LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠαράξεναΔημοσίευση: 15 Δεκεμβρίου 2021 20:46

Ιταλία: “Τυφλός”... οδηγούσε και χάζευε βιτρίνες!

Πως αποκαλύφθηκε η απάτη, που δεν ειναι και η μόνη για την οποία κατηγορείται ο άνδρας.

Τυφλός - Μπαστούνι

Ένας Ιταλός που επί χρόνια λάμβανε επιδόματα από το κράτος λόγω «περιορισμένης οπτικής οξύτητας» συνελήφθη σήμερα με την κατηγορία της απάτης, αφού εντοπίστηκε να οδηγεί αυτοκίνητο, να κυκλοφορεί με μηχανάκι και να χαζεύει τις βιτρίνες των καταστημάτων.

Ο άνδρας από το Παλέρμο της Σικελίας έλαβε επιδόματα ύψους τουλάχιστον 170.000 ευρώ από το 2008, όταν δήλωσε ότι είναι «παντελώς τυφλός» λόγω ενός εκ γενετής προβλήματος.

Η οικονομική αστυνομία άρχισε να ψάχνει την υπόθεση αφού ο υποτιθέμενος τυφλός ανανέωσε το 2018 την άδεια οδήγησής του, σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Οι αστυνομικοί που τον παρακολουθούσαν διαπίστωσαν ότι οδηγούσε, πληκτορολογώντας ταυτόχρονα στο κινητό τηλέφωνό του. Τον είδαν επίσης να κοιτάζει τις βιτρίνες σε μια πολυσύχναστη εμπορική στοά και να μαθαίνει στην κόρη του να κάνει ποδήλατο.

Ο 40χρονος άνδρας, τον οποίο ο Τύπος αποκαλεί με το παρατσούκλι «Μπερλουσκόνι» –λόγω των δικαστικών περιπετειών του πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας– κυκλοφορούσε επίσης με ένα ανασφάλιστο μηχανάκι. Ήταν γνωστός στην αστυνομία επειδή το 2020 καταδικάστηκε πρωτοδίκως σε κάθειρξη σχεδόν 15 ετών για τη συμμετοχή του σε ένα δίκτυο απατεώνων που έστηναν τροχαία ατυχήματα για να εισπράττουν την ασφάλεια. Έχει ασκήσει έφεση σε αυτήν την καταδίκη.

Εξάλλου, μολονότι ήταν ιδιοκτήτης ενός γκαράζ, ο ύποπτος λάμβανε επίσης και το μηνιαίο «βασικό εισόδημα» που χορηγείται στην Ιταλία σε ανθρώπους με πολύ χαμηλά εισοδήματα.

Ειδήσεις σήμερα:

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Η δικηγόρος του θύματος στον ΑΝΤ1 (βίντεο)

Τσιόδρας: Η αντιμετώπιση της πανδημίας απαιτεί ενότητα και ομοψυχία

Μετάλλαξη Όμικρον – Σπάρτη: Εντοπίστηκαν 3 κρούσματα

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΞύλο στη Βουλή: Φλώρος - Γραμμένος “πιάστηκαν στα χέρια”Σήμερα 12:23 | Ειδήσεις

Πώς συνέβη η διένεξη η οποία οδήγησε στο να "ανάψουν τα αίματα", και προκάλεσε τη χειροδικία του Κ. Φλώρου κατά του Β. Γραμμένου.

Άγιοι Ανάργυροι: φωτογραφίες ντοκουμέντο με το μαχαίρι που ο 39χρονος σκότωσε την Κυριακή (βίντεο)Σήμερα 14:02 | Ειδήσεις

Τι “μαρτυρούν” οι φωτογραφίες που εξασφάλισε ο ΑΝΤ1, από το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας της Κυριακής, έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων..

Δολοφονία Λυγγερίδη: Πότε απολογούνται οι συλληφθέντεςΣήμερα 13:15 | Ειδήσεις

Πότε αναμένεται να απολογηθούν οι 67 κατηγορούμενοι για την δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγγερίδη.

Πολεμική Αεροπορία: Επισμηνίας βρέθηκε νεκρός στη μονάδα τουΣήμερα 11:17 | Ειδήσεις

Η πολεμική αεροπορία ανακοίνωσε τον θάνατο του επισμηνία μέσα στη μονάδα του.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ξύλο στη Βουλή: Ο Φλώρος συνελήφθη και οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ14:26Ευρωεκλογές 2024: Στέφος, Αντώναρος, Μπουτζέτη και Αναγνωστάκης στο δρόμο για τις κάλπες14:13ΔΥΠΑ: Επίδομα καταβάλλεται στους ανέργους με “Ψηφιακό Ατομικό Σχέδιο Δράσης”13:59Δολοφονία Λυγγερίδη: Πότε απολογούνται οι συλληφθέντες 13:46“Ο Πρώτος από εμάς” - Sneak Preview: Αγωνία και φόβος στο επεισόδιο της Τετάρτης (εικόνες)13:32Ζώδια – Λίτσα Πατέρα: Η Τετάρτη φέρνει ένταση και απρόβλεπτα, αλλά στο βάθος ελπίδα (βίντεο)13:18Υγεία – Κασσελάκης: οι δηλώσεις του για τις δημόσιες δαπάνες που “άναψαν φωτιές”13:05Άγιος Δημήτριος: Διανομέας δέχεται άγρια επίθεση στη μέση του δρόμου (βίντεο)12:51Νίκος Παπανδρέου στο “Πρωινό”: Ας μπορούσα να ρωτήσω τον πατέρα μου, αν είναι περήφανος για εμένα σήμερα (βίντεο)12:39Ξύλο στη Βουλή: Φλώρος - Γραμμένος “πιάστηκαν στα χέρια”12:24Άγιοι Ανάργυροι: φωτογραφίες ντοκουμέντο με το μαχαίρι που ο 39χρονος σκότωσε την Κυριακή (βίντεο)12:11Γενοκτονία Αρμενίων: η κτηνωδία που δεν παραδέχθηκε ποτέ η Τουρκία12:11Κηφισιά: Θύμα διάρρηξης ο Λούκας Βιλντόζα του Παναθηναϊκού11:58Σκύδρα - Καταγγελία για bullying: Συμμαθητής μου, έσβησε τσιγάρο στο μάγουλό μου11:44Πολεμική Αεροπορία: Επισμηνίας βρέθηκε νεκρός στη μονάδα του11:31Κηφισός: Κινηματογραφική καταδίωξη μετά από απόπειρα ληστείας11:18ΟΔΔΗΧ: Στις αγορές με νέα έκδοση ομολόγου η Ελλάδα11:04Αφρικανική σκόνη: Οδηγίες από το Υπουργείο Υγείας για την προστασία των πολιτών10:51Κορινθία - Τροχαίο δυστύχημα: Νεκρός οδηγός μηχανής που “καρφώθηκε” σε κολώνα10:37Αφρικανική σκόνη: Πώς προέκυψε, πώς αντιμετωπίζεται (βίντεο)10:24
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο