LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 22 Δεκεμβρίου 2021 16:27

Είχαν στήσει “εργοστάσιο” κάνναβης που “έσπρωχναν” στην Αττική

Τα μέλη της οργάνωσης είχαν διακριτούς ρόλους και ήταν επιφορτισμένα με συγκεκριμένα καθήκοντα 

καλλιέργεια- διακίνηση ναρκωτικών - Αττική

Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Δίωξης Εγκληματικών Οργανώσεων και Διεθνικών Υποθέσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικήςεγκληματική ομάδα που δραστηριοποιούνταν στην καλλιέργεια και διακίνηση ναρκωτικών στην Αττική.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν τι πρωί της Τρίτης, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, από αστυνομικούς της ανωτέρω υπηρεσίας και με τη συμμετοχή σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών της Ομάδας Αστυνομικών Σκύλων της Διεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων, 3 αλλοδαποί, ηλικίας 52, 51 και 49 ετών, ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κλοπής ηλεκτρικής ενέργειας και πλαστογραφίας.

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήρως εξοπλισμένη κτιριακή εγκατάσταση υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης, 843 δενδρύλλια κάνναβης, 2.014 γραμμ. κάνναβης, 20 γραμμ. κοκαΐνης και 2 αυτοκίνητα

καλλιέργεια- διακίνηση ναρκωτικών - Αττική

καλλιέργεια- διακίνηση ναρκωτικών - Αττική

καλλιέργεια- διακίνηση ναρκωτικών - Αττική

καλλιέργεια- διακίνηση ναρκωτικών - Αττική

Συγκατηγορούμενοι των ανωτέρω είναι και δύο ομοεθνείς τους, η ταυτοποίηση των οποίων είναι σε εξέλιξη.

Επιπλέον, ο 51χρονος συνελήφθη με ένταλμα που εκκρεμούσε σε βάρος του για υπόθεση ναρκωτικών.

καλλιέργεια- διακίνηση ναρκωτικών - Αττική

Στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφοριών, αναφορικά με τη δράση εγκληματικής ομάδας στη διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών στην Αττική, αποκαλύφθηκε από την ανωτέρω Υπηρεσία η δραστηριοποίηση εγκληματικής ομάδας δομημένης και με διαρκή εγκληματική δράση, που τουλάχιστον από το καλοκαίρι του 2020 προέβαινε στην κατ’ επάγγελμα καλλιέργεια και διακίνηση κάνναβης στην Αττική.

Όπως προέκυψε από την έρευνα τα μέλη της εγκληματικής ομάδας είχαν εγκαταστήσει μια πλήρως εξοπλισμένη εντοιχισμένη εγκατάσταση υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης σε οίκημα με περίφραξη σε περιοχή της Νοτιοανατολικής Αττικής, έχοντας εξοπλίσει αυτή με τον απαραίτητο τεχνολογικό-ηλεκτρονικό εξοπλισμό και καλλιεργώντας εντός αυτής κάνναβη.

καλλιέργεια- διακίνηση ναρκωτικών - Αττική

Μετά την ολοκλήρωση των σταδίων αποξήρανσης, κοπής και συσκευασίας, την μετέφεραν σε οικία στην Αθήνα, που λειτουργούσε ως χώρος αποθήκευσης και εξυπηρετούσε την περαιτέρω διάθεση και πώληση σε αγοραστές.

Τα μέλη της οργάνωσης είχαν διακριτούς ρόλους και ήταν επιφορτισμένα με συγκεκριμένα καθήκοντα ως εξής:

Ο 52χρονος ήταν το αρχηγικό μέλος της οργάνωσης, το οποίο είχε επικοινωνία με τα λοιπά μέλη, εποπτεύοντας και συντονίζοντας τη δράση τους, έχοντας παράλληλα πρόσβαση στους χώρους καλλιέργειας και διακίνησης των ναρκωτικών ουσιών.

καλλιέργεια- διακίνηση ναρκωτικών - Αττική

Για να καταστήσει δυσχερέστερη δε τη διακρίβωση της δράσης του, χρησιμοποιούσε αυτοκίνητο, το οποίο ήταν καταχωρημένο σε στοιχεία «αχυρανθρώπου» και με το οποίο διακινούσε ποσότητες κοκαΐνης και κάνναβης.

Ο 51χρονος είχε στρατολογηθεί λόγω της τεχνογνωσίας και εμπειρίας του στη καλλιέργεια υδροπονικής κάνναβης και διέμενε το μεγαλύτερο διάστημα στην εν λόγω κτιριακή εγκατάσταση, καλλιεργώντας και φυλάσσοντας την παραχθείσα κάνναβη και τον εξοπλισμό. Για την πληρέστερη φύλαξη δε του χώρου είχε μεριμνήσει για την ύπαρξη τριών σκύλων εντός της περίφραξης.

 Ο 49χρονος ήταν επιφορτισμένος με τη φύλαξη των ναρκωτικών ουσιών στην οικία στην Αθήνα.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο περιφραγμένο οίκημα, στην οικία αποθήκευσης και σε αυτοκίνητο βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

  • πλήρες εξοπλισμένο εργαστήριο υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης,
  • 843 δενδρύλλια κάνναβης ύψους από -30- έως -176- εκατοστά,
  • 2.014 γραμμ. κάνναβης,
  • 20 γραμμ. κοκαΐνης,
  • 4 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας και
  • 2 αυτοκίνητα

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ειδήσεις σήμερα:

“Fake news” Forum ΑΝΤ1: η “απειλή” των ψευδών ειδήσεων και η αντιμετώπιση τους (βίντεο)

Μετάλλαξη Όμικρον: Νέα μέτρα στην Ευρώπη

Κοζάνη: πέθανε λεχώνα από ανακοπή καρδιάς

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία“Καλημέρα Ελλάδα:” Ο Φλώρος διαψεύδει τη γροθιά στον Γραμμένο, μέσω της δικηγόρου τουΣήμερα 07:18 | Ειδήσεις

H δικηγόρος του κατηγορούμενου, επικαλείται την δικογραφία και τον αστυνομικό που υπήρξε ο μοναδικός αυτόπτης μάρτυρας, στο θλιβερό περιστατικό.

Εορταστικό ωράριο: Αυλαία κάνει σήμερα στα εμπορικά καταστήματαΣήμερα 07:04 | Ειδήσεις

Το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων. Η Κυριακή που θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά και η Πρωτομαγιά.

Μητσοτάκης για “Αιγίς”: Δεν υπάρχει περιθώριο για αδράνεια ή εγκληματική αδιαφορίαΧθες 19:47 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην παρουσίαση του προγράμματος "Αιγίς" για την πολιτική προστασία.

Δολοφονία Λυγγερίδη: ο άγνωστος πληροφοριοδότης και το βίντεο ντοκουμέντο (βίντεο)Χθες 19:04 | Ειδήσεις

Πως μια φορητή μνήμη βοήθησε τους αστυνομικούς να "ξεκλειδώσουν" πρόσωπα και καταστάσεις. Νέες εικόνες από τους οπαδούς πριν απο το μοιραίο χτύπημα στον αστυνομικό.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“The 2Night Show” – Βρεττός: Δεν με ενδιαφέρει να γίνω παρουσιαστής07:55Εορταστικό ωράριο: Αυλαία κάνει σήμερα στα εμπορικά καταστήματα07:42“Καλημέρα Ελλάδα:” Ο Φλώρος διαψεύδει τη γροθιά στον Γραμμένο, μέσω της δικηγόρου του07:28“The 2Night Show”: Η Μαρία Ιορδάνοβα και η Μαρίνα Μπομπέτσι για το viral “Scorpios”07:15Γιώργος Γεννηματάς: ο εμπνευστής του ΕΣΥ07:01Rapid test δωρεάν την Πέμπτη σε 186 σημεία06:48Τροχαίο δυστύχημα στην Ημαθία06:34Εορτολόγιο - 25 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα06:21Καιρός: Σκόνη, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας την Πέμπτη06:07Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα: Πήραν το πλεονέκτημα έδρας οι “ερυθρόλευκοι”00:12Πειραιάς: Έπεσε στη θάλασσα ενώ επιβιβαζόταν στο πλοίο23:58Λονδίνο: αφηνιασμένα άλογα έσπειραν τον πανικό στους δρόμους της πόλης (βίντεο)23:45Παρά-Κολύμβηση: Μιχαλεντζάκης και Σταματοπούλου πήραν αργυρά μετάλλια23:18Νίσυρος - Κασσελάκης: Ο Σαϊμίρ και ο γιος του κατήγγειλαν ένα κατ’ εξακολούθηση έγκλημα (βίντεο)23:04Ρωσία: Από έλεγχο θα περνούν τα βιβλία για “απαγορευμένες πληροφορίες”22:51Αστικά λεωφορεία: “Πρεμιέρα” για ανέπαφες πληρωμές στις γραμμές του Αεροδρομίου22:38H AEK “στρίμωξε” τον Παναθηναϊκό και είναι “αγκαλιά” με τον τίτλο22:25Ακίνητα: Τροπολογία για τα ύψη κτηρίων, μετά τις αντιδράσεις (βίντεο)22:12Ισπανία - Σάντσεθ: Προς παραίτηση ο Πρωθυπουργός, για την έρευνα στην σύζυγο του21:59Δολοφονία Λυγγερίδη: ο άγνωστος πληροφοριοδότης και το βίντεο ντοκουμέντο (βίντεο)21:45
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο