LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚαιρόςΔημοσίευση: 23 Δεκεμβρίου 2021 16:32 | Ανανέωση: 24 Δεκεμβρίου 2021 06:38

Παραμονή Χριστουγέννων - Καιρός: ήλιος, συννεφιά και άνοδος θερμοκρασίας

Πόσο αναμένονται τοπικές βροχές. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Τι καιρό θα κάνει τα Χριστούγεννα και την Κυριακή. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Την παραμονή των Χριστουγέννων αναμένονται ασθενείς τοπικές βροχές στα βορειοδυτικά. Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας αναμένονται παροδικές νεφώσεις, αλλά και αρκετή ηλιοφάνεια. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο. Τις πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός, με ενδεικτική τιμή ελάχιστης θερμοκρασίας τους -4 (μείον 4) βαθμούς Κελσίου. Οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας θα φτάσουν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τους 11 με 13 βαθμούς, στο Ιόνιο, στα νότια ηπειρωτικά, στην Εύβοια και στις Σποράδες τους 13 με 15 βαθμούς, ενώ στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα θα φθάσει τοπικά τους 16 με 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες και βαθμιαία γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 μποφόρ, από το μεσημέρι δυτικοί-νοτιοδυτικοί, 4 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 04 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές και βραδινές ώρες. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από -02 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένονται τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες και βαθμιαία γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ, ενώ βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς – νοτιοδυτικούς, τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες και βαθμιαία γενικά αίθριος καιρός, ενώ οι νεφώσεις θα επιμείνουν στην δυτική Μακεδονία. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 μποφόρ, από το μεσημέρι στα ανατολικά δυτικοί-νοτιοδυτικοί, 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -04 έως 11 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία στα βόρεια θα αυξηθούν και θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές στο βόρειο Ιόνιο, στην Ήπειρο και στη δυτική Στερεά. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ, από το απόγευμα στο Ιόνιο νότιοι-νοτιοδυτικοί, 4 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 02 έως 14 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, 3-5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες και βαθμιαία γενικά αίθριος καιρός. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία δυτικοί-νοτιοδυτικοί, τοπικά έως 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 02 έως 15 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στην Κρήτη, όπου  υπάρχει από το απόγευμα πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 3 με 4 μποφόρ, βαθμιαία από δυτικές διευθύνσεις, τοπικά έως 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα βόρεια, ενώ στα νότια ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και από το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Στα βόρεια θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ, βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις, τοπικά έως 5 μποφόρ. Στα νότια θα πνέουν άνεμοι δυτικοί-βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από τους 09 έως τους 17 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός τα Χριστούγεννα

Για το Σάββατο, ανήμερα των Χριστουγέννων, προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές, στην δυτική Ελλάδα, στην Κρήτη, στις νότιες Κυκλάδες, στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Το βράδυ, στα βορειοδυτικά οι βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται αρκετή ηλιοφάνεια, με λίγες παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί, 3 με 5 και βαθμιαία στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο και οι μέγιστες τιμές της θα φτάσουν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τους 13 με 14 βαθμούς, στο Ιόνιο, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, στην Εύβοια και στις Σποράδες τους 15 με 17 βαθμούς, ενώ στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα θα φθάσει τοπικά τους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Ο καιρός την Κυριακή

Για την Κυριακή, δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων, προβλέπονται στην δυτική Ελλάδα νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και κυρίως στα βόρεια με σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με πρόσκαιρες βροχές στην Κρήτη, στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

Ειδήσεις σήμερα:

Σεισμός στην Λευκάδα

Σεισμός στην Ήπειρο

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τραγωδία στην Ιεράπετρα: Ηλικιωμένος βρέθηκε απανθρακωμένος μετά από φωτιά στο σπίτι του09:08Ανοικτά σήμερα τα εμπορικά καταστήματα08:54Φωτιά στην περιοχή Καζάνια στο Πέραμα - Ήχησε το 11208:40Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή08:26Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 18 Ιανουαρίου 08:12Γενιτσάγ: Το τουρκικό ΥΠΕΞ σιωπά στις δηλώσεις Γεραπετρίτη - Σκληρή προειδοποίηση γκιουρντενίζ23:59Ε.Ε: Έκτακτη συνεδρίαση των πρεσβευτών των 27 μελών της μετά τους δασμούς Τράμπ23:46Αστυνομικός φιλοξένησε σπίτι της, μητέρα που έπεσε θύμα ενδοοικογενειακής βίας, μαζί με τα παιδιά της23:32Με μία εντυπωσιακή τελετή έναρξης και σύμμαχο τις καλές καιρικές συνθήκες ξεκίνησε και επίσημα το πατρινό καρναβάλι23:18Μητσοτάκης: Η ερώτηση που τον έφερε σε αμηχανία– “Μη με τρομάζετε έτσι”23:04Η Δανία "εξεπλάγη" από τις δασμολογικές απειλές του Τραμπ22:50Σέρρες: Στο μικροσκόπιο δεύτερη επίθεση στον 17χρονο - Μαρτυρία της αδελφής του στον ΑΝΤ1 για ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου22:36Γροιλανδία: Ο Τραμπ ανακοίνωσε επιβολή νέων δασμών σε ευρωπαϊκές χώρες που αντιδρούν στα σχέδια του22:22Θύελλα αντιδράσεων, μετά τις ανθελληνικές δηλώσεις του Έντι Ράμα - Η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη22:08Ποπάι: ο γκρινιάρης ναυτικός έχει... γενέθλια!21:54Καρδίτσα – ΑΕΚ: Πέμπτη συνεχόμενη νίκη για την “Ένωση”21:40Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος Αλληλεγγύης του ΑΝΤ1 χάρισε ελπίδα σε Παιδικά Χωριά SOS και Φλόγα21:26Αποκάλυψη ΑΝΤ1: Τι αναφέρει το πόρισμα για τη φονική φωτιά που ξεκίνησε από την Πεντέλη κι έφτασε στο Χαλάνδρι20:58Ant1 Sports: Την Κυριακή έρχεται στην Ελλάδα για τον Παναθηναϊκό ο Σαντίνο Αντίνο20:44Θρίλερ με την εξαφάνιση της 16χρονης Λόρας: Δύο σενάρια και πολλά ερωτήματα20:30
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο