LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Τεχνολογία - ΕπιστήμηΔημοσίευση: 21 Δεκεμβρίου 2021 20:07

“Fake News” Forum ANT1 – Σφακιανάκης: δεν υπάρχει κουλτούρα στο διαδίκτυο

Ο επικεφαλής Cyber Security International Institute στο forum που διοργάνωσε ο ΑΝΤ1 για τα fake news.

Σφακιανάκης - Fake News Forum - ANT1

«Δεν υπάρχει κουλτούρα στο διαδίκτυο. Ο Έλληνας χρήστης του διαδικτύου ό,τι διαβάζει το θεωρεί ότι είναι αλήθεια, ότι είναι είδηση», εκτίμησε ο Μανώλης Σφακιανάκης, Πρόεδρος του Cyber Security International Institute (CSI) μιλώντας στο forum που διοργανώνει ο ΑΝΤ1 για τα fake news.

«Αν δεν υπήρχε το διαδίκτυο, δεν θα υπήρχε τόσο έντονο το πρόβλημα. Με πήρε τώρα πολίτης από το Ρέθυμνο που είδε μια ανάρτηση ότι ο τάδε επιχειρηματίας πλούτισε επενδύοντας κάπου και μόνο από αυτό πήγε και έδωσε 230.000 ευρώ και δεν ξέρει τώρα που βρίσκονται», έδωσε χαρακτηριστικό παράδειγμα, μιλώντας στο πάνελ σχετικά με την πανδημία και την παραπληροφόρηση, μαζί με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, την αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας, τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ και τον καθηγητή του ΕΚΠΑ και μέλος του ΕΣΡ, Γιώργο Πλειό.

«Βλέπουμε ανεξέλεγκτα πράγματα στο διαδίκτυο καθημερινά και σε ό,τι αφορά την πανδημία.  Η Κυβέρνηση είχε αντανακλαστικά, έχει αλλάξει η νομοθεσία, υπάρχουν τα εργαλεία, αυτό που πρέπει είναι να αλλάξει η κουλτούρα των πολιτών», σημείωσε ο Μανώλης Σφακιανάκης, εκτιμώντας ότι, «ο κόσμος θα πρέπει να αποκτήσει κουλτούρα για να μπορέσουμε να καταλάβουμε όλοι μας τι γίνεται, να μάθουν ότι το διαδίκτυο φιλοξενεί όλους τους ανθρώπους, ανάμεσα στους οποίους είναι κάποιοι επιτήδειοι που θέλουν να μας εξαπατήσουν.

Μια κυρία μου είπε ότι το διαδίκτυο το γράφει ο Θεός. Όταν πιστεύει ο απλός άνθρωπος σε ένα απομακρυσμένο χωριό πως μια ανώτερη δύναμη γράφει ό,τι είναι μέσα στο διαδίκτυο και όλα είναι αλήθεια, υπάρχει πρόβλημα».

«Έχω δει ανθρώπους που είναι στην ομάδα μου, που ήταν ακραίοι αντιεμβολιαστές και με επιχειρήματα και ορθή συζήτηση, όχι από τραμπουκισμούς ή με την νομοθεσία, πείστηκαν και πλέον είναι υπέρ του εμβολίου», κατέληξε ο Πρόεδρος Cyber Security International Institute (CSI).

Ειδήσεις σήμερα:

“Fake News” Forum ΑΝΤ1 - Κυριακού: Πρωτεύον καθήκον η αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης

Πέτρος Φιλιππίδης: ορίστηκαν η δίκη και οι κατηγορίες

Κορονοϊός: Δύο δωρεάν self test σε όλους για τις γιορτές

 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Φενερμπαχτσέ – Ολυμπιακός: Πασάς… στην Πόλη ο “Θρύλος”!00:52“Ψυχοκόρες” στον ΑΝΤ1 τέσσερις φορές την εβδομάδα: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια (εικόνες)00:23ECL: Ήττα και αποκλεισμός για τον ΠΑΟΚ23:59Μπριζίτ Μακρόν: Η ζωή της μεταφέρεται στη μικρή οθόνη23:47Βία ανηλίκων: Ξυλοδαρμός ανηλίκου…για το TikTok (βίντεο)23:35Πάτρα: Γκαραζόπορτα πλάκωσε γυναίκα23:22ΑΠΘ - SeaCare: Φοιτητική Ομάδα διακρίθηκε σε Παγκόσμιο Διαγωνισμό Καινοτομίας23:08Ενδοοικογενειακή βία - Βία ανηλίκων: Οι αστυνομικές δράσεις το πρώτο 15μερο του Απριλίου (βίντεο)22:55Τσίπρας: Στη Μέση Ανατολή, η Ευρώπη δεν είναι με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας22:41Ιρλανδία: Συγγενείς των θυμάτων της φονικότερης φωτιάς δικαιώθηκαν μετά από 43 χρόνια22:28Σημεία για rapid test δωρεάν την Παρασκευή22:14Διασύνδεση POS με ταμειακές - Χατζηδάκης: Καμία παράταση22:01Κόρινθος: Θρίλερ με σορό γυναίκας στη θάλασσα21:47Δάγκειος πυρετός: “Συναγερμός” από τον ΠΟΥ για τη Λατινική Αμερική21:34Βαρκελώνη – Τσιτσιπάς: “Ανίκητος” στο χώμα!21:20Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το βράδυ της Πέμπτης21:07Δολοφονία στην Ιεράπετρα: Προφυλακίστηκε ο 45χρονος κατηγορούμενος20:53Δομοκός: Ψευδοροφή έπεσε στα θρανία μαθητών (εικόνες)20:40Αλέν Ντελόν: Η Ουκρανία θα του απονείμει παράσημο20:26Το βίντεο του ξυλοδαρμού 8χρονου από 7χρονο στο TikTok και οι αντιδράσεις των γονιών20:13
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο