LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 18 Δεκεμβρίου 2021 18:28

Θύματα διαδικτυακής διαπόμπευσης στον ΑΝΤ1: Μιλήστε, μην φοβάστε!

Το μήνυμά τους στέλνουν δύο γυναίκες που τράβηξαν τα πάνδεινα ως θύματα σεξουαλικής διαπόμπευσης.

Κατερίνα - διαπόμπευση

Του Βαγγέλη Κοκολάκου

Είδαν τους εαυτούς να πρωταγωνιστούν σε ροζ βίντεο τα οποία αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο χωρίς να το γνωρίζουν οι ίδιες. Μία 48χρονη και μία 22χρονη βρίσκουν την δύναμη και στέλνουν μήνυμα σε όλες τις γυναίκες να μην σωπάσουν και να μιλήσουν……

«Το λάθος ήταν που τον εμπιστεύτηκα. Πάνω στην παρόρμηση ότι θα το διαγράψει στην πορεία και δεν θα δημοσιευτεί. Εμπιστεύτηκα τον λάθος άνθρωπο», λέει η 48χρονη Κατερίνα, που έζησε τον εφιάλτη για περίπου δύο χρόνια, όταν ο 46χρονος, με τον οποίο είχε συνάψει περιστασιακή σχέση, ανήρτησε δύο ροζ βίντεο στο διαδίκτυο, χωρίς να το γνωρίζει η ίδια. Φίλοι της που την αναγνώρισαν, δίστασαν αρκετά μέχρι να της το πουν.

«Έχω σκοπό να το φτάσω μέχρι τέλους, να μη φοβούνται οι γυναίκες, οποιαδήποτε βρίσκεται στη δική μου θέση να επικοινωνήσει μαζί μου, να την στηρίξω, να ενωθούμε όλες και όλοι όσοι είναι θύματα τους ηλεκτρονικού εγκλήματος», δηλώνει σήμερα.

Έκανε την δική της έρευνα για να βρει την άκρη του νήματος, παρότι βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση μετά τη διαρροή του υλικού. Το χειρότερο, όπως λέει, είναι η ντροπή που νιώθει και δεν της επιτρέπει να επισκεφθεί τους δικούς της ανθρώπους.

«Πισώπλατες μαχαιριές, στήριξη δεν υπάρχει στα θύματα… Μήπως το ήθελε και αυτή; Δεν συνήνεσα να με διαπομπεύσεις να με ξεφτιλίσεις, να βγάλετε χρήματα εις βάρος μου… Πολλές διαφημίσεις πολύ βρώμικος κόλπος», συμπληρώνει.

Η υπόθεση με τον Στάθη Παναγιωτόπουλο της ξύπνησε άσχημες μνήμες και στέλνει μήνυμα αλληλεγγύης στη γυναίκα που έπεσε θύμα του.

«Να αγωνιστεί να τρέξει να συνεργαστεί με το ηλεκτρονικό έγκλημα, να μην τον αφήσει ατιμώρητο θύτη. Έκανα πολλή δική μου έρευνα. Είναι πολύ ψυχοφθόρο να ψάχνεις να βρεις τον εαυτό σου σε αυτά….να υπάρξει δικαιοσύνη θα έχει φθορές μεγάλες γι’ αυτή την κοπέλα, δεν είχε παρουσιαστεί, ούτε στο αυτόφωρο ούτε στη δίκη……», αναφέρει.

Στον 46χρονο πρώην σύντροφο της επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 15 μηνών, με τριετή αναστολή και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος.

«Πρέπει να αλλάξει ο νόμος. Να τροποποιηθεί το άρθρο και να γίνει κακουργηματικού χαρακτήρα. Δεν φταίει το δικαστήριο. Είναι ποινή χαμηλή γιατί δεν μπορεί να επιβάλλει μεγάλη ποινή», σημειώνει ο δικηγόρος της Κατερίνας, Αστέριος Πλάτσικος.

 Η 22χρονη Αρετή Παληού, περιέγραψε στην εκπομπή «Πρωινοί Τύποι», τον εφιάλτη που ζει από την ηλικία των 14 ετών.

«Στα 12 μου μια θεία μου, μου γνώρισε τον τότε εραστή της»…«Στα 14 μου με κακοποίησε σεξουαλικά. Με έπεισε ότι η οικογένειά μου δεν με αγαπάει και με έστρεψε εναντίον της», περιέγραψε και όπως εξιστόρησε η νεαρή κοπέλα, από το 2017 ο άνθρωπος που της κατέστρεψε την παιδική ηλικία, αναρτά γυμνές φωτογραφίες της.

«Δεν μπορώ να αποδείξω ότι είναι αυτός γιατί τις έχει ανεβάσει με ψευδώνυμο»

 «Πριν από κάθε δίκη αναρτώνται ξανά φωτογραφίες μου και με απειλούν ότι αν δεν τους στείλω κι άλλες θα τις στείλουν στην οικογένεια μου και τους φίλους μου, πράγμα που έχει γίνει».

Το μόνο που ζητούν, η Κατερίνα, η Αρέτη και οι υπόλοιπες γυναίκες, που έχουν πέσει θύματα διαδικτυακού διασυρμού είναι….δικαιοσύνη.


Ειδήσεις σήμερα:

Ιταλία: Σεισμός στο Μπέργκαμο

Κακοκαιρία “Κάρμελ”: Απαγορευτικό απόπλου στα πλοία

Άρης - Ολυμπιακός: Aναβολή λόγω κορονοϊού


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΑφρικανική σκόνη: η “επέλαση”, η πρόβλεψη για την Τετάρτη και οι οδηγίες των ειδικώνΧθες 22:14 | Ειδήσεις

Πως κατέγραψε η NASA την αφρικανική σκόνη στην Ελλάδα. Πρόγνωση καιρού για την Τετάρτη από τον Τάσο Αρνιακό. Οδηγίες από ειδικούς για ευπαθείς ομάδες.

Ευρωεκλογές - Γκάλοπ: Ποιοι υποψήφιοι προηγούνται στις προτιμήσεις των ψηφοφόρωνΧθες 19:36 | Ειδήσεις

Ποιο ποσοστό συγκεντρώνει το πρώτο κόμμα στην εκίμηση ψήφου. Ποιο κόμμα είναι δεύτερο και ποιο τρίτο. Πώς κινούνται τα υπόλοιπα κόμματα.

Επιστολική ψήφος - Μητσοτάκης στο TikTok: Η συμμετοχή στις εκλογές στηρίζει τη Δημοκρατία (βίντεο)Χθες 20:33 | Ειδήσεις

Ο πρωθυπουργός τονίζει ότι η επιστολική ψήφος απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες πολίτες

Ανακάλυψη: Ο τάφος του Πλάτωνα εντοπίστηκε στην Ακαδημία ΠλάτωνοςΧθες 15:57 | Ειδήσεις

Που ακριβώς βρίσκεται σύμφωνα με την έρευνα ο τάφος του αρχαίου Έλληνα φιλοσόφου Πλάτωνα. Πώς οδηγήθηκαν οι ερευνητές στο σημείο ταφής του.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός αθωώθηκε επειδή... “το σώμα του παράγει αλκοόλ”23:59Youth League - Ολυμπιακός: Η επιστροφή των πρωταθλητών, τα ρεκόρ και οι αλλαγές στον θεσμό (εικόνες)23:48Τροχαίο: Σκοτώθηκε οδηγός αυτοκινήτου που έπεσε σε φανάρι23:39Παρά-Κολύμβηση: “Χάλκινος” ο Λεργιός στην Μαδέιρα23:27Καιρός - Τετάρτη: Σκόνη, λασποβροχές και άνεμοι έως 8 μποφόρ23:14Αττική: “Μπλακ άουτ” σε πολλές περιοχές στα νότια23:05Δίκη Τραμπ – Εκδότης “National Enquirer”: Συμφωνήσαμε να “θάβω” ρεπορτάζ εναντίον του22:52Euroleague: Ο Παναθηναϊκός έχασε από την Μακάμπι στο ΟΑΚΑ22:38Αφρικανική σκόνη: η “επέλαση”, η πρόβλεψη για την Τετάρτη και οι οδηγίες των ειδικών22:24Ολυμπιακή φλόγα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας22:11“MeToo” - ΗΠΑ: Αποζημίωση “μαμούθ” σε θύματα αθλίατρου θα πληρώσει το... FBI!21:57Κώστας Στεφανάκης: Έφυγε από την ζωή ο ηθοποιός21:43Καούρες: Γαστρο-οισοφαγική παλινδρόμηση ή διαφραγματοκήλη;21:29Ελλείψεις φαρμάκων - Γεωργιάδης: Υπάρχει φόβος ότι θα ξαναζήσουμε ό,τι έγινε με τον κορονοϊό (εικόνες)21:16Η Ελεονώρα Μελέτη... “Ενώπιος Ενωπίω” με τον Νίκο Χατζηνικολάου21:02Επιστολική ψήφος - Μητσοτάκης στο TikTok: Η συμμετοχή στις εκλογές στηρίζει τη Δημοκρατία (βίντεο)20:49e-ΕΦΚΑ: Επιστροφή εισφορών σε χιλιάδες επαγγελματίες 20:36Φωτιά στην Πάρο: Τρεις συλλήψεις 20:22Ερντογάν: Ο Νετανιάχου είναι ο Χίτλερ της εποχής μας20:09Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμών: Καμπάνια του ΕΟΔΥ19:55
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο