LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 22 Δεκεμβρίου 2021 08:15 | Ανανέωση: 22 Δεκεμβρίου 2021 08:35

Φολέγανδρος: Βυθίστηκε σκάφος με μετανάστες

Εντοπίστηκε ένας νεκρός. Συνεχίζεται η επιχείρηση διάσωσης τυχόν αγνοούμενων μεταναστών.

Σκάφος - Λιμενικό Σώμα
Σε εξέλιξη είναι, από τα ξημερώματα, ευρεία επιχείρηση διάσωσης τυχόν αγνοούμενων μεταναστών στη θαλάσσια περιοχή νότια της Φολέγανδρου, μετά τη βύθιση πλαστικού σκάφους, στο οποίο επέβαινε άγνωστος αριθμός ανθρώπων. Πλωτό σκάφος του λιμενικού εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή 12 μετανάστες καλά στην υγεία τους να επιβαίνουν σε μικρή βοηθητική λέμβο. 

Όλοι τους περισυνελέγησαν από πλήρωμα σκάφους του λιμενικού και μεταφέρθηκαν στη Σαντορίνη, ωστόσο λόγο αργότερα εντοπίστηκε μία σορός άνδρα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες των διασωθέντων, στο πλαστικό σκάφος που επέβαιναν τουλάχιστον 32 άτομα, παρουσίασε μηχανική βλάβη εισροή υδάτων και βυθίστηκε. Σημειώνεται ότι μόνο 2 εκ των 12 διασωθέντων έφεραν σωσίβιο, ενώ το σκάφος τους δεν φαίνεται να  διέθετε σωστικό εξοπλισμό. Στη θαλάσσια περιοχή των ερευνών, οι οποίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, επικρατούν βόρειοι άνεμοι εντάσεως  4 μποφόρ. 

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης αμέσως μόλις ενημερώθηκε για το συμβάν, έδωσε εντολή να διατεθεί κάθε πρόσφορο μέσο στην περιοχή για την επιχείρηση. 

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος τόνισε ότι, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το σκάφος είχε ξεκινήσει πιθανότατα από τα τουρκικά παράλια με προορισμό την Ιταλία, ενώ σε ερώτηση του ΑΠΕ αν το σκάφος που βυθίστηκε μπορεί να εντοπιστεί ο κ.Κοκκάλας τόνισε ότι κάτι τέτοιο είναι πάρα πολύ δύσκολο καθώς στη θαλάσσια περιοχή τα βάθη είναι πολύ μεγάλα, ωστόσο τόνισε ότι οι έρευνες συνεχίζονται και θέλουμε είπε να είμαστε αισιόδοξοι ότι μπορεί να βρεθούν αγνοούμενοι.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι «πρόκειται για ένα περιστατικό που μας θλίβει μας συγκλονίζει και μας εξοργίζει καθώς όπως έχουμε τονίσει από το υπουργείο Ναυτιλίας αλλά και από το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, όσο τα οργανωμένα εγκληματικά δίκτυα δρουν ανεξέλεγκτα στα παράλια της Τουρκίας και βάζουν ανθρώπους και ιδιαίτερα παιδιά σε ακατάλληλα σκάφη που δεν είναι αξιόπλοα και χωρίς κανένα σωστικό εξοπλισμό,  θα έχουμε τέτοια τραγικά γεγονότα. Το έχουμε τονίσει και σε διεθνή φόρα και σε διεθνείς οργανισμούς, παρά τις φωνές αποπροσανατολισμού που υπάρχουν από την πραγματική ρίζα του προβλήματος. Τα στελέχη του λιμενικού σώματος θα συνεχίσουν να κάνουν σήμερα όπως και τις προηγούμενες φορές αλλά και στο μέλλον αυτό που κάνουν άριστα, να σώζουν ανθρώπινες ζωές στη θάλασσα» τόνισε.

Οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή συνεχίζονται από ένα πλωτό ανοιχτής θαλάσσης του λιμενικού και τρία πλωτά, ένα ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού και ένα της πολεμικής αεροπορίας, αεροσκάφος c-130, πέντε παραπλέοντα πλοία και ιδιωτικά σκάφη.

Το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Ακόμα ένα θανατηφόρο ναυάγιο στο Αιγαίο, με δεκάδες αγνοούμενους πρόσφυγες και μετανάστες, το οποίο επιβεβαιώνει πως η “ανάκτηση του ελέγχου στο προσφυγικό-μεταναστευτικό”, για την οποία κομπάζει η κυβέρνηση, αποτελεί κενό γράμμα. Η κυβέρνηση της ΝΔ οφείλει όχι μόνο να δώσει εξηγήσεις για τις συνθήκες ενός ακόμη δυστυχήματος, αλλά και να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να βρεθούν όλοι οι αγνοούμενοι και να παρασχεθεί κάθε αναγκαία βοήθεια στους διασωθέντες.

Τα κυκλώματα των διακινητών, στα οποία σκόπιμα ρίχνει την αποκλειστική ευθύνη η κυβέρνηση, βρίσκουν έδαφος στην αντιδραστική πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων, στο συστηματικό ξήλωμα της Συνθήκης της Γενεύης για τους πρόσφυγες, τρέφονται από την πολιτική του εγκλωβισμού, την απαράδεκτη κοινή δήλωση Ελλάδας-Τουρκίας και το κατασκεύασμα της έννοιας της ασφαλούς τρίτης χώρας, όπως επίσης από την πολιτική των απελάσεων, των επαναπροωθήσεων και των υπερδομών-φυλακών. Αυτό που επείγει είναι να προστατευθούν τα δικαιώματα των προσφύγων στο άσυλο, να καταργηθεί η κοινή δήλωση EE-Τουρκίας και να γίνουν πράξη οι Επιτροπές Ασύλου μέσα στην Τουρκία, με ευθύνη της ΕΕ και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, κι από εκεί να ταξιδεύουν στις χώρες του πραγματικού προορισμού τους. Διαφορετικά, οι ξεριζωμένοι-θύματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, θα πέφτουν στα νύχια των κυκλωμάτων και θα κάνουν το ταξίδι του τρόμου στο Αιγαίο, με αποτέλεσμα τραγικά ναυάγια». 

Ειδήσεις σήμερα:

Κοζάνη: πέθανε λεχώνα από ανακοπή καρδιάς

Υπουργικό Συμβούλιο: η αξιολόγηση στο Δημόσιο, ο ΟΑΕΔ και τα ΠΟΠ προϊόντα

ΠΟΥ - Κορονοϊός: έρχεται νέα “έκρηξη” στα κρούσματα

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)Σήμερα 21:33 | Τοπικά Νέα

Αντιμέτωπο με την κακοκαιρία είναι το Πήλιο, όπως είχε προβλέψει η ΕΜΥ σχετικά με τα ισχυρά καιρικά φαινόμενα που ''χτυπούν'' την περιοχή.

Μητσοτάκης από Λέσβο: Η πολιτική της προσέγγισης Ελλάδας και Τουρκίας έχει αποτελέσματαΣήμερα 17:00 | Ειδήσεις

Περιοδεία στη Λέσβο πραγματοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπου συνομίλησε με τούρκους τουρίστες, ενημερώθηκε για τα έργα στο λιμάνι και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου.

ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)Σήμερα 19:52 | Ειδήσεις

Παρών και ο Αλέξης Τσίπρας στην παρουσίαση των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου

Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιώνΣήμερα 23:18 | Ειδήσεις

Η πλημμύρα προκάλεσε πρωτοφανή διατάραξη στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι, ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο και κυκλοφοριακό χάος μέσα σε πλημμυρισμένους δρόμους.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ιταλία: Εστιατόριο κερνάει μπουκάλι κρασί σε πελάτες...χωρίς κινητό!23:59Παγωτό με γεύση...G723:47Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιών23:34“I LOVE Σου Κου”: “Πλούσια” η θεματολογία του Σαββατοκύριακου23:21ΠΑΣΟΚ: Ποιοι είναι οι 8 νέοι ευρωβουλευτές του23:08Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Δια πυρός και σιδήρου… οι γηπεδούχοι22:55Βόλος: Εκδήλωση του Κυμπουρόπουλου “τίναξαν” στον αέρα διαδηλωτές 22:41Πιερία: Απάτη σε βάρος ηλικιωμένης22:28Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε απότακτο αστυνομικό 22:14Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικου από δομή φιλοξενίας22:01Κακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)21:47Βαρκελώνη: Ο Τσιτσιπάς πήρε το θρίλερ και συνεχίζει το σερί του στο χώμα21:34“Times” Λονδίνου: “Πώς η Ελλάδα στάθηκε ξανά στα πόδια της” 21:20Δίκη Τράμπ: Άντρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο (βίντεο)21:07Κλειστός σταθμός του μετρό το Σαββατοκύριακο20:53Ολλανδία - Facebook: Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων καλεί την κυβέρνηση να μην το χρησιμοποιεί20:40Ενδοοικογενειακή βία - Θύμα μαρτυρά στον ΑΝΤ1: “Με χτυπούσε με μανία” (βίντεο)20:26Άγιοι Ανάργυροι: Τι ζητά η μητέρα της Κυριακής από τις Αρχές (βίντεο)20:13ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)19:59Δώρο Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα: Πότε καταβάλλεται, πώς το υπολογίζετε19:45
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο