδια και οικογενειακές συγκεντρώσεις, έχουν προκαλέσει επίσης αύξηση της ζήτησης για τεστ στις ΗΠΑ. Σε ορισμένες περιοχές ωστόσο είναι δυσεύρετα. Ο Δρ Άντονι Φάουτσι, ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου για την αντιμετώπιση της πανδημίας, διαβεβαίωσε ότι το πρόβλημα θα επιλυθεί γρήγορα. «Ένα από τα τρέχοντα προβλήματα είναι ότι (τα τεστ) δεν θα είναι πλήρως διαθέσιμα για όλους πριν από τον Ιανουάριο. Όμως αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα, το οποίο θα επιλυθεί σύντομα», είπε μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC.

ΗΠΑ - ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ - COVID19

Ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα αγοραστούν από τις Ομοσπονδιακές Αρχές 500 εκατομμύρια τεστ, τα οποία θα διανεμηθούν δωρεάν. Όμως τα τεστ αυτά δεν πρόκειται να παραδοθούν πριν από τον Ιανουάριο και το γεγονός αυτό προκαλεί έντονες επικρίσεις για τη διαχείριση της πανδημίας από τον Λευκό Οίκο και το γεγονός ότι εδώ και εβδομάδες η στρατηγική του επικεντρώνεται κυρίως στον εμβολιασμό.

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι, είχε ρωτηθεί στις 6 Δεκεμβρίου, λίγες ημέρες αφού εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα της Όμικρον στις ΗΠΑ, για τη δυσκολία που αντιμετώπιζαν πολλοί να κάνουν τεστ. Τότε, είχε απαντήσει ειρωνικά: «Μήπως θα έπρεπε να στείλουμε ένα δωρεάν τεστ σε όλους τους Αμερικανούς;»

Ειδήσεις σήμερα:

Κάρολος Παπούλιας: Με τιμές αρχηγού κράτους η κηδεία του - Τριήμερο εθνικό πένθος

Κορονοϊός - Τζανάκης στον ΑΝΤ1: Μετάλλαξη Όμικρον έως και 700 κρούσματα την ημέρα

ΑΕΚ - Περιστέρι: Η “Ένωση” πήρε την πρόκριση στους “4” του Κυπέλλου

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία: Νέο έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για ισχυρές βροχές και χαλάζιΣήμερα 08:19 | Ειδήσεις

Πως θα συνεχιστούν τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Σε ποιες περιοχές παρουσιάζεται μεγαλύτερη επικινδυνότητα. 

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα - Σε ποιες περιοχές χιόνισε (βίντεο)Σήμερα 07:19 | Ειδήσεις

Οι ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν την χώρα, οδήγησαν σε πλημμυρικά φαινόμενα σε περιοχές της Θεσσαλίας. Πως αναμένεται να κινηθεί η κακοκαιρία.

Αναβάθμιση S&P - Χατζηδάκης: Οι προσπάθειες της Ελλάδας πιάνουν τόποΣήμερα 00:03 | Ειδήσεις

Σε περαιτέρω αναβάθμιση του αξιόχρεου της ελληνικής οικονομίας προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης, κάνοντας λόγο για θετικές προσδοκίες.

Ολυμπιακή Φλόγα: Κλειστοί δρόμοι το Σάββατο για την λαμπαδηδρομίαΣήμερα 06:44 | Ειδήσεις

Αναλυτικά οι ώρες και οι δρόμοι που θα μείνουν κλειστοί το Σάββατο, λόγω της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κακοκαιρία: Νέο έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για ισχυρές βροχές και χαλάζι08:24Δώρο Πάσχα: Πότε καταβάλλεται, πώς υπολογίζεται08:10Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα - Σε ποιες περιοχές χιόνισε (βίντεο)07:57Μετρό: Κλειστός σταθμός το Σαββατοκύριακο07:44“I LOVE Σου Κου”: Οι καλεσμένοι και οι αποκλειστικές συνεντεύξεις του Σαββατοκύριακου07:30Εορτολόγιο - 20 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα07:17Γιατί ανησυχεί τις αγορές η ένταση στη Μέση Ανατολή07:03Ολυμπιακή Φλόγα: Κλειστοί δρόμοι το Σάββατο για την λαμπαδηδρομία06:50Amber Alert για εξαφάνιση 17χρονου - Φόβοι για την ζωή του06:3621η Απριλίου 1967: η ημέρα που η Ελλάδα “μπήκε στον γύψο”06:30Αναβάθμιση S&P - Χατζηδάκης: Οι προσπάθειες της Ελλάδας πιάνουν τόπο06:23“Υγεία πάνω απ’ όλα”: υπέρταση στις γυναίκες, κατάψυξη ωαρίων και δυσορθογραφία06:15Μίμης Φωτόπουλος: Σαν σήμερα γεννήθηκε ο σπουδαίος ηθοποιός06:14Κακοκαιρία - Σάββατο: Ισχυρές καταιγίδες, χιόνια και δυνατοί άνεμοι06:09Ιταλία: Εστιατόριο κερνάει μπουκάλι κρασί σε πελάτες...χωρίς κινητό!23:59Παγωτό με γεύση...G723:47Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιών23:34ΠΑΣΟΚ: Ποιοι είναι οι 8 νέοι ευρωβουλευτές του23:08Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Δια πυρός και σιδήρου… οι γηπεδούχοι22:55Ολυμπιακή Φλόγα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το Σάββατο22:42
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο