LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 20 Δεκεμβρίου 2021 16:41

Σεισμόπληκτοι - Arogi.gr: άνοιξε η πλατφόρμα για πληγέντες σε Σάμο και Ελασσόνα

Οι σεισμόπληκτοι σε Σάμο και Θεσσαλία θα έχουν τη δυνατότητα να αιτηθούν κρατικής αρωγής για τις οικίες τους.

ΣΑΜΟΣ - ΣΕΙΣΜΟΣ

Το Υπουργείο Οικονομικών, σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Υποδομών και Μεταφορών, με την έκδοση σχετικής απόφασης (ΦΕΚ 5950/B/16-12-2021), προχώρησε στην ενεργοποίηση του μέτρου χορήγησης πρώτης αρωγής έναντι στεγαστικής συνδρομής για τη στήριξη των πληγέντων από τον σεισμό της 30ής Οκτωβρίου 2020 στη Σάμο και από τον σεισμό της 3ης Μαρτίου 2021 στη Θεσσαλία.

Ειδικότερα, το Οικονομικό Επιτελείο, με τη συμβολή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), ανακοινώνει ότι ξεκίνησε, από την περασμένη Παρασκευή, 17 Δεκεμβρίου, η λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας  για την υποβολή αιτήσεων υπαγωγής στο ως άνω μέτρο στήριξης.

Μέσω της πλατφόρμας, οι ιδιοκτήτες ακινήτου που επλήγη από τον σεισμό της 30ής Οκτωβρίου 2020 στη Σάμο ή από τον σεισμό της 3ης Μαρτίου 2021 στη Θεσσαλία, μπορούν να υποβάλουν αίτηση, προκειμένου να τους χορηγηθεί έκτακτη εφάπαξ οικονομική ενίσχυση, ως πρώτη αρωγή έναντι της στεγαστικής συνδρομής από το Υπουργείο Οικονομικών.

Πιο αναλυτικά, οι πληγέντες από τους εν λόγω σεισμούς συμπολίτες μας μπορούν, μέσω της υποβολής μίας ενιαίας αίτησης, η οποία συνιστά ταυτοχρόνως και υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986 (Α΄ 75), ως προς την αλήθεια του περιεχομένου της, να ζητήσουν ενίσχυση πρώτης αρωγής έναντι της στεγαστικής συνδρομής,

  • είτε για κτίριο επαγγελματικής χρήσης για το οποίο υπέβαλε ή πρόκειται να υποβάλει αίτηση χορήγησης στεγαστικής συνδρομής, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην υπό στοιχεία Δ.Α.Ε.Φ.Κ.- Κ.Ε./26169/Α325/2020 (Β΄ 5293), καθώς και την Δ.Α.Ε.Φ.Κ.-Κ.Ε./6350/ Α325/2021 (Β΄ 964) Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις για έκαστο συμβάν
  • είτε για την κύρια κατοικία, εφόσον υπέβαλε ή πρόκειται να υποβάλει για αυτή αίτηση χορήγησης στεγαστικής συνδρομής, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην υπό στοιχεία Δ.Α.Ε.Φ.Κ.-Κ.Ε./26169/Α325/2020 (Β΄ 5293) ή στην υπό στοιχεία Δ.Α.Ε.Φ.Κ.-Κ.Ε./6350/Α325/2021 (Β΄ 964) Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Συνεπώς, η αίτηση μπορεί να υποβληθεί για μέχρι ένα ακίνητο ανά περιοχή και ειδικότερα για το ακίνητο για το οποίο έχει υποβληθεί ή πρόκειται να υποβληθεί αίτηση για στεγαστική συνδρομή στο αρμόδιο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Εφόσον πρόκειται για κατοικία, η αίτηση μπορεί να αφορά μία κατοικία, την κύρια κατοικία, και εφόσον έχει υποβληθεί ή πρόκειται να υποβληθεί σχετική αίτηση για στεγαστική συνδρομή στο αρμόδιο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Η έκτακτη εφάπαξ ενίσχυση έναντι στεγαστικής συνδρομής δεν χορηγείται στις περιπτώσεις που έχει ήδη εγκριθεί η χορήγηση στεγαστικής συνδρομής από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

ΕΑΓΜΕ - σεισμός - Ελασσόνα

Το ύψος της ενίσχυσης φθάνει έως και τις 14.000 ευρώ για στεγαστική συνδρομή, σε ιδιοκτήτες κτιρίου που επλήγη από τους ως άνω σεισμούς, ανάλογα με τη σοβαρότητα των βλαβών.

Κατά την αίτηση, προσυμπληρώνονται τα ακίνητα που βρίσκονται στις περιοχές του άρθρου 1 που επλήγησαν από τον σεισμό της 30ής Οκτωβρίου 2020 ή τον σεισμό της 3ης Μαρτίου 2021 (ενδεικτικά ΑΤΑΚ, περιγραφικά στοιχεία ακινήτου, ποσοστό συνιδιοκτησίας, εμπράγματο δικαίωμα) από την τρέχουσα περιουσιακή κατάσταση, όπως έχει διαμορφωθεί από την τελευταία δήλωση Ε9 και σύμφωνα με τα ειδικότερα οριζόμενα στην παρ. 1 του άρθρου 2. Σε περίπτωση που το ακίνητο συντίθεται από επιμέρους ΑΤΑΚ, ο αιτών επιλέγει εκείνους τους ΑΤΑΚ που συνθέτουν το ακίνητο.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει τη 14η Ιανουαρίου 2022.

Επισημαίνεται ότι:

  • Για την καταβολή των οικονομικών ενισχύσεων, οι δικαιούχοι χρειάζεται να έχουν δηλώσει τον τραπεζικό λογαριασμό τους (IBAN) στο myAADE (myaade.gov.gr).
  • Η αίτηση εκδίδεται σε αρχείο pdf με QR code, ώστε να επιβεβαιώνεται άμεσα η εγκυρότητά της.

Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Οικονομικών αποδεικνύουν έμπρακτα, για ακόμη μια φορά, ότι αξιολογούν τις ανάγκες και ανταποκρίνονται με νέα μέτρα, όπου απαιτείται. Με γνώμονα την ταχύτερη και μεγαλύτερη δυνατή ανακούφιση των πληγέντων, προωθείται η απαραίτητη στήριξη στις περιοχές που έχουν υποστεί καταστροφικούς σεισμούς.

Ειδήσεις σήμερα:

Οικονόμου: “Παράθυρο” για rapid test και στους εμβολιασμένους

Ερντογάν: Αν το θέλει ο Θεός, ο πληθωρισμός θα μειωθεί

Βόλος: Νεκρή ηλικιωμένη από φωτιά στο σπίτι της (εικόνες)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΑφρικανική σκόνη: η “επέλαση”, η πρόβλεψη για την Τετάρτη και οι οδηγίες των ειδικώνΧθες 22:14 | Ειδήσεις

Πως κατέγραψε η NASA την αφρικανική σκόνη στην Ελλάδα. Πρόγνωση καιρού για την Τετάρτη από τον Τάσο Αρνιακό. Οδηγίες από ειδικούς για ευπαθείς ομάδες.

Ευρωεκλογές - Γκάλοπ: Ποιοι υποψήφιοι προηγούνται στις προτιμήσεις των ψηφοφόρωνΧθες 19:36 | Ειδήσεις

Ποιο ποσοστό συγκεντρώνει το πρώτο κόμμα στην εκίμηση ψήφου. Ποιο κόμμα είναι δεύτερο και ποιο τρίτο. Πώς κινούνται τα υπόλοιπα κόμματα.

Γκιουλέρ για Στάινμαγερ: Ο άνθρωπος κόβει ντονέρ…Σήμερα 06:31 | Ειδήσεις

Το άκρως ειρωνικό σχόλιο του Τούρκου Υπουργού Άμυνας για τον Πρόεδρο της Γερμανίας που θα συναντηθεί σήμερα με τον Ερντογάν στην Άγκυρα.

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός: Μπλόκο της Αστυνομίας στη συγκέντρωση οπαδώνΣήμερα 06:08 | Ειδήσεις

Οι οπαδοί των δύο ομάδων είχαν κάνει κάλεσμα για συγκέντρωση όμως τελικά απαγορεύτηκαν από την αστυνομία.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΗΠΑ: Συντριβή αεροσκάφους στην Αλάσκα07:01Εορτολόγιο - 23 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 06:48Γκιουλέρ για Στάινμαγερ: Ο άνθρωπος κόβει ντονέρ…06:34ΑΕΚ - Παναθηναϊκός: Μπλόκο της Αστυνομίας στη συγκέντρωση οπαδών06:21Καιρός - Τετάρτη: Σκόνη, λασποβροχές και άνεμοι έως 8 μποφόρ06:07Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός αθωώθηκε επειδή... “το σώμα του παράγει αλκοόλ”23:59Youth League - Ολυμπιακός: Η επιστροφή των πρωταθλητών, τα ρεκόρ και οι αλλαγές στον θεσμό (εικόνες)23:48Τροχαίο: Σκοτώθηκε οδηγός αυτοκινήτου που έπεσε σε φανάρι23:39Παρά-Κολύμβηση: “Χάλκινος” ο Λεργιός στην Μαδέιρα23:27Αττική: “Μπλακ άουτ” σε πολλές περιοχές στα νότια23:05Δίκη Τραμπ – Εκδότης “National Enquirer”: Συμφωνήσαμε να “θάβω” ρεπορτάζ εναντίον του22:52Euroleague: Ο Παναθηναϊκός έχασε από την Μακάμπι στο ΟΑΚΑ22:38Αφρικανική σκόνη: η “επέλαση”, η πρόβλεψη για την Τετάρτη και οι οδηγίες των ειδικών22:24Ολυμπιακή φλόγα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας22:11“MeToo” - ΗΠΑ: Αποζημίωση “μαμούθ” σε θύματα αθλίατρου θα πληρώσει το... FBI!21:57Κώστας Στεφανάκης: Έφυγε από την ζωή ο ηθοποιός21:43Καούρες: Γαστρο-οισοφαγική παλινδρόμηση ή διαφραγματοκήλη;21:29Ελλείψεις φαρμάκων - Γεωργιάδης: Υπάρχει φόβος ότι θα ξαναζήσουμε ό,τι έγινε με τον κορονοϊό (εικόνες)21:16Η Ελεονώρα Μελέτη... “Ενώπιος Ενωπίω” με τον Νίκο Χατζηνικολάου21:02Επιστολική ψήφος - Μητσοτάκης στο TikTok: Η συμμετοχή στις εκλογές στηρίζει τη Δημοκρατία (βίντεο)20:49
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο